Οι αρθρογράφοι του Beezdom, δοκιμάζονται ξανά! Αυτή τη φορά προκλήθηκαν από ένα άλλο αρθρογράφο να γράψουν μία φανταστική, λογοτεχνική ιστορία από τον τίτλο ενός τραγουδιού. Ο Γιώργος Νικολάου προκάλεσε τον Λένο Μάστρου να γράψει μία ιστορία από το τραγούδι «Κρυφτό» από τις Μέλισσες.
Για να δούμε Λένο, can you bee a story writer?
«Πέντε, δέκα, δεκαπέντε, είκοσι, εικοσιπέντε». Κάθε μέρα την ίδια ώρα. Όλα τα παιδιά της γειτονιάς μαζεύονταν στο χωράφι της γειτονιάς και έπαιζαν κρυφτό. 5 αγόρια και 5 κορίτσια.
Μόνο που αυτή την Τετάρτη του Σεπτέμβρη, η μητέρα που είχε αναλάβει την επίβλεψη των παιδιών – το έκαναν εκ περιτροπής οι γονείς όλων των παιδιών της γειτονιάς – είχε μετρήσει 11 παιδιά αντί 10. Υπήρχε ένα κοριτσάκι που δεν είχε ξαναδεί. Ένα περίεργο κοριτσάκι με μαύρα ρούχα και μαύρα μαλλιά. Δεν έδωσε σημασία, «θα είναι κάποιο παιδί απ’ το σχολείο τους» σκέφτηκε.
Το παιχνίδι ξεκίνησε. Τα παιδιά κρύφτηκαν. Το παιδί της μητέρας που επέβλεπε έτρεξε πίσω από το παράξενο κοριτσάκι και κρύφτηκαν μαζί στα συντρίμμια ενός σπιτιού, που ήταν έτοιμο για κατεδάφιση. Το παιδί που φύλαγε κατάφερε να βρει όλα τα παιδιά, εκτός από αυτά τα δύο.
Πέρασε αρκετή ώρα που τα έψαχνε αλλά δεν τα βρήκε. Όλα τα παιδιά επέστρεψαν στα σπίτια τους αφού είχε πια ξεκινήσει να βραδιάζει και έτσι η μητέρα πήγε να ψάξει για το παιδί της και το άλλο κοριτσάκι.
Καθώς έφτασε στην κρυψώνα σάστισε για λίγο. Είδε το παράξενο κοριτσάκι να κάθεται μόνο του, με τα πόδια μαζεμένα στο στήθος, να πηγαίνει μπρος πίσω και να σιγοψιθυρίζει μια μελωδία που της φάνηκε γνωστή. Περίεργα γνωστή. Πέρασαν λίγα λεπτά σιωπής για να καταλάβει ότι αυτή την μελωδία την ψιθύριζε και ο γιος της χθες το απόγευμα.
«Που είναι ο Αχιλλέας;»
Το κοριτσάκι δεν απάντησε.
«Σου μιλάω κορίτσι μου, που είναι το παιδί μου;»
Το κορίτσι γυρνάει και βλέπει την αγχωμένη μάνα. Της χαμογελάει και της δείχνει τις μισοχαλασμένες σκάλες που οδηγούσαν προς τα πάνω. Και η μάνα τρέχει. Καθώς τρέχει γυρίζει πίσω της, μα δεν βλέπει το κοριτσάκι. Κρύος ιδρώτας την λούζει, τα χέρια της τρέμουν καθώς ακουμπάει τους μισογκρεμισμένους τοίχους. «Το παιδί μου! Που είναι το παιδάκι μου;»
Φτάνοντας στο πάνω πάτωμα αρχίζει απελπισμένα να φωνάζει το όνομα του, γυρνάει γύρω γύρω αποπροσανατολισμένη. Ο μικρός Αχιλλέας δεν βρισκόταν πουθενά. Πλησίασε κομπιασμένη στο τέρμα του πατώματος. Δεν υπήρχαν παράθυρα μόνο κάτι φθαρμένες κολώνες που στήριζαν τον όροφο με τη ταράτσα. Έστρεψε δειλά το βλέμμα της που είχε για δευτερόλεπτα καρφωμένο στο άπειρο κάτω στο χάος. Μια κραυγή απόγνωσης κυρίευσε τη γειτονιά. Όλοι οι γείτονες βγήκαν σε κλάσματα δευτερολέπτου να δούνε τι έχει γίνει και έτρεξαν προς το μέρος που ακουγόταν η κραυγή.
Η γυναίκα είδε το αγοράκι της βουτηγμένο σε μια λίμνη αίματος. Ξέσπασε σε λυγμούς και κραύγαζε απεγνωσμένη. Άξαφνα άρχισε να τρέχει προς τα κάτω κυριευμένη από ανάμεικτα συναισθήματα πόνου, μίσους και τρέλας. Πήρε αγκαλιά το αγοράκι, δεν ήξερε αν ζει ή όχι. Μα καταβάθος ήξερε, αλλά δεν ήθελε να το πιστέψει.
Πώς έγινε αυτό;
Πώς βρήκε τη δύναμη να αφήσει το παιδί της και να ψάξει να βρει το κοριτσάκι, μόνο αυτή το ήξερε. Γυρνάει προς τα πάνω και την βλέπει να στέκεται στην άκρη του πατώματος, με ένα περίεργο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη. Δεν πρόλαβε να πει κάτι. Το κορίτσι πηδάει και καταλήγει στην ίδια μοίρα με τον μικρό Αχιλλέα.
Οι γονείς του μικρού Αχιλλέα είναι ερείπια. Πώς έχασαν τον γιο τους; Οι γονείς της μικρής πού είναι; Τους συνάντησαν όμως, δυστυχώς, στο τμήμα.
Το μικρό κοριτσάκι, η Φανή όπως έμαθαν αργότερα, έπασχε από σχιζοφρένια. Δεν ήταν η πρώτη φορά που προσπάθησε να κάνει κακό σε άλλα παιδάκια. Όπως είχε πει και στους γονείς της κάποτε «γιατί αυτοί να είναι καλά και εγώ όχι». Αλλά αυτοί δεν έδωσαν σημασία. Ποτέ δεν έδωσαν σημασία στα σημάδια. Και έτσι γι’ αυτό, χάθηκε ο μικρός Αχιλλέας, μαζί του και η Φανή.
Από τότε, και μέχρι σήμερα, τα παιδάκια της γειτονιάς, δεν έπαιξαν ποτέ ξανά κρυφτό..
Υ.Γ. Η ιστορία έχει σκοπό να θίξει το θέμα των ψυχιατρικών διαταραχών και την ευθύνη που έχουν οι γονείς να παρατηρούν τα σημάδια που εμφανίζονται στα παιδιά τους.
[zombify_post]
***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com
***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: media.istockphoto.com
What do you think?
Show comments / Leave a comment