Loading

Κάτι για σένα.

svg28 Σεπτεμβρίου, 2021Bee freeΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Ήταν βράδι όταν τον θυμήθηκα. Κοίταζα τα παλιά άλμπουμ με τις φωτογραφίες και τον είδα εκεί. Να χαμογελά. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Έπειτα βρήκα το γράμμα. ‘Ήταν φυλαγμένο σ’ ένα φάκελο. «ΚΑΤΙ ΓΙΑ ‘ΣΕΝΑ» έγραφε μόνο. Ούτε αποστολέας ούτε παραλήπτης. Το άνοιξα:

«Αυτό το γράμμα δεν γράφτηκε για κάτι συγκεκριμένο. Δεν έχει κάποιο θέμα να θίξει. Μονάχα να σου υπενθυμίσει να είσαι δυνατός. Έρχονται δύσκολοι καιροί, οι καταστάσεις αλλάζουν και οι άνθρωποι φεύγουν. Κάποιες φορές λυγίζεις, το ξέρω. Άλλες χάνεις τον δρόμο σου και λες πράγματα που δεν τα εννοείς…Και αυτό οκαυ είναι.

Επιβάλλεται να πέσεις, επιτρέπεται να μην είσαι τέλειος και χρειάζεται να χάσεις τον εαυτό σου. Έτσι μόνο θα μπορέσεις να βρεις ποιος πραγματικά είσαι…

Θυμήσου τότε που ήσουν παιδί. Τότε που είχες όνειρα να αλλάξεις τον κόσμο , να ταξιδέψεις και να ζήσεις! Όλα αυτά δεν χάθηκαν, απλά τα κάλυψε η ρουτίνα. Γι’ αυτό σου λέω, αν έχεις μια άσχημη μέρα, είναι μια άσχημη μέρα δεν είναι μια άσχημη ζωή. Πάρε τον χρόνο σου, άκου μουσική, περπάτα, κάνε κάτι για ‘σένα. Άσε τους άλλους. Γέμισε τις δικές σου μπαταρίες, για να μπορέσεις εσύ να σηκωθείς ξανά. Γιατί αυτό είναι το σημαντικό, να ξανασηκωθείς. Το παιχνίδι δεν τελειώνει όταν χάνουμε αλλά όταν τα παρατήσουμε. Μην τα παρατάς, σε παρακαλώ…Είσαι αγωνιστής, φτιάχτηκες για το παιχνίδι αυτό και δεν είναι ώρα να τα παρατήσεις.

Κι ‘αν δεν μπορείς μόνος σου, ρωτάς; Υπάρχουν σύμμαχοι, φίλοι, οικογένεια που θα σταθούν στο πλευρό σου και θα σε στηρίξουν. Μονάχα να τους αφήσεις. Πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι νομίζουμε πως είμαστε μόνοι μας, ενώ την ίδια στιγμή έχουμε πίσω μας ολόκληρο στρατό! Μίλα μαζί τους, άνοιξε τους τον κόσμο σου, την καρδιά σου, μοιράσου. Θα ξέρουν αυτοί πως να το χειριστούν.

Κι’ αν δεν βρεθεί λύση , λες;  Μην σκας, δεν έχουν όλα τα προβλήματα λύση, για κάποια πράγματα φροντίζει η ζωή. Ή ο χρόνος καλύτερα. Ο χρόνος πάντα βοηθά, να ξεχνάμε, να μαθαίνουμε και να ωριμάζουμε. Ο χρόνος, όμως, είναι καλός μόνο όταν περπατάμε μαζί του, το γνωρίζω. Φρόντισε λοιπόν να αξιοποιείς την κάθε σου στιγμή. Άσε ότι σε πόνεσε, ότι δεν μπόρεσε και ότι δεν πέτυχε. Απλά άστα. Γέμιζε τον χρόνο σου με πράγματα που ήρθαν, πράγματα που έχεις και στιγμές που κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί. Τίποτα από ότι κάνεις και σ’ ευχάριστά δεν είναι χάσιμο χρόνου. Όποιος σου πει το αντίθετο απλά χάνει τον χρόνο του, πες του. 

Τέλος, θέλω να μοιραστώ κάτι μαζί σου. Κάτι που μου έμαθε ένας φίλος. Λίγες μπύρες και μια ταράτσα, αυτά χρειάζονται για να περάσεις καλά, να ξεχάσεις τα προβλήματα σου και να ηρεμήσεις. Και να θυμάσαι, όλα θα πάνε καλά.

Με αγάπη,

Κάποιος, κάποτε»

Τον άτιμο, σκέφτηκα. Τι να απέγινε τώρα αυτή η ψυχή; Κοίταξα τον ουρανό. Άνοιξα μια μπύρα και βγήκα στην ταράτσα…      

tumblr.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: unsplash.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Κάτι για σένα.