Loading

Κόσμε ξύπνα! Η τεχνολογία μας σκοτώνει!

svg6 Νοεμβρίου, 2019HealthybeezΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜΟΥ

Πόσες φορές έχετε ακούσει, διαβάσει ή σας έχει ζητηθεί να γράψετε για τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στον άνθρωπο; Mainstream θέμα ε; Ναι είναι αλλά και εμείς είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως και συνεχίζουμε να αγνοούμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν!

Σαφώς και τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα έχουν κάνει την ζωή του ανθρώπου σε πολλούς τομείς ευκολότερη, αλλά πλέον με όλα αυτά τα νέα “cool gadgets” το έχουμε παρακάνει. Το κινητό έχει γίνει η επέκταση του χεριού μας, τα ακουστικά εννοείται στα αυτιά πάντα σε ετοιμότητα και smart watch στο χέρι μήπως και μας ξεφύγει κάποια ειδοποίηση.

Μα τι έχουμε πάθει βρε παιδιά; Όλη μας η καθημερινότητα περιστρέφεται γύρω από αυτά και έχουμε ξεχάσει τι θα πει social media life! Και μην νομίζετε πως υπερβάλλω. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την βρετανική εταιρία μάρκετινγκ Tecmark, ο μέσος χρήστης smartphone, χρησιμοποιεί το κινητό του επί τρεις ώρες και 16 λεπτά ημερησίως, δηλαδή σχεδόν μία ολόκληρη μέρα της εβδομάδας.

Λοιπόν, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ με την φράση “ η τεχνολογία μας σκοτώνει”.

Η τεχνολογία αλλοιώνει την ψυχοκοινωνική κατάσταση του ατόμου!

Δυστυχώς πάρα πολλοί άνθρωποι είναι εξαρτημένοι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα από το διαδίκτυο. Κλειστήκαμε όλοι στα καβούκια μας και περιμένουμε να δούμε πόσα likes θα πάρουν τα posts μας. Προτιμάμε να μείνουμε σπίτι, Netflix & Chill”, αντί να βγούμε έξω με τους φίλους μας. Κατεβάζουμε εφαρμογές στο κινητό για να βρούμε σύντροφο, αντί να βγούμε έξω να φλερτάρουμε. Σκοτώνουμε ύπουλα την έννοια του έρωτα!

Προσπαθούμε να γεμίσουμε τα κενά μας με ψευδαισθήσεις, αδιαφορώντας για το αντίκτυπο που έχει αυτό στου εαυτούς μας. Και έτσι αρχίζουμε να βυθιζόμαστε αργά και βασανιστικά σε κατάθλιψη, αποξενωνόμαστε από τους ανθρώπους που αγαπάμε και χάνουμε το νόημα της ζωής μας. Όλες αυτές οι συνήθειες επηρεάζουν την χημεία του εγκεφάλου και κατ’ επέκταση την αίσθηση της χαρά και της απόλαυσης!

Οι νέες τεχνολογικές συσκευές αποτελούν απειλή για την σωματική μας υγεία!

Η απότομη εισβολή των τεχνολογικών ευρημάτων στη ζωή του ανθρώπου είναι πλέον ένας από τους παράγοντες, που συμβάλλουν στην εμφάνιση πολλών ασθενειών. Και που ακριβώς οφείλεται αυτό; Αυτό οφείλεται στην ραδιενέργεια, στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα και στην ακτινοβολία που εκπέμπουν διάφορες συσκευές. Πυλώνες υψηλής τάσης, πομποί ραντάρ, φούρνοι μικροκυμάτων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτές, τηλεοράσεις, κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, κεραίες κινητής τηλεφωνίας και ένα πλήθος άλλες συσκευές δημιουργούν ένα αόρατο φάσμα ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Εξαιτίας αυτής της υπερέκθεσης των ανθρώπων σε όλα αυτά, προκαλούνται σε αρκετά άτομα ζαλάδες, ημικρανίες, ναυτίες, προβλήματα μνήμης και ακοής, διαταραχές στο ανοσοποιητικό, ακόμη και δυσλειτουργίες στο αναπαραγωγικό σύστημα. Πολλοί επιστήμονες μάλιστα διαπίστωσαν ότι η συνεχής έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, καταστρέφει την βιολογική λειτουργία των κυττάρων μας σε σημείο που μπορεί να προκληθεί καρκίνος! Ένα τρανταχτό παράδειγμα γι’ αυτό που μόλις διαβάσατε, είναι η ανακάλυψη (σύμφωνα με έρευνα του University of Colorando), ότι ένα μεγάλο ποσοστό που είχαν πεθάνει από λευχαιμία στο Ντένβερ του Κολοράντο (γύρω στη δεκαετία του ΄80) κατοικούσαν κοντά σε πυλώνες υψηλής τάσεως.

Εύχομαι μετά από την ανάγνωση αυτού του άρθρου (εάν φυσικά το διαβάσατε μέχρι το τέλος) να έχετε ταρακουνηθεί λίγο. Ας αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, μειώνοντας έστω και λίγο την χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών. Κλείστε το wifi πριν ξαπλώσετε για ύπνο. Αφήστε το κινητό στην τσάντα όταν είστε με τους φίλους σας. Ο χρόνος είναι τόσο ελάχιστος που είναι κρίμα να καταστρέφουμε (εν μέρει ασυνείδητα) την ψυχοσωματική μας υγεία και να τον ξοδεύουμε στον ψεύτικο κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Κόσμε ξύπνα! Η τεχνολογία μας σκοτώνει!