Loading

Α, ρε Μαρίνα! – Λόγοι που η ζωή μοιάζει με άθλημα!

Ο Γιάννης προκλήθηκε να μεταφερθεί από την #beefree στην #sportybeez και να γράψει το θέμα «Λόγοι που η ζωή μοιάζει με άθλημα». Το θέμα του δόθηκε από έναν άλλο αρθρογράφο. Το ποιος τον προκάλεσε, θα το μάθεις στο τέλος αυτού του άρθρου! Τι λες, να του αλλάξουμε κατηγορία; Δείξε μας πατώντας ένα μελισσο-reaction μετά το άρθρο!


Αγαπητή μου Μαρίνα,

Το άρθρο μου αυτό θα είναι αποτύπωση της φράσης «Τι περίμενα εγώ και τι έγραψε τελικά ο Γιάννης». Δηλαδή, καμία σχέση.

Α, ρε Μαρίνα…. Πάλι θα τ’ ακούσω.

Σ’ αυτό μου λοιπόν το άρθρο, θα προβώ σε μια διατριβή απ’ τις λίγες που έχουν γίνει για το θέμα. Πρόκειται για την αναζήτηση συσχετίσεων ανάμεσα στα σύγχρονα αθλήματα και τη ζωή. Αποτυπώνουν τα αθλήματα μας σκηνές της καθημερινότητες μας; Μοιάζει η ζωή μας με στίβο και αρένα; Κι αν σου μπήκαν τυφλές ελπίδες ότι για πρώτη φορά σοβαρεύτηκα, θα σε απογοητεύσω. Αρκεί να διαβάσεις μια ανάγνωση τους τίτλους πιο κάτω, για να σε πείσω πως η βλακεία πάει σύννεφο και φυσικά, επειδή με αγαπάς -βλάκα- θα παραμείνεις να με διαβάσεις ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Όχι, δε θα πεθάνουμε… θα ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ! Πάμε;

1. Tennis VS Κυνήγι μύγας με μυγοσκοτώστρα.

ΟΚ, έχω ρίξει το επίπεδο στα Τάρταρα, αλλά το απολαμβάνω. Συγγνώμη αλλά μόνο εγώ βλέπω ομοιότητες ανάμεσα στην αντισφαίριση και στην αντιμύγιαση; Ξεκάθαρα, το κυνήγι μύγας είχε μπει στη ζωή μας πολύ πριν. Ήταν λένε βράδυ Παρασκευής, όταν ο Νώε κατασκεύασε αυτοσχέδια μυγοσκοτώστρα στην Κιβωτό για να εξοντώσει σμήνη μυγών, που είχαν εισχωρήσει λαθραία στο πλοίο, παρά τις οδηγίες να μην το κάνουν! Απορώ, αγαπητέ Νώε, δεν σκεφτήκατε την εκδοχή να καθαρίσετε λίγο για να τις ξιλιφτείτε; Δεν πειράζει όμως, σε συγχωρήσαμε, γιατί σήμερα το εξελίξαμε και το λέμε τένις!

2. Άρση βαρών VS άρση παιδιών.

Πόσες και πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί πώς τα καταφέρνουν οι αρσιβαρίστες και σηκώνουν τόσα κιλά, χωρίς να πέφτει η μπάρα να τους πλακώσει; Καιρός λοιπόν να σε πείσω για το ότι ναι μεν το άθλημα είναι δύσκολο, όχι όμως όσο και η άρση παιδιών. Γιατί για να γίνεις καλός αρσιβαρίστας, φαντάζομαι επιβάλλεται καθημερινός αγώνας, πείσμα και  πειθαρχία. Αν τα τηρήσεις, είσαι σε καλό δρόμο. Τα κιλά, δεν έχουν στόμα, δεν έχουν φωνή, δεν έχουν ανησυχίες, δεν αλλάζουν ώρα με την ώρα και κυρίως δεν τσιριλλούν που το πρωί χάραμα. Τους λες «κάτσε καλό μου κιλό», κάθονται. Τους λες «κιλό μου σήμερα δε θα ασχοληθώ μαζί σου», δεν μιλάνε. Τι γίνεται όμως με αυτά τα κατά τα άλλα χαριτωμένα μεγαλύτερα κιλά, τα παιδιά; Αυτά, είναι τρεις φορές μεγαλύτερο «βάρος» για κάθε γονιό και μη σε μπερδεύει η οφθαλμαπάτη -που φαίνονται πιο ελαφριά-! Και το άθλημα αυτό, όσο και να το θες δεν έχει ρουτίνα, δεν υπόκειται εύκολα σε κανόνες. Να μεγαλώσουν, να σπουδάσουν, να αποκατασταθούν, να προσέχουν, να είναι χαρούμενα, να μην αρρωστήσουν. Οι γονείς για την άρση αυτή, σηκώνουν αιώνια ταλαιπωρία και την κουβαλούν μέχρι και τον τάφο μαζί τους, με τον καημό να είναι τα παιδιά τους πάντα καλά.

