Loading

Κίνηση σε φιλαράκι: γκολ ή φάουλ;

Το θέμα της φιλίας έρχεται πολλές φορές στο προσκήνιο και σε συζητήσεις με διαφορετικές απόψεις. Πολλοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει φιλία μεταξύ των δύο φίλων, χωρίς ερωτικά συναισθήματα, χωρίς πονηρά μυαλά. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι δε γίνεται μεταξύ δύο διαφορετικών φύλων να υπάρξει φιλία, γιατί πάντα ο ένας από τους δύο ή και οι δύο θα υποβόσκουν μια διαφορετική ματιά για τον άλλον. Εδώ σήμερα όμως δεν είμαστε να λύσουμε αυτή την αιώνια αντιπαράθεση, αλλά να δούμε τι κάνεις όταν ισχύει μεταξύ σας η δεύτερη κατηγορία.

Ο έρωτας, όπως και η φιλία είναι κάτι που νιώθεις και όχι κάτι απαραίτητα που καταλαβαίνεις. Εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε το πρόβλημα εξ αρχής, που βάζουμε ταμπέλες «φιλία» ή «έρωτας». Δηλαδή αυτές οι δύο λέξεις δε πάνε μαζί; Δε μπορούν να συνδυαστούν; Τι καλύτερο του να είσαι σε σχέση με τον καλύτερο σου φίλο; Οι έννοιες της αγάπης, της ενσυναίσθησης, της κατανόησης, της παρέας υπάρχουν και στις δύο «κατηγορίες». Πως όμως θα περάσεις τη γραμμή της φιλίας και θα τη μετατρέψεις σε έρωτα;

Αυτό το ερώτημα είναι τόσο απλό και συνάμα τόσο δύσκολο. Από τη μια πλευρά είναι απλό, γιατί ξέρεις το άτομο που έχεις δίπλα σου, τα θετικά και τα αρνητικά του, τον εμπιστεύεσαι και ξέρετε πως να επικοινωνείτε μεταξύ σας. Από την άλλη πλευρά όμως, είναι δύσκολο γιατί δεν είσαι σίγουρος αν αυτό που νιώθεις είναι η αγάπη της φιλίας ή το κάτι παραπάνω και φοβάσαι ότι αν κάνεις μια κίνηση και δε βρεις ανταπόκριση θα χαλάσει το μεταξύ σας.

pexels.com

Περνάτε πολύ χρόνο μαζί, συζητάτε με τις ώρες για οποιοδήποτε θέμα σας κατεβαίνει στο μυαλό, είναι το πρώτο άτομο που του λες καλημέρα και το τελευταίο που του λες καληνύχτα. Ξέρεις ότι θα είναι εκεί για εσένα οποιαδήποτε ώρα και αν τον χρειαστείς, σε οποιοδήποτε σημείο της Γης και αν βρίσκεται. Είναι εκείνο το άτομο που θα σου προσφέρει άφθονες στιγμές γέλιων αλλά και υποστήριξης όταν χρειαστείς. Αρχίζεις να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά. Αντιλαμβάνεσαι αυτά που λέτε διαφορετικά. Νιώθεις ότι κάτι αλλάζει μεταξύ σας. Αυτά που λέτε, ο τρόπος που τα λέτε έχουν άλλη διάσταση. Σου λέει «Να προσέχεις», «Τηλεφώνησε μου όταν φτάσεις σπίτι», «Θα σου τηλεφωνήσω όταν τελειώσω τη δουλειά», σου αρέσει που υπάρχει ένα άτομο που σε νοιάζεται, σε σκέφτεται και σε φροντίζει. Θέλεις να είναι αμοιβαίο και αποκλειστικό.

Οπότε μια λέξη έχω να σου πω… ΡΙΣΚΟ! Μια λέξη, 5 γράμματα και ένας απέραντος φόβος μαζί της. Το θέμα είναι να μην κάνεις βήματα πίσω. Αν το νιώθεις κάντο. Μην αφήνεις ούτε ένα λεπτό παραπάνω να περάσει. Αν σου βγει να τον πλησιάσεις, πλησίασε τον, αν σου βγει να τον αγκαλιάσεις, αγκάλιασε τον, αν σου βγει να τον φιλήσεις, φίλα τον, απλά κάντο. Δεν έχει σημασία ποιος θα κάνει το πρώτο βήμα. Η διεκδίκηση δεν έχει φύλο! Διεκδικείς μέχρι εκεί όπου δεν προσβάλεις την προσωπικότητα του ανθρώπου που έχεις δίπλα σου.

Είναι λογικό να ανησυχείς ότι θα τα καταστρέψεις όλα. Αλλά σκέψου ότι η επικοινωνία είναι το κλειδί που έχεις αναπτύξει με αυτόν τον άνθρωπο και εν τέλει αν δεν πάνε όλα, όπως τα σκέφτεσαι, δε υπάρχει πρόβλημα. Εσύ εξέφρασες τα συναισθήματά σου και ξεκαθάρισες τη θέση σου. Πήρες το ρίσκο!

Πλέον ο έλεγχος έχει χαθεί, έχει μπερδευτεί ο έρωτας με τη φιλία και μόνο μια κατεύθυνση έχει. Είστε ήδη στο γήπεδο του ποδοσφαίρου και η μπάλα είναι σε εσένα. Πρόσεχε πως και πότε θα την διαχειριστείς, ή θα φας φάουλ ή θα μπει γκολ. Το μόνο που έχω να σου ευχηθώ είναι καλό ματς και με τη νίκη!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: indiatvnews.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Κίνηση σε φιλαράκι: γκολ ή φάουλ;