Loading

Κρεβατομουρμούρα γυναίκας Vs Μουρμούρα γριπωμένου άντρα!

svg22 Ιανουαρίου, 2021HealthybeezΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜΟΥ

Μην αρχίζεις την μουρμούρα άκου πρώτα να σου πω… 🎶

Τι να σου πω τώρα και σένα; Ότι η μουρμούρα είναι καθαρά ένα γυναικείο άθλημα ή μήπως όχι;

Λοιπόν… Ήρθε η στιγμή αγαπητοί μου αναγνώστες, να ξεκαθαρίσουμε λίγο το θέμα περί μουρμούρας και να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους!

Καταρχάς η μουρμούρα δεν είναι αποκλειστικά χαρακτηριστικό στοιχείο της γυναίκας, αλλά και των δύο φύλων! Και αν δεν συμφωνείς μαζί μου, μάλλον δεν έχεις δει live γριππωμένο άντρα να σου το παίζει ετοιμοθάνατος (sorry boys).

Κρεβατομουρμούρα (γυναίκας)

Μία λέξη, χιλιάδες πονοκεφάλοι…

Ξαπλώνεις το βραδάκι στο κρεβάτι σου να ξεκουράσεις το βασανισμένο σου κορμάκι και ξαφνικά το κρεβάτι μετατρέπεται σε ρινγκ πολιτικού debate. Όσα δεν είπε η γυναίκα μέσα στην μέρα, τα λέει με ένα «ιδιαίτερο» τρόπο το βράδυ! Και αρχίζει να βομβαρδίζει τον σύζυγο της με παράπονα…

Γιατί όμως; Επειδή δεν της δίνει την απαραίτητη σημασία, δεν βοηθάει στο σπίτι, επειδή ο άντρας δεν θέλει να συζητήσει κάτι που θέλει η γυναίκα. Ίσως επίσης η σύζυγος / σύντροφος να αρχίσει τα παράπονα για ένα πρόβλημα που δεν επιλύθηκε στο παρελθόν.

https://nb.bbend.net/media/news/2020/02/18/1055587/main/5e4be7e6c2691.jpg

nb.bbend.net

Όπως και να ‘χει, η κρεβατομουρμούρα δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο. Μάλιστα κάποιοι την χαρακτηρίζουν ως σατανικό όπλο των γυναικών, το οποίο χρησιμοποιείται σαν μοχλός άσκησης πίεσης προς τον σύντροφο τους. Παρόλα αυτά, όσο οξύμωρο κι αν σας φανεί, η κρεβατομουρμούρα είναι μια μικρή συνήθεια των ζευγαριών που έχει και τα θετικά της! Από την μια αποτελεί αφορμή για το ξέσπασμα καυγάδων και όλα τα συναφή (νεύρα, πονοκεφάλοι, ένταση, ίσως και χωρισμός). Από την άλλη όμως η κρεβατομουρμούρα μπορεί να μετατραπεί σε μια εξομολογητική ενδιαφέρουσα συζήτηση, που δίνει την ευκαιρία στο ζευγάρι να εκτονώσει τα άγχη και να λύσει πιθανόν προβλήματα και παρεξηγήσεις. Γιατί, όπως όλες γνωρίζουμε, τα αγόρια δεν αντιλαμβάνονται εύκολα τι συμβαίνει στο γυναικείο μυαλό! Εδώ εμείς οι ίδιες δεν μας καταλαβαίνουμε πάντα! Και εντάξει, η αλήθεια είναι πως και εμείς οι γυναίκες έχουμε κάνει την μουρμούρα επιστήμη! (Αν δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ, γίνε παρατηρητής της μαμάς σου για 24 ώρες 😂).  Γι’αυτό κορίτσια μου, παρά να πετάμε μπηχτές και να μην λέμε ξεκάθαρα τι θέλουμε, καλύτερα να τους τα σερβίρουμε όλα στο πιάτο έτοιμο (κουκιά καθαρισμένα που λέμε και στα χωριά), για να είναι και η κρεβατομουρμούρα εποικοδομητική!

Μουρμούρα γριπωμένου άντρα…

Οι άντρες έχουν έμμεσα διδαχθεί πως δεν είναι ανδροπρεπές να παραπονιούνται. ΨΕΜΑ! Αν ένας άντρας αρχίσει την μουρμούρα, κυρίως επειδή νοσεί σωματικά, μπορεί να γίνει χειρότερος και από την τοπ Κύπρια μουρμούρα μάνα!

Όταν το αρσενικό φύλο αρχίζει τις γκρίνιες, τα παράπονα, θέλει και δεν θέλει σημασία, σημαίνει πως έχει μπει επίσημα στη φάση της «αντρικής περιόδου». Μπορεί να μην χάνει αίμα, αλλά χάνει λίγο τα λογικά του.

Κατηγορούμαστε μονίμως εμείς για κρεβατομουρμούρα, ωστόσο, τα αγοράκια όταν αρρωσταίνουν έχουν τα σκήπτρα της μουρμούρας, της κατήφειας και της γκρίνιας! Γιατί όμως αντιδρούν έτσι; Επειδή μόλις νιώσουν εξασθενημένοι από την αρρώστια, επανέρχονται ξαφνικά στην παιδική, αν όχι στην βρεφική ηλικία. Οι «κολόνες του σπιτιού» μετατρέπονται σε μικρά αδύνατα πλάσματα και γραπώνονται πάνω σου, αφού αποζητούν τη γυναικεία στοργή και φροντιδα. Και μην τα αρνηθείτε όλα αυτά αγόρια, επειδή είναι όλα αποδεδειγμένα (και από προσωπική εμπειρία). Για παράδειγμα ο δικός μου μπαμπάς, όταν αρρωσταίνει, μόνο επικήδειο λόγο δεν βγάζει! Ενώ όταν μια γυναίκα αρρωσταίνει, συνεχίζει αδιάκοπα τον καθημερινό της αγώνα, θα φροντίσει τα παιδιά της, θα πάει δουλειά.

https://www.tgh.org/sites/default/files/pictures/News/man_flu.jpg

tgh.org

Να σας πως και κάτι άλλο; Δυστυχώς τίποτα από τα πιο πάνω δεν μπορεί να αλλάξει, γιατί η φύση των δύο φύλων είναι συνυφασμένη με τα δύο διαφορετικά είδη μουρμούρας! Η μουρμούρα είτε του άντρα είτε της γυναίκας είναι ένα κοινό ανθρώπινο χαρακτηριστικο και υπήρχε από τον αιώνα τον άπαντα!

Οπότε ως ασθενές φύλο ας δείξουμε κατανόηση στα μωρά μας, γιατί ένας άντρας παραμένει μέσα του για πάντα ένα μικρό παιδί! Και εσείς βρε αγόρια, προσπαθήστε να καταλάβετε τι κρύβει από πίσω της η κρεβατομουρμούρα της γυναίκας σας. Να ανησυχείτε όταν η γυναίκα σας πάψει να μουρμουρά!

Τελικά ποιο είναι το χειρότερο;;;

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: newsbeast.gr, thehealthjournals.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Κρεβατομουρμούρα γυναίκας Vs Μουρμούρα γριπωμένου άντρα!