Loading

Κι αν θέλουν να φύγουν κρατήστε τους την πόρτα ανοιχτή

Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν, χωρίς να γνωρίζουμε τις περισσότερες φορές το γιατί, ένα μόνο έρχονται να μας διδάξουν πως όταν φύγουν τίποτα πια δεν θα είναι ξανά το ίδιο. Πόσοι θα περάσουν από το δρόμο μας μέχρι να κατασταλάξουμε με τους σωστούς; Κάποιοι σου έδωσαν λιγότερα απ’ όσα άξιζες και κάποιοι σε παράτησαν με την πρώτη δυσκολία, κάποιοι σε γονάτισαν την στιγμή που λύγιζες και άλλοι σου έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα για να συρθείς στον πάτο. Γύρισε πίσω για λίγο και σκέψου τι είσαι σήμερα και πόσα έχεις καταφέρει με μοναδικό όπλο την δύναμη σου, τι λες θα τους έλεγες ένα «ευχαριστώ»;

Οι σχέσεις δημιουργήθηκαν για να κάνουν τον κύκλο τους, δεν τις χάνουμε αλλά ούτε και τις βρίσκουμε. Οι όρκοι αιώνιας φιλίας και αγάπης ξαφνικά γίνονται γυρισμένες πλάτες γεμάτες από τοξικότητα και αδιαφορία. Οι αναμνήσεις γίνονται κάτι ξεχασμένες φωτογραφίες σε μια γωνιά του συρταριού, να μας θυμίζουν ότι ζήσαμε κάποιες νύχτες χωρίς σκοτούρες και χίλιες δύο σκέψεις να μας βασανίζουν.

redd.it

Σίγουρα δεν σε ευχαριστά το γεγονός να χάνεις ανθρώπους από την ζωή σου, αλλά δεν θα ήταν παράλογο για όσα χρόνια ζούσες να ήσουν με τους ίδιους ανθρώπους; Αν το σκεφτείς ξανά και ξανά, οι άνθρωποι που ήρθαν και έμειναν στην ζωή σου είναι οι πιο σπάνιοι και διαφορετικοί που ούτε ένα στο εκατομμύριο δεν υπήρχε περίπτωση να ταιριάξεις μαζί τους.

Όσο για αυτούς που έφυγαν, μην στεναχωριέσαι θα περάσουν άλλοι τόσοι από την ζωή σου. Μπορεί να χάνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου, αλλά να θυμάσαι ότι αυτό το χαμένο κομμάτι θα αντικατασταθεί από κάποιο άλλο.

licdn.com

Ο χρόνος κυλάει κι εσύ μαθαίνεις, ή ίσως ωριμάζεις γιατί μεγαλώνοντας βλέπεις ότι κάθε απώλεια στην ζωή σου σημάνει και την αρχή κάτι άλλου διαφορετικού από αυτά που είχες συνηθίσει. Κάθε απώλεια και μια εμπειρία που φανερώνει και μια πτυχή του εαυτού σου.

Να πορεύεσαι μονάχα με λίγους, εκείνους τους λίγους που η ανάγκη να σε έχουν στην ζωή τους ξεπερνάει κάθε δυσκολία που θα προκύψει. Κι αν δεν σε επιλέγουν καθημερινά να ξέρεις ότι με τον τρόπο τους έγιναν ένα μονοπάτι και σε οδήγησαν παρακάτω, στην επόμενη στάση του ταξιδιού της ζωής σου. Αν σε πόνεσαν όμως, είναι δάσκαλοι και σου δίδαξαν ένα μάθημα, ότι σε οδήγησαν στην επόμενη γέφυρα.

Η ζωή σου έχει αξία και οι συγκυρίες γεννήθηκαν για να μας αποδείξουν ότι μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατοί απ’ όσο πιστεύαμε ότι είμαστε. Μεγαλώνουμε, γερνούμε, πεθαίνουμε. Μας σκοτώνει αυτή η καθημερινότητα και ξεχνάμε το πιο βασικό, ότι ήρθαμε σε αυτή την ζωή με ένα σκοπό, να αφήσουμε ένα στοιχείο του εαυτού μας για να μας θυμούνται οι άνθρωποι που θα περάσουν από την ζωή μας. Είτε μείνουν για πάντα ή μείνουν μόνο για λίγο εσύ άφησες μια ιστορία πίσω σου.

Ο κάθε άνθρωπος φαίνεται από τον τρόπο που θα φύγει από την ζωή μας. Θα τον μάθεις μια και καλή όταν δεν θα έχει να κερδίσει τίποτα από εσένα. Η αποχώρηση του από την ζωή σου θα φανερώσει πολλά, δεν θα σου αρέσουν αλλά στο τέλος θα ξεκαθαρίσεις τι επιθυμείς να κρατήσεις στην ζωή σου και τι δεν θέλεις να σε πλαισιώνει.

medium.com

Να λες τι νιώθεις γιατί η σιωπή θα σου δώσει τοξικούς ανθρώπους που θα θέλουν να κερδίσουν κάτι από εσένα και όχι εσένα. Μπορεί να χάσεις πολλούς ανθρώπους από την ζωή σου την στιγμή που δεν θα το περιμένεις, όμως καλύτερα να μην ταιριάζεις με κανέναν πάρα να μην κολλάς κάπου. Μην αλλάξεις αυτό που είσαι για να γίνεις αποδεκτή, ταιριαστή και αρεστή, να είσαι η πραγματική έκδοση του εαυτού σου.

Κι αν θέλουν να φύγουν κρατήστε τους την πόρτα ανοιχτή.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: guim.co.uk

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Κι αν θέλουν να φύγουν κρατήστε τους την πόρτα ανοιχτή