Loading

Κάποτε μου είπαν “η ζωή είναι επιλογές” και από τότε δεν χωράω πουθενά αν δεν είμαι προτεραιότητα.

svg24 Ιανουαρίου, 2023Bee freeΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΓΑΠΙΟΥ

Να βάζεις όρια και να λες όχι, ακόμα και αν είναι άβολο για εσένα και θα καταλάβεις ότι αυτό συμβαίνει γιατί προσπαθείς να τους ικανοποιήσεις όλους. Ακόμα και αν πιστεύεις ότι η δική σου ψυχική υγεία και ευεξία δεν είναι αρκετά σημαντικός λόγος και η υπερανάλυση των πράξεων σου μειώνει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση σου.

Αν απορείς γιατί έγινες έτσι όπως είσαι σήμερα, πες τους πως κανείς δεν σε προετοίμασε για όλα αυτά που θα περνούσες, δεν θα μπορούσες να έχεις προετοιμαστεί και όμως τα αντιμετώπισες όλα με αξιοπρέπεια, αυτό από μόνο του είναι ένα κατόρθωμα. Επιβίωσες στο μέγιστο βαθμό των κακών ημερών σου και είσαι ακόμα εδώ που βρίσκεσαι σήμερα. Δεν πειράζει αν δεν είσαι ακόμα στα καλά σου, φτάνει που επιβίωσες από όλα τα δύσκολα που έζησες.

Δεν ήσουν επιλογή τους αλλά μην στεναχωριέσαι γιατί δεν τους χρειάζεσαι και δεν τους χρειαζόσουν ποτέ και το ξέρεις. Τους επέλεξες και τους άφησες να μπουν στην ζωή σου για να γίνουν μέρος της ζωής σου, όχι όμως να καταστρέψουν ένα κομμάτι του εαυτού σου. Παρόλα αυτά αν δεν είναι σε θέση να σου παρέχουν την ηρεμία που σου αξίζει δεν έχεις άλλη επιλογή από το να τρέξεις μακριά τους.

Φυσικά και δεν τους λείπεις και ακόμα και αν τους έλειπες δεν θα ήταν αρκετό για εσένα για να μείνεις, ούτε για να παλεύεις, ούτε για να διορθώσεις τα λάθη τους. Αν τους έλειπες θα ήταν ακόμα εδώ, δεν θα έφευγαν. Ότι έγινε, έγινε μην πλάθεις ερωτήσεις στο μυαλό σου που δεν έχουν απαντήσεις. Δεν έχεις την ανάγκη να λείπεις σε κανέναν, πάρα μόνο να παλέψεις για την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

pillowfights.gr

Πρέπει να βάζεις την ψυχική σου υγεία ως προτεραιότητα σου και να έχεις το κουράγιο να βάζεις όρια  που θα σε βοηθήσουν στην προσωπική σου εξέλιξη. Να ακούς τα ένστικτα σου και να επικοινωνείς με άτομα που είναι συναισθηματικά ώριμα. Όταν έχεις σκοπούς στην ζωή σου, σημαίνει ότι αγαπάς τον εαυτό σου.

Αν δεν νιώσεις την απογοήτευση μέσα σου, δεν θα φύγει πιο γρήγορα γιατί η αλήθεια είναι ότι ένα σπασμένο γυαλί αν δεν αναγνωρίζει την αλήθεια και μαζέψει τα σπασμένα, θα πατήσεις πάνω του αργότερα.

Δεν χάνουμε όταν πέφτουμε, χάνουμε όταν δεν σηκωνόμαστε.

Όταν θα καθίσεις και θα σκεφτείς καλύτερα ένα θα είναι ξεκάθαρο, ότι έπρεπε να σε πληγώσουν για να πονέσεις και να κάτσεις για λίγο μόνη σου να σκεφτείς, όχι γιατί σου άξιζε ή ότι έπρεπε να τιμωρηθείς αλλά επειδή ήταν ο μόνος τρόπος να ταρακουνήσεις τον παλιό σου εαυτό. Αυτόν τον εαυτό που πίστευε ότι τα λίγα που ήθελαν να του προσφέρουν όλοι οι υπόλοιποι ήταν μια μορφή ουσιαστικής προσπάθειας. Έπρεπε να ξυπνήσεις, αν δεν συνέβαινε ποτέ, δεν θα εξελισσόσουν και δεν θα γινόσουν ο άνθρωπος που είσαι σήμερα. Περήφανη για εσένα ακόμα και αν σε πόνεσαν τόσο τότε.

Να είσαι σίγουρη ότι μια μέρα θα τους λείψεις, θα τους λείψει ο τρόπος που νοιαζόσουν για  αυτούς, τα βαρετά σου μηνύματα, οι χαζές σου ερωτήσεις, οι καυγάδες σας για τα πιο ασήμαντα πράγματα, ο τόνος της φωνής σου, οι ανασφαλείς, όλο σου το είναι. Καιρός λοιπόν να τους λείψει ο τρόπος που νοιαζόσουν για αυτούς.

oraiokastro24.gr

Να σε υπολογίζουν και να εκτιμούν την αξία σου και να μην βάζουν τους εαυτούς τους σε καταστάσεις που θα μπορούσαν να σε χάσουν.

Να μην στριμώχνεσαι στις ζωές τους όταν δεν σε έχουν σαν προτεραιότητα. Επιβάλλεται να σέβεσαι τον εαυτό σου αλλά όταν δεν σε έχουν σαν επιλογή το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πληγωθείς. Σου αξίζει να αγαπήσεις και να αγαπηθείς για αυτό που πραγματικά είσαι.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: healingeffect.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Κάποτε μου είπαν “η ζωή είναι επιλογές” και από τότε δεν χωράω πουθενά αν δεν είμαι προτεραιότητα.