3. Ελληνορωμαϊκή πάλη VS Συζυγική πάλη.

Αν νομίζεις πως η ελληνορωμαϊκή πάλη έχει ρίζες πανάρχαιες σαν άθλημα, που να’ ξερες η συζυγική πάλη πόσο διαχρονική είναι. Θα’ λεγε κανείς πως η συζυγική πάλη γεννήθηκε όταν γεννήθηκε κι ο κόσμος! Φήμες λένε πως πρώτος έφαγε το μήλο ο Αδάμ και η Εύα μετά εκνευρισμένη, τον έριξε στο πάτωμα και του το έχωσε στον κω**. Έκτοτε, διωγμένοι απ’ τον Παράδεισο και καταραμένοι σε ισόβια καταδίκη, καθιέρωσαν την συζυγική πάλη, για να μπορούν οι απόγονοί τους να χώνουν άνετα, μπινελίκια, αν θες και μήλα στον κω**, κάθε φορά που τσακώνονται!

4. Σκοποβολή VS Κυνήγι

Ο προϊστορικός άνθρωπος ήταν κυνηγός και τροφοσυλλέκτης. Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι σκοπευτής και βλακοσυλλέκτης -αλλά αυτό είναι άλλο θέμα-. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι σκοτώνει ζώα για να τρώει. Έλεος, Γιάννη, τι θα τρώμε, αέραν κουπανιστόν; ΜΕ – ΤΑ – ΝΟ -Η -ΣΤΕ    Α-ΜΑ-ΡΤΩ-ΛΟΙ!!! Τι άλλο θες, Μαρίνα για να σε πείσω ότι η ζωή μοιάζει με άθλημα; Έτο, φως φανάρι, ο άνθρωπος είναι γάρος since day one και συνεχίζει απτόητος να κυνηγά αθώα ζωάκια. Αγαπητοί βίγκαν, με νιώθετε λίγο; ΜΕ – ΤΑ – ΝΟ – Η – ΣΤΕ!!!!!!!!!!!

5. Hockey πάγου VS Σκούπισμα.

Δεν ξέρεις το χόκει επί πάγου; Θα ξέρεις όμως οπωσδήποτε το σκούπισμα κεραμικού, γρανίτη, μαρμάρου και άλλων επιφανειών. Στοιχηματίζω πως κι αυτή τη στιγμή που διαβάζεις ίσως «κλέβεις» λιγάκι απ’ την προπόνηση και έχεις την σκούπα υπό μάλης, ενώ πάγο δεν έχεις δει ποτέ στη ζωή σου, πέραν του φρέντο εσπρέσσο και ίχνη του στις κορυφές του Τροόδους, κάθε Κόκκινη Πέμπτη. Πάντως, σύμφωνα με έρευνες που έγιναν το τελευταίο διάστημα, το σκούπισμα έχει πτωτική πορεία ως άθλημα, γιατί οι άνθρωποι δεν ταράσσουν που τα κινητά και τα Instagram και προτιμούν να λετσιάσουν! Όπως όλα δείχνουν, το χόκει επί πάγου μάλλον θα κυριαρχήσει.

6. Μαραθώνιος VS Ημεροθώνιος.

Πες μου πόσα λέβελ μαννομάρας για να μην αντιλαμβάνεσαι πως οι σύγχρονοι άνθρωποι καθημερινά τρέχουν ένα μαραθώνιο; Πες μου τι λιγότερο κάνουμε εμείς από ένα μαραθωνοδρόμο; Ίσα ίσα τζίνον ταίζουν τον ποτίζουν τον καθώς τρέχει, τον τρέχουν ξοπίσω και οι κάμερες ενώ μπορεί και να αποκτήσει και μια άλφα φήμη αν βγει πρώτος! Εμείς; Καθημερινά τρέχουμε 10.000 μέτρα, δουλεύουμε, ξαναδουλεύουμε. Να πλύνουμε, να σιδερώσουμε, να μαγειρέψουμε, να ξισκατίσουμε, να διαβάσουμε, να ποστάρουμε, να σερφάρουμε, να γα**θούμε, να αγαπηθούμε, να προσευχηθούμε (το τελευταίο απλώς γιατί έκανε ρίμα!) …. Πέφτουμε, σηκωνόμαστε και ούτε δόξα, ούτε χρήμα και έλεος, ούτε ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ. Πραγματική αδικία.

7. Συγχρονισμένη κολύμβηση Vs Συγχρονισμένο κλάμα.

