Loading

Κότερα.

svg23 Οκτωβρίου, 2020MixedBeezΡΑΦΑΕΛΑ ΞΙΟΥΡΟΥ

Οι αρθρογράφοι του Beezdom, δοκιμάζονται ξανά! Αυτή τη φορά προκλήθηκαν από ένα άλλο αρθρογράφο να γράψουν μία φανταστική, λογοτεχνική ιστορία από τον τίτλο ενός τραγουδιού. Ο Φώτης Κυριάκου προκάλεσε την Ραφαέλλα Ξιούρου να γράψει μία ιστορία από το τραγούδι «Κότερα» από τον Mad clip.

Για να δούμε Ραφαέλλα, can you bee a story writer?

Η κυρία Πάτ, φανταζότανε πάντα την ζωή μετά την συνταξιοδότηση του άντρα της, διαφορετική από των άλλων.

Ήθελε να κάνει κάτι ξεχωριστό. Όπως άλλωστε, συνήθιζε να κάνει, να πρωτοπορεί.

«Θέλω να κλείσει ένα κεφάλαιο ζωής και να ανοίξει ένα άλλο, που θα μου διευρύνει τους ορίζοντες, θα μου διδάξει, τα όρια μου, μαθήματα, θα αποκτήσω εμπειρίες» την θυμάμαι να λέει.

Δεν κοπίασε και αρκετά για τα αποκτήματά της, καθώς φρόντιζε ο αρκετά πλούσιος σύζυγος της να της τα παρέχει. Οπότε, το μόνο που της έμενε να αποκτήσει, αφού χωρίς υπερβολές είχε στη διάθεση της τα πάντα σε υλικά αγαθά, ήτανε περισσότερες εμπειρίες. Δεν ήθελε απλά να περάσουνε τα χρόνια, όπως πέρασαν τα υπόλοιπα. Ούτε ήθελε τα κλισέ ταξίδια, με τον σύνηθες τρόπο ζωής, ασχέτως ότι είχανε στη κατοχή τους ένα τζετ. Αλήθεια, οι πλούσιοι άνθρωποι, δεν αρκούνται ποτέ. Εξασφάλιζε ο σύζυγός της, να την καλοκρατάει πάντα.

Ήτανε ο τρόπος, να της κλείνει τα μάτια. Έτσι, με υλικά αγαθά, την φλόμωνε στο ψέμα. Έτσι κατάλαβα λοιπόν, ότι το να σου χαρίζουν σμαράγδια και ρουμπίνια ή και τα άστρα όλου του ουρανού να σου χαρίσουν, δεν συνεπάγεται πράξη αγάπης και λατρείας.

Έτσι, με την συνταξιοδότηση του, ο σύζυγός της, φρόντισε να της πραγματοποιήσει ακόμη ένα όνειρο. Για κρύψει τις ενοχές του για ακόμα μια φορά;

Αλήθεια, δεν ξέρω αν το έκανε από λίγη αγάπη, αν του είχε μείνει για αυτήν την γυναίκα, ή αν αυτό θα συμπλήρωνε της καρδιάς του το κενό. Ίσως όλες οι πράξεις προς την γυναίκα του, όλες οι τσάντες, τα ακριβά κοσμήματα, αυτοκίνητα, τον έκαναν να νιώθει καλύτερα, για όλα τα έκτροπα για τα οποία ήτανε γνωστό ότι κάνει.

Είχε φήμη, όχι μόνο εντός της πόλης. Όλοι ήξεραν. Όλοι τα γνώριζαν, εκτός η κυρία Πατ.

Όποιος και αν προσπαθούσε να της μιλήσει, να της εξηγήσει με αποδείξεις, η κυρία Πατ, όχι μόνο κρατούσε παρωπίδες, αλλά τους απέκλειε και ολοκληρωτικά από την ζωή τους. Δεν δεχότανε ούτε και μισή κακή κουβέντα για τον άντρα της. Στα μάτια της, ο τέλειος. Πόσο «θολώνει» την όραση η αγάπη για έναν άνθρωπο τελικά.

Ένα κότερο λοιπόν αυτή τη φορά, και ζούσε το όνειρο, με τον σύζυγό της. Της αγόρασε ένα ευρύχωρο κότερο, για μόνιμες διακοπές σε εξωτικά νησιά και απομακρυσμένες ακτές. Ήτανε αποφασισμένοι. Να αφήσουνε τα πάντα πίσω, και να φύγουνε, να ξεκινήσουμε μια καινούρια αρχή.  Ίσως ήτανε η ευκαιρία του συζύγου να αποκοπεί από όλες της εγκληματικές ενέργειες, τους βιασμούς, τα ναρκωτικά και τις δολοφονίες, στα οποίες ήτανε μπλεγμένος. Άραγε, θα μπορούσε όντως να ξεχάσει φεύγοντας; Διερωτήθηκα πολλές φορές,  αν του είχε μείνει αξιοπρέπεια, αν νιώθει πλέον, μετά από όλα αυτά.

Δεν αργήσαμε εμείς πίσω στην πόλη να ακούσουμε για την τραγική κατάληξη του συζύγου, στο κότερο, μετά από μερικές βδομάδες αφού έφυγαν. Τα κακά μαντάτα ακούγονται γρήγορα, εικάζω. Άλλοι λένε, ότι πνίγηκε. Να ήτανε το «κάρμα»;. Άλλοι λένε ότι τον σκότωσε ένας άνθρωπος, που στοχευμένα βρέθηκε τριγύρω, ερχόμενος να πάρει εκδίκηση για κάποιο δικό του. Εγώ σκέφτηκα ότι ίσως να ήτανε και ο καπετάνιος. Πως ακριβώς και πότε, δεν θα μάθουμε ποτέ.

 Η κυρία Πατ από τότε, έχει κλειστεί στον εαυτό της. Τον αγαπούσε. Άργησε, αλλά πολύ γρήγορα μετά τον θάνατο του, έπεσαν οι μάσκες. Από τότε, αρρώστησε. Άλλη όντως, και διαφορετική η ζωή μετά την συνταξιοδότηση του, όπως έλεγε άλλωστε ότι ήθελε. Δεν το φαντάστηκε ποτέ όμως ότι θα είχε τραγική κατάληξη.

Στο τέλος, να θυμάστε ότι ο τροχός, πάντα γυρνάει. Και πάντα νικά το δίκαιο και το σωστό. Όσοι πρέπει να τιμωρηθούν, στο τέλος τιμωρούνται. Και αν μη τι άλλο, δεν θα γλίτωνε και ο σύζυγος.

[zombify_post]

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: bestlifeonline.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Κότερα.