Loading

Κάθε πράμα.. στην ώρα του! H δύναμη του right moment.

svg18 Μαΐου, 2021Bee freeΣΤΑΛΩ ΛΙΛΗ

Κρατώ τις σκέψεις και τους απολογισμούς μου για εμένα, σχεδόν πάντα. Ωστόσο, αυτή τη φορά θέλω να τους μοιραστώ. Είναι κουραστική η διαδικασία του  να αναθεωρείς και να σκέφτεσαι συνέχεια πώς θα μπορούσες να ήσουν, ή έστω να γίνεις καλύτερος. Είναι όμως αναγκαία. Και κάπου στις πολλές μου σκέψεις και όλα αυτά που έχω προλάβει να ζήσω μέχρι τώρα, μου έχει μείνει χαραγμένο  το εξής ρητό. «Κάθε πράμα, στην ώρα του». Δεν ξέρω από τα τόσα που ακούω γιατί έχει μείνει αυτό. Μάλλον γιατί εμπιστεύομαι πολύ την επίδραση του timing στη ζωή μου. Είναι μια ιδέα που πάνω σε αυτή έχω διαχειριστεί πολλές καταστάσεις στη ζωή μου, απλές και πιο σύνθετες.

miro.medium.com

Το σωστό timing ωστόσο, δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συγχέεται με την απραξία. Το να περιμένεις για κάποια πράγματα στη ζωή σου, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να δουλεύεις γι’ αυτά. Γιατί κάποιος θα πει, δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή, υπάρχουν μόνο άνθρωποι που κάνουν τη στιγμή κατάλληλη, φτάνει να υπάρχει θέληση. Και εν μέρει τους καταλαβαίνω και συμφωνώ. Όχι όμως εξολοκλήρου, κι αυτό γιατί υπάρχει μια ενδιάμεση κατάσταση στην οποία, αφού εφαρμόζεται το «Κάθε πράμα, στην ώρα του»,  γίνεται εκμετάλλευση του χρόνου που μεσολαβεί για να επενδύσεις σε εσένα, ώστε να είσαι πιο έτοιμος να δεχθείς αυτό που θα έρθει.

Όποια και να είναι αυτή η αλλαγή η οποία περιμένεις, θα πρέπει να προετοιμάζεσαι γι’ αυτήν. Γιατί η μαγεία είναι η αφοσίωση που δείχνεις στο στόχο σου, μέχρι να επιτευχθεί ο τελικός σου στόχος. Όπως λέει και ο Κ. Καβάφης στην Ιθάκη, να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος, δηλαδή μεγάλη η διαδρομή προς την επιτυχία έτσι ώστε να καταφέρεις να δουλέψεις όσες περισσότερες πτυχές του εαυτού σου μπορείς. Γιατί η ευτυχία είναι δουλειά εκ των έσω. Κανένας στόχος αν εκπληρωθεί από μόνος του δε μας δίνει την ικανοποίηση που αποκτάμε όταν κάτι το κατακτούμε.

pinimg.com

Δεν λειτουργούμε με χρονοδιακόπτες κι αυτό είναι και το μυστικό. Γιατί δεν είμαστε όλοι έτοιμοι να περάσουμε τις ίδιες καταστάσεις στην ίδια φάση της ζωής μας. Κανείς δεν είναι γρήγορος ή αργός. Η ροή της ζωής μας είναι τόσο απρόσμενη και τόσο διαφορετική για τον καθένα μας, γι΄αυτό και είναι αδιανόητο να απαιτούμε από 2 άτομα να είναι συντονισμένα στην ίδια φάση ζωής.

Παραδείγματα είναι το άνοιγμα μιας επιχείρησης. Κάποιος μπορεί στα 21 του να έχει ήδη την επιχείρησή του και το σταθερό του εισόδημα, κάποιος μπορεί να καταφέρει το ίδιο στα 50 του. Μπορεί κάποιος να είναι έτοιμος για να κάνει οικογένεια στα 25 του και κάποιος άλλος στα 40. Κι έτσι γίνεται και το καλύτερο ταίριασμα των ανθρώπων. Γιατί για να μην ευνόησε ο χρόνος μια συγκυρία, μπορεί να σημαίνει 2 πράγματα. Πρώτον, ότι δεν ήταν για εσένα  αυτό που θα συνέβαινε ή δεύτερον, ότι θα είναι καιρός για αυτό σε κάποια άλλη φάση της ζωής σου. Η κατάλληλη στιγμή θα φέρει ευνοϊκούς παράγοντες και μαζί κατάλληλους ανθρώπους, κοινούς στόχους και συνέπεια, φτάνει εσύ να την αναγνωρίσεις και να την εκμεταλλευτείς. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς ποια είναι η στιγμή του από την αρχή αλλά, when you know, you know.

Αν και είμαι ανυπόμονος άνθρωπος, έμαθα ότι για κάποια πράγματα στη ζωή, αξίζει να περιμένεις, να προετοιμαστείς και μετά να τα δεχτείς. Ό,τι είναι για’ σένα πραγματικά, θα βρει το δρόμο του. So chill, trust the process, να είσαι ανοιχτός καιtrust timing.

anac.ca


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: pinimg.com

ΣΤΑΛΩ ΛΙΛΗ

Περίεργη, Ελεύθερη, Ρομαντική, Γλωσσού, έτοιμη να -διανύσει αν χρειαστεί- όλο τον κόσμο για να δει, να νιώσει, να πάθει, να μάθει.

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Κάθε πράμα.. στην ώρα του! H δύναμη του right moment.