Η συγχρονισμένη κολύμβηση, λέγεται, πως απαιτεί πολλές θυσίες για να φτάσει κανείς σε υψηλό επίπεδο συγχρονισμού. Χαχαχα, γατάκια κολυμβητές, σας προκαλώ να παρακολουθήσετε μια μέρα συγχρονισμένο κλάμα, νεογέννητων όταν πεινάνε. Το πάου  πάου είναι οι μόνες νότες που πιάνουν και το συγχρονισμένο μου-α μου-α σοκάρει και τους πιο καλούς ενορχηστρωτές!  Ξεκάθαρα, το πάου πάου είναι παλαιότερο σαν άθλημα και οπωσδήποτε απ’ αυτό θα εμπνεύστηκαν οι σύγχρονοι άνθρωποι τη συγχρονισμένη γυμναστική γενικά.

8. 110 μέτρα μετ’ εμποδίων VS 110 μέτρα μετά σκουπιδίων.

Μη μου λες πως γράφω λαμακίες και δες προσεκτικά το παιδί στην πάνω εικόνα. Ειλικρινά, για να φτάσει απ’ τη μια άκρη του δωματίου στην άλλη, θα χρειαστεί να προσπεράσει μια σειρά από εμπόδια! Μη σου πω κιόλας ότι ο Μίλαν Τραίκοβιτς έχει κι ένα προβάδισμα, γιατί τρέχει σε ομαλό οδόστρωμα. Ενώ το παιδί; Πάω στοίχημα, μέχρι να τελειώσει τη διαδρομή θα σιήσει τη κκελέ του και θα με πείτε και γκαντέμη!

9. Ιππασία VS Σεξασία

Μπορεί να μην έχουμε όλοι ένα άλογο στο σπίτι, ένα γάρο όμως τον έχουμε σίγουρα! Γι’ αυτό και η σεξασία, είναι ευρέως διαδεδομένη ως αχαλίνωτο παιχνίδι σε ανώμαλο οδόστρωμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει στον αναβάτη ρίγη και έντονες σεισμολογικές δονήσεις, καθώς το καβαλικεύει. Σ’ αυτό το άθλημα, όταν ο γάρος φτάσει στον προορισμό του, τραβά το χαλινάρι και ο αναβάτης -μαραζωμένος-, αναγκάζεται να κατέβει. Αν η ευχαρίστηση δεν φτάνει και στους δύο συμμετέχοντες, υπάρχει περίπτωση την επόμενη φορά να χρησιμοποιηθούν από τον αναβάτη φράσεις υποστηρικτικές του τύπου «Έλα άππαρε μου», που ξεκάθαρα έχουν τις απηχήσεις τους από την ιππασία και καθορίζουν εύλογα το σύγχρονο σεξουαλικό μας βίο -τον ποιον;- ?.

10. Beach βόλει VS Bitches Volley

Το beach volley φοριέται πολύ το καλοκαίρι. Το bitches volley όμως τα τελευταία χρόνια είναι τάση. Βούρα λοιπόν λιγάκι παραπάνω σαν τη φίλη μας την Άδικη Κατάρα για να κάψεις εκείνο το λαρδίν της καραντίνας. Βάλε επίσης ένα τόνο μεικ απ -προς θεού, μην το λυπηθείς!- και εκείνα τα σκουλαρικάκια που αγόρασες ειδικά για το σόου παραλίας… Άπλωσε κι εκείνο το λαδάκι με αργές, αργές και βασανιστικές κινήσεις…! Για φέτος ειδικά, βάλε και μια μασκούλα καλού κακού Άνοιξη-Καλοκαίρι 2020. Θα ιδρώσεις λίγο παραπάνω, αλλά όχι τόσο όσο οι βολειμπολίστες. Τι λες, δεν είσαι καλός στο χτύπημα της μπάλας; Είσαι καλός όμως στο χτύπημα εγκεφάλου, χτύπα τον λοιπόν, τεντώσου και είσαι ΕΤΟΙΜΟΣ για πιο τρέντι άθλημα της εποχής! You are a volley bitch now and you earned it!

ps.: τα γυαλιά πιτόμουγιας μην ξεχάσεις!

Α, ρε Μαρίνα…. Πάλι θα τ’ ακούσω!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΟΥΛΗΣ

Πριν 5 χρόνια, δήλωνα επαναστάτης. Σήμερα δηλώνω απλά «θέλω την ησυχία μου» και μερικά... σούσι. Θυμώνω ακόμη με την αδικία, επιμένω ακόμη στην αλήθεια και ακόμη δεν έχω κοιλιακούς. Κάτσε λοιπόν καλά, και πού ξέρεις, ίσως το σύμπαν συνωμότησε για να βρεθείς σήμερα εδώ...

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Α, ρε Μαρίνα! – Λόγοι που η ζωή μοιάζει με άθλημα!