Ίσως να σου έχει ήδη δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το άρθρο αυτό ασχολείται με «τρίχες»! Πράγματι, αλλά με την κυριολεκτική έννοια της τρίχας, γιατί στο παρακάτω άρθρο θα τη δεις με άλλο μάτι.
Η πορεία της μετατροπής της φυσικής τρίχας σε εξτένσιον, όσο κι αν ακούγεται απίθανο, δεν είναι καθόλου εύκολη. Αρκεί μόνο να ρίξουμε μια ματιά σε αυτή.

Πρώτο στάδιο αποτελεί η συλλογή της τρίχας. Με τα μαλλιά από την Ινδία να είναι στην κορυφή της ζήτησης, λόγω του πιο φυσικού τρόπου περιποίησής τους, η συλλογή από τους εμπόρους στρέφεται προς τα εκεί. Βολικό είναι το γεγονός ότι Ινδές γυναίκες στα πλαίσια της λατρείας της θρησκείας τους κόβουν τα μαλλιά τους και τα δωρίζουν στους ινδουιστικούς ναούς.
Οι ναοί με τη σειρά τους τα μεταπωλούν, με αποτέλεσμα να βγάζουν εκατομμύρια.
Ακόμα, υπάρχουν περιπτώσεις έμπορων που εκμεταλλεύονται τις φτωχές και άπορες γυναίκες, είτε προσφέροντάς τους ψίχουλα, είτε εκβιάζοντας τες για να δώσουν τα μαλλιά τους ενώ, δεν είναι λίγες οι φορές που παιδιά σε οικονομικά εξαθλιωμένες πόλεις αντάλλαξαν τα μαλλιά τους με ένα παιχνίδι. Συλλογή γίνεται και από την Ασία, την Ανατολική Ευρώπη και την Λατινική Αμερική αλλά σε μικρότερες ποσότητες και σε απομακρυσμένες φτωχές περιοχές.

Τα μαλλιά που προτιμούνται από τους εμπόρους είναι αυτά νέων γυναικών ηλικίας περίπου 25 ετών, γιατί σε αυτή την ηλικία οι πρωτεΐνες της τρίχας βρίσκονται στην πιο υγιή τους φάση. Το χοντρό και ίσιο μαλλί δεν προτιμάται γιατί, είναι δύσκολο να τροποποιηθεί.
Σειρά έχει η επεξεργασία της τρίχας έτσι ώστε να την ξεδιαλύνουν και να πάρει όποιο χρώμα και σχήμα «χρειάζεται» η αγορά. Αυτό επιτυγχάνεται μετά από χτένισμα με σιδερένιες κτένες και εναπόθεσή τους σε χημικά που αφαιρούν μόνο το χρώμα της τρίχας χωρίς να την αλλοιώνουν ουσιαστικά. Κι έτσι τα εξτένσιον είναι πλέον έτοιμα να διατεθούν σε πώληση.
Τα κόλπα των εταιρειών που τα εισάγουν ωστόσο, δεν λείπουν. Μερικές φορές τρίχες που πλασάρονται ως εκατό τοις εκατό ανθρώπινές αναμειγνύονται είτε με συνθετικές είτε με αυτές των ζώων. Οι βιομηχανίες, δεν δημοσιεύουν τις τεχνικές επεξεργασίας ενώ ταυτόχρονα, αποφεύγουν να αναφέρονται στην προέλευση της τρίχας.

Όλα γίνονται «κρυφά», λόγω του πολύ μεγάλου ανταγωνισμού και κόστους. Με απλά λόγια, όσοι ασχολούνται με «τρίχες» πλουτίζουν.
Και είναι καλό να προβληματιστούμε και λίγο εμείς οι άνθρωποι, μέχρι που μπορεί να φτάσουμε και μέχρι ποιο άλλο θα πατήσουμε, συνάνθρωπό μας, για λίγα χρήματα και λίγη ομορφιά!
***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com
What do you think?
Show comments / Leave a comment