Loading

Καταργήστε τις ανθρώπινες ταμπέλες!

svg27 Σεπτεμβρίου, 2020Bee freeΕΥΑΝΘΙΑ ΕΥΓΕΝΙΟΥ

Ποτέ δε κατανόησα αυτό τον παράλογο διαχωρισμό των πάντων. Αυτή την τόσο εύκολη ταμπελοποίηση. Φαντάζομαι καθημερινά ένα κόσμο μακριά από τα στερεότυπα, μακριά από τη ξενοφοβία, μακριά από τον κλοιό της άφεσης. Γιατί  το αντίθετο, είναι το μοναδικό.  Ο καθένας μας σε αυτή τη ζωή έχει γεννηθεί διαφορετικός με τον ολόδικο του χαρακτήρα και με την ακόμα περισσότερο, δική του προσωπικότητα.

Έτσι πέσαμε κι εμείς στη παγίδα του κόσμου. Πάντοτε φοβόμασταν το τι θα πει. Τελικά είπε τίποτα; Ποτέ δε θα μάθουμε κι αν ναι,  δε σημαίνει πως μας αντιπροσωπεύει. Μέσα σε αυτό τον κόσμο λοιπόν, έμαθα να μην εμπιστεύομαι ποτέ κανέναν, ακόμα κι αν μου χαρίσει τα πιο όμορφα λόγια και το πιο λαμπερό χαμόγελο.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα σε προσελκύσουν φορώντας τον μανδύα της φιλίας και του ανθρώπινου, του αδελφικού ενδιαφέροντος κι όταν κάνεις το αντίθετο από τα δικά τους δεδομένα και τις δικές τους απόψεις σε διαγράφουν. Έτσι απλά, λες και δεν υπήρξες ποτέ!

Ο άνθρωπος λοιπόν δε χρειάζεται να συμβιβάζεται σύμφωνα με τα στερεότυπα της κοινωνίας. Χρειάζεται να εξελίσσεται σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα και τις δικές του αξίες.

Φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό, με σωστά, με λάθη, με πάθη κι όμως προσκολλημένοι και εμμονικοί με τους άλλους παρά με τον ίδιο μας τον εαυτό. Λογικό, γιατί αν ήμασταν ικανοποιημένοι και γεμάτοι με εμάς τους ίδιους, δε θα κρίναμε κανέναν άλλο. Για εκείνη τη μέρα θα ζω πάντα, που δε θα χρειάζεται οι άνθρωποι να ξαφνιάζονται πλέον όταν βλέπουν κάτι διαφορετικό από τους ίδιους. Που δε θα χρειάζεται να ντρέπεται κανένας για κανέναν! Που δε θα  κρίνεται κανείς από το τι ρούχα φορεί, από το τι χρώμα γεννήθηκε και από το ποια γλώσσα μιλάει. Για το ποια δουλειά κάνει και ποιες είναι οι σεξουαλικές του προτιμήσεις.

baktoblog.com

Άνθρωποι είμαστε όλοι και αξίζουμε το ίδιο. Η ανθρώπινη άξια είναι παντού η ίδια. Ότι και να είμαστε, να μη ξεχνάμε πάνω από όλα να γινόμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Μόνο αυτό μένει σε αυτή τη ζωή και αυτό έχει πραγματική αξία. Πάντα πίστευα πως έχουμε γεννηθεί για κάποιο σκοπό. Να δίνουμε αγάπη και στοργή στον συνάνθρωπό μας. Αυτό είναι το μοναδικό μας ταξίδι. «Γιατί αν δε πεθαίνει ο ένας για τον άλλον, είμαστε κιόλας νεκροί».

Έχουμε γεννηθεί για τις αξίες. Για εκείνο το ήθος το τόσο αναλλοίωτο και διαχρονικό που δε το σβήνει ούτε η μεγαλύτερη επήρεια.

Μην ακούτε ποτέ κανένα να σας λέει πως είστε για λίγα, ίσως αυτός να είναι για λίγα. Θεμελιώστε τα όνειρα σας και παλέψτε για αυτά. Ό,τι και να είμαστε, η ομορφιά κρύβεται πάντα μέσα μας και το διαφορετικό είναι το όπλο μας. Κάπως έτσι χάνονται τα πιο όμορφα ταλέντα.

 Έτσι να τους συμπεριφέρεστε, σαν συνεπιβάτες χωρίς ταυτότητα, χωρίς αρχεία. Όλοι μας εκεί θα καταλήξουμε. Κι εγώ ελπίζω, πως κάποτε θα αλλάξουμε τον κόσμο και από τη χλιδή και τη γυαλάδα μας, θα μάθουμε να ζούμε.

lifo.gr

Πόσο λαχταρώ αυτή τη θαμποσύνη που κάνει τη θολούρα να εξαφανίζεται!  Έτσι γίνονται όλα ξεκάθαρα πια. Πως γεννηθήκαμε στο ίδιο, εκείνο το μοναδικό, αγνό βαγόνι.. Να είναι το επίκεντρό σου λοιπόν, ο απλός ο άνθρωπος. Που μέσα από την αλήθεια του ανακαλύπτεις τη δική σου. Που η αλληλοβοήθεια είναι μονόδρομος.  Που γίνεται προέκταση ο ένας για τον άλλο. Αυτό θα μείνει και όταν τα φώτα σβήσουν. Όλα τα άλλα δεν άναψαν ποτέ. Θα μένουν πάντα σβηστά. Για την προσποίηση, για εκείνο το άθλιο. Για το θεαθήναι..

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: awakengr.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Καταργήστε τις ανθρώπινες ταμπέλες!