Loading

Κρεβατομουρμούρα.

svg24 Σεπτεμβρίου, 2020LovebeezΡΑΦΑΕΛΑ ΞΙΟΥΡΟΥ

Κρεβατομουρμούρα. Μην σου τύχει….!

Βασικά σίγουρα θα σου τύχει. Αφού  – λογικά – εσύ θα φταις.

Το θέμα, περιλαμβάνει μια σταδιακή εξέλιξη. Μια σκέψη, ένα overthinking, μια κάποια γκρίνια και η κατάληξη είναι η κρεβατομουρμούρα. Και αν δεν είναι η κρεβατομουρμούρα, άρα δεν θα έχεις λύσει το θέμα, τότε ετοιμάσου. Μούτρα. Και αν σου κρατάει μούτρα, και θεωρείς πως δεν έχεις κάνει κάτι – προσφάτως – που προφανώς γι’ αυτό είναι έτσι όπως είναι, τότε μπορείς να ανατρέξεις στο παρελθόν. Θα ανατρέξεις είτε στο άμεσο παρελθόν ή στο 1821. Ή απλώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο καλύτερα και πιο πρακτικά το μυαλουδάκι σου.

queen.bbend.net

Ναι οκ, είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες, ο κάθε ένας έχει τις ιδιοτροπίες του, έχει συνηθίσει διαφορετικά, απαιτούνται ναι, υποχωρήσεις, πολύ καλά και ορθά τα παραπάνω.. Όμως, απαιτείται και αλληλοκατανόηση πάνω από όλα. Σε ακούει μια γυναίκα, ότι και να λες, ακόμα και αν φαίνεται πως δεν σου δίνει πάντα προσοχή. Να σου θυμίσω σε αυτό το σημείο, πως οι γυναίκες μπορούν να κάνουν δυο πράγματα ταυτόχρονα! Ακούει ΤΑ Π Α Ν Τ Α, και μπορούν όλα να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου, οποιαδήποτε στιγμή. Σε αντίθεση με εσένα, που πολλές φορές σου μιλάει , αλλά δεν ακούς. Ατελείωτοι μονόλογοι. Ή ακούς και απλώς, όπως μπαίνει, βγαίνει από το άλλο. Είναι δυνατόν, να προβληματίζει τον σύντροφο σου κάτι, και εσύ απλώς να μην ακούς; Να μην φιλτράρεις; Δεν είπαμε πολλές φορές ότι η επικοινωνία είναι το παν στη σχέση;

Δεν είναι λες κουραστικό, να επαναλαμβάνεται κανείς; Να γίνεται γραφικός; Και για σένα που τα ακούς, αλλά και για τον άλλο που αναλώνει χρόνο για να σου τα πει. Λες να μην έχει κάτι καλύτερο να κάνει; Όταν για κάποιο θέμα σου μιλάει αλλά δεν ακούς, τότε ναι, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην γκρίνια. Γι’ αυτό και όπως είπα, έχει σταδιακή εξέλιξη. Πάψε να αποδίδεις την γκρίνια της γυναίκας στο ότι «Μάλλον θα περιμένει περίοδο», άρα λες υπομονή και θα περάσει. Αυτό, επίσης δεν συμβαίνει επειδή δεν έχει τι να κάνει. Γιατί άλλωστε να πρέπει να μεταφραστεί ως κάτι κακό; Ούτε επειδή «Εντάξει μωρέ, κλασική γυναίκα που γκρινιάζει».

newsbeast.gr

Καιρός να καταργήσουμε αυτού του τύπου σκεπτικά. Όλοι γκρινιάζουμε, αναλόγως περιστάσεων. Μήπως καμιά φορά να προσπαθούσες να ερμηνεύσεις τα γεγονότα διαφορετικά; Λέω τώρα εγώ. Δεν μπορείς να αποδίδεις την κάθε κοτσάνα σου, στην γκρίνια της γυναίκας. Θυμήσου ότι για μια σχέση, απαιτούνται δύο άτομα. Η γκρίνια, τις περισσότερες φορές, καταλήγει στην κρεβατομουρμούρα. Η έντασή της, είναι ανάλογη της βαρύτητας του ζητήματος. Σκέφτηκες, ότι την ώρα που ξαπλώνετε, είναι η μοναδική στιγμή, που πρόκειται να την ακούσεις; Αφού τις υπόλοιπες ώρες λες: «Όχι τώρα, όχι τώρα», ή έχεις δουλειά, πελάτες, ή βλέπεις ειδήσεις (και ας μην ξαναείδες ποτέ, απλώς το κάνεις για να αποφύγεις). Στο κρεβάτι δεν έχει τίποτε από τα προηγούμενα. Μόνο εσύ και αυτή. Τίποτε να σε «αποσπά». Μην αποκοιμηθείς. Θα στη φυλάει για το πρωί. Κάτσε να λύσεις ένα πρόβλημα, να συζητήσεις, να εξηγήσεις. Αυτό προσπαθεί να κάνει, αλλά το αποφεύγεις. Μην είσαι Μ!

Η κρεβατομουρμούρα είναι ιεροτελεστία. Λύνει προβλήματα, ελαφρύνει, φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους. Αν δεν συζητήσεις ό,τι σε προβληματίζει με τον άνθρωπό σου, ακόμα και αν είναι ότι πιο άκυρο σου κατέβει στο κεφάλι, τότε με ποιον; Υπάρχει κάτι καλύτερο από την κουβεντούλα και την υπερανάλυση λίγο πριν τον ύπνο; Άλλοι το λεν πονοκέφαλο, εγώ θεωρώ πως είναι ένας πνευματικός τρόπος χαλάρωσης. Εκφράζεις σκέψεις, ανησυχίες. Εκτόνωση. Αποφεύγεις το να γίνουν εμμονές, ξεκαθαρίζεις κάτι που ίσως να κατάλαβες ή να ερμήνευσες λάθος. Αποφεύγεις παρεξηγήσεις. Δεν καταλήγει πάντοτε σε τσακωμό. Αν κάποιος προσπαθεί να σε «πείσει» ότι η κρεβατομουρμούρα ή η συζήτηση για κάτι που σε προβληματίζει πάντα καταλήγει σε τσακωμό, τότε μάλλον αυτός δεν έχει τον τρόπο. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι ξεφορτώνεσαι και τα νεύρα και την αϋπνία.

Καλύτερο μέρος για κουβεντούλα το κρεβάτι. Και θυμήσου, πως αποφεύγοντας καταστάσεις, δεν σημαίνει ότι τις ξεφορτώνεσαι κιόλας. 

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: nb.bbend.net

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Κρεβατομουρμούρα.