«Σίδερα μασάει ο κουταλιανός, τρέμει σαν το ψάρι στην κυρά του μπρος». Με το 3ο κύμα φεμινισμού νομίζω ότι ο κουταλιανός πλέον ταυτίζεται περισσότερο με το τέως ασθενές φύλο καθώς όλες οι γυναίκες μεγαλώνουν δυναμικές, ενώ οι άντρες είμαστε όλοι φλώροι (καλά…θα μιλάω για τον εαυτό μου). Όπως ο κουταλιανός μασάει σίδερα, αλλά τρέμει σαν το ψάρι στην κυρά του μπρος έτσι και οι γυναίκες λυγίζουν και τον πιο σκληρό εργένη τρέμουν όμως στις κατσαρίδες μπρος.
Αδιαμφισβήτητα οι κατσαρίδες είναι αηδιαστικότατες και σπέρνουν τον πανικό κυρίως όταν ασκούν καθήκοντα πιλότου.
Προς μεγάλη σου έκπληξη οι κατσαρίδες βοηθούν το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Ορίστε λοιπόν μερικά πράγματα για να γνωρίσεις τις κατσαρίδες καλύτερα και επιτέλους… να τις κοιτάξεις κατάματα!
- Οι κατσαρίδες είναι κορυφαίοι δρομείς στο ζωϊκό βασίλειο. Έτσι το τμήμα βιορομποτικής στο Χάρβαρντ προσπαθεί να μιμηθεί την κίνηση τους ώστε να δημιουργήσει καλύτερα προσθετικά μέρη για τους ανθρώπους.
- Οι κατσαρίδες είναι πολύ ευεργετικές για τα φυτά καθώς καταναλώνουν νεκρή οργανική τροφή (π.χ. κορμούς ξεραμένων δέντρων) και με τη βοήθεια των βακτηρίων στο πεπτικό τους σύστημα αποσυνθέτουν το άζωτο από ενώσεις και έτσι η κοπριά τους αποτελεί λίπασμα πλούσιο σε άζωτο αναγκαίο για τα νεαρά φυτά.
- Σε ορισμένα είδη κατσαρίδας οι θηλυκές κατσαρίδες ζευγαρώνουν μόνο μια φορά και γεννούν μέχρι να πεθάνουν (αυτό θα πει φεμινισμός, άλλωστε ποιος χρειάζεται τους άντρες).
- Οι κατσαρίδες αντέχουν ένα μήνα χωρίς φαϊ (καλά αυτό το κάνει και ο άνθρωπος) και δύο εβδομάδες χωρίς νερό (μην το δοκιμάσετε στο σπίτι).
- Οι κατσαρίδες υπολογίζεται ότι τρομοκρατούν τον κόσμο εδώ και 350 εκατομύρια χρόνια. Και εσύ νόμισες ότι ο φίλος σου ο χημικός θα τις ξαποστείλει με τη φόρμουλα του έτσι εύκολα; Πιστεύεται ότι πρώτα θα αφανιστεί ο άνθρωπος και μετά οι κατσαρίδες.
- Όπως οι άνθρωποι φιλοξενούμε πάνω μας αμέτρητα βακτήρια που καταλύουν κάθε λογής αντίδραση προς όφελος μας, έτσι και οι κατσαρίδες κουβαλούν πολλά βακτήρια τα οποία τις εφοδιάζουν με βιταμίνες. Εκτός από βιταμίνες πολλά βακτήρια παράγουν τοξίνες οι οποίες δηλητηριάζουν τις κατσαρίδες ήπια, ώστε να αναρρώσουν από την πλήξη αναπτύσσοντας αμυντικούς οργανισμούς εναντίον δηλητηρίων. Αυτό επιβεβαιώνει πόσο ανεκτικές και προσαρμοστικές είναι οι κατσαρίδες. Επιπλέον κάθε φορά που αποτυγχάνουμε να δηλητηριάσουμε αρκετά μια κατσαρίδα ώστε να πεθάνει, δίνουμε το πάσο στους απογόνους της να τριγυρίζουν στα δωμάτια μας μυρίζοντας το δηλητήριο σαν αποσμητικό χώρου.
- Οι κατσαρίδες δεν θυμούνται καθόλου τι συνέβηκε την προηγούμενη μέρα, λες και πέρασαν μεθύσι, αναρωτιέμαι γιατί…
- Το άρθρο γράφτηκε 4 Ιουλίου…Σύμπτωση η Αμερικάνικη κατσαρίδα (Periplaneta Americana) δέιχνει ιδιαίτερη προτίμηση στην μπύρα…(αν δεν το κατάλαβες ακόμα το λέει και το όνομα της περί+πλανήτης…είναι παντού! Δεν μπορείς να τις αφανίσεις)
- Κάτι που όλοι πιθανότατα να έχετε ακούσει είναι πως οι κατσαρίδες μπορούν να επιβιώσουν μια βδομάδα χωρίς το κεφάλι τους. Αυτό συμβαίνει επειδή οι κατσαρίδες αναπνέουν μέσω πολλών σημείων του σώματος τους, έτσι δεν παθαίνουν ασφυξία χωρίς το κεφάλι τους. Η κατσαρίδα τελικά πεθαίνει χωρίς κεφαλή εξ αιτίας της αφυδάτωσης.
Περιττό να αναφέρω ότι σύμφωνα με δεδομένα που έχουν συλλεχθεί μέχρι τώρα οι κατσαρίδες έχουν αναπτύξει «ανοσία» στον αφανισμό καθώς είναι ανυπόταχτες στο θάνατο από φυσικούς ή ανθρωπογενείς παράγοντες. Και για τους πάραπανω λόγους πολλοί ζωολόγοι είναι στραμμένοι στις κατσαρίδες (μάλλον διεστραμμένοι θα λέγαμε).
Εσύ πώς βλέπεις τις κατσαρίδες μετά από αυτό το άρθρο?
***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com
What do you think?
Show comments / Leave a comment