Loading

Κύριε πορτιέρη, είμαι 18! Σου τ’ ορκίζομαι.

Από μικροί νιώθουμε την ανάγκη να κλέψουμε “το γλυκό από το βάζο”. Να το σκάσουμε από το σχολείο, από το σπίτι. Θέλουμε να ζήσουμε το απαγορευμένο.

Πόσες φορές προσπαθήσαμε να τρυπώσουμε σε ένα κλαμπ λέγοντας πως ξεχάσαμε την ταυτότητα μας; “Κύριε πορτιέρη, είμαι 18! Σου το ορκίζομαι! Απλά ξέχασα την ταυτότητα στο σπίτι!”

Όσες φορές τα καταφέραμε να πείσουμε τον πορτιέρη ότι δεν είμαστε ελέφαντες, πήραμε μια δόση ευχαρίστησης. “Ένας καινούργιος κόσμος ανοίγεται μπροστά μου”. Δεν άργησε όμως να εμφανιστεί το επόμενο εμπόδιο. Πρέπει να πάρουμε ποτό. Στο μπαρ αποκλείεται να μας δώσουν αλκοόλ. Με λίγη τύχη, κάποιος γνωστός θα μας έκανε την χάρη. Συνένοχος στο έγκλημα μας! “Μπορείς να μου πάρεις ποτό;” Κι αφού το πάρουμε, νιώθουμε στην κορυφή του κόσμου για λίγα λεπτά. “Πρόσεχε μικρέ, μη γίνεις λιώμα και βρω τον μπελά μου!” εμείς τυπικά απαντούσαμε με το κλασικό “Εγώ είμαι γερό ποτήρι”. Δύο ποτά αργότερα, γέλια, χορός και ξαφνικά ζαλάδες! 

Το πως καταλήγαμε σπίτι αυτά τα βράδια, ένας Θεός το ξέρει!

Ο μπαμπάς στην πόρτα να περιμένει.. Σταθερή αξία!

Το επόμενο πρωί πονοκέφαλος, εμετοί. Και δεν μας έφταναν όλα αυτά και μουρμούρα! “Άσε μας ρε μάνα”.

Τουλάχιστον, αυτά τα βράδια άξιζαν τον κόπο. Αισθανθήκαμε ελεύθεροι από τα πρέπει και τα μη των μεγάλων. Η αδρεναλίνη στο φουλ. Θα έχουμε να λέμε ιστορίες για πολλά χρόνια!

Όλοι έχουμε ένα φίλο που χόρευε μπροστά στο καθρέφτη νομίζοντας ότι είναι άλλο άτομο. Όλοι έχουμε ένα φίλο που έστελνε μεθυσμένα μηνύματα στον πρώην. Όλοι έχουμε ένα φίλο που μπλεκόταν σε καυγάδες. Όλοι έχουμε ένα φίλο που αποκοιμήθηκε στην γωνία.

Παραδεχτείτε το! Αυτός ο φίλος είμαστε όλοι εμείς!

Για όλα φταίει αυτή η ορμόνη, η αδρεναλίνη.

Η ανάγκη να νιώσουμε τους παλμούς να ανεβαίνουν και την καρδιά να σταματά για ένα δευτερόλεπτο, δε σταματάει ποτέ! Οι στιγμές αυτές είναι που μας κάνουν να νιώθουμε ζωντανοί! Οι πιο ωραίες αναμνήσεις μας, παράνομες εμπειρίες. Τότε που έβγαλες τρύπα στο αυτί και προσπάθησες να το κρύψεις από τους δικούς σου! Το πρώτο σου τατουάζ! Κι αν θέλεις να αισθανθείς το απόλυτο συναίσθημα αδρεναλίνης, δοκίμασε να πατήσεις το ποδαράκι σου στο σπίτι αφού έχει σφουγγαρίσει η μάνα σου. Το μόνο που θα πω, εμπόλεμη ζώνη και εσύ νεοσύλλεκτος στρατιώτης.

Μεγαλώνοντας, οι ευκαιρίες να κάνεις κάτι τέτοιο λιγοστές! Ρουτίνα. Όμως η επιθυμία εκεί! Το παιδί μέσα μας κοιμάται… Κι αν ρωτάς για τους επαναστάτες των λαών, όλα ξεκινάνε από κάποιον που δεν έχασε την επαφή με το παιδί μέσα του! Από κάποιον που τρύπωσε σε απαγορευμένο τόπο. Από ένα αθώο ψέμα.

Κύριε πορτιέρη.. Ανοίξτε μας!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Κύριε πορτιέρη, είμαι 18! Σου τ’ ορκίζομαι.