Loading

Like από απόσταση!

svg16 Σεπτεμβρίου, 2020LovebeezΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ

Τεράστια είναι η αλλαγή στον τρόπο που φλερτάρουν οι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την εμφάνιση των διάφορων εφαρμογών που καθιστούν εφικτή την επαφή με άτομα, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα γνωρίζαμε ποτέ. Εφαρμογές που επιτρέπουν ακόμα και την «εμπλοκή» στις ζωές άλλων ανθρώπων, εάν και εφόσον οι χρήστες το επιτρέπουν -και συνήθως το επιτρέπουν!-

Σε είδα, μου άρεσες…έκανα like! Τώρα τι καταλαβαίνεις εσύ από ένα like; Οι απόψεις  περί του θέματος διίστανται με την μια πλευρά να ισχυρίζεται ότι ένα like είναι σημάδι συμπάθειας, αρεσκείας ή και θαυμασμού και την άλλη να θεωρεί πως ένα like δεν προσδιορίζει τίποτα το ιδιαίτερο, εάν το συγκεκριμένο άτομο δεν έχει εκφράσει κάποιο ενδιαφέρον από κοντά και όχι πίσω από μια οθόνη.

Ας παραμείνουμε στην περίπτωση αυτών που δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον από τα social media! Σας έχει συμβεί όταν σας βλέπουν από κοντά να είναι εντελώς αδιάφοροι; Αν ναι, μην ανησυχείτε γιατί δεν  είστε οι μόνοι! Διάφοροι είναι οι λόγοι που τους οδηγούν στην έκφραση αυτής της δήθεν αδιαφορίας με πρώτο και κύριο τον εγωισμό!

arabiaweddings.com

Εγωισμός είναι κάτι που όλοι οι άνθρωποι κουβαλάμε και αν το ψάξετε λίγο καλύτερα θα δείτε πως είναι το κύριο αίτιο στην καταστροφή μιας σχέσης ή στην παρεμπόδιση για δημιουργία μιας καινούριας. Όταν αφήσεις τον εγωισμό να σε καταβάλει σου δημιουργεί μια ανάγκη  για υπερίσχυση. Περιμένεις τα πάντα από τους άλλους και δεν αφήνεις το συναίσθημα να σε κατακλύσει και να σε καθοδηγήσει αυτό. Παρολ’ αυτά η μόνη ερώτηση που τριγυρίζει το κλειστό μυαλουδάκι σου είναι «Γιατί να κάνω το βήμα εγώ και όχι αυτός/η;». Έτσι καταφεύγεις σε μια άμυνα ουσιαστικά, την αδιαφορία , αναμένοντας  ένα σημάδι  ή κάποιου είδους εκδήλωση ενδιαφέροντος από την άλλη πλευρά.

i.pinimg.com

Ακόμα ένας λόγος μπορεί να είναι η ντροπή κυρίως για τους εσωστρεφείς, που δεν έχουν βρει ακόμα τρόπο να εκφράσουν όσα νιώθουν μόλις σε δουν μπροστά τους. Δεν χρειάζεται να παρεξηγείτε τη στάση τους, μπορείτε απλά να φλερτάρετε με κάποιο διακριτικό τρόπο και να είστε σίγουροι πως θαανταποδώσουν!

Ας μην ξεχνάμε όμως και την  τεράστια αλλαγή στον τρόπο που φλερτάρουν οι άνθρωποι πια με όλα αυτά τα μέσα που τους έχουν δοθεί! Οι πλείστοι έχουμε συνηθίσει να είμαστε άκρως επικοινωνιακοί πίσω από μια οθόνη το πρόβλημα όμως παρουσιάζεται στην ουσιαστική επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο.

Επακόλουθο όλων αυτών είναι με απλά λόγια το ξενέρωμα και η απομάκρυνση μιας και όλο το ενδιαφέρον μέσω των social αναιρείται από την επιδεικτική αδιαφορία που επιδεικνύεται αυτοπροσώπως. Ας ξανασκεφτούμε λοιπόν τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο που θα αντέξει στον χρόνο!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: fijisun.com.fj

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Like από απόσταση!