Loading

Κάποιες φορές η σιωπή ΔΕΝ είναι χρυσός!

Η σιωπή είναι χρυσός. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση. Κάθε φορά που την ακούω αναρωτιέμαι, ποιος την σκέφτηκε; Μια έκφραση που το μόνο που κάνει είναι να προάγει τη δειλία. Για ποιον λόγο στον κόσμο το να πεις αυτά που έχεις μέσα σου είναι χρυσός; Πείτε με ρομαντική, ονειροπόλα, επαναστάτρια αλλά αρνούμαι να συμφωνήσω.

Έχεις να πεις κάτι; Άνοιξε το στόμα σου και μίλα. Θα σου δώσω το πιο απλό παράδειγμα. Είσαι ερωτευμένος με έναν άνθρωπο που δεν το ξέρει. Ίσως το αισθάνεται, το νιώθει, μα δεν το ξέρει. Δεν το έχεις πει ποτέ ευθέως. Φοβάσαι την απόρριψη, φοβάσαι την αρνητική έκβαση της ιστορίας, φοβάσαι εσένα τον ίδιο. Έτσι επιλεγείς τη σιωπή, δεν λες τίποτα. Και τι κατάφερες; Όσο και να σε θέλει ο άνθρωπος αυτός, όσο κι αν θέλει να περιμένει αν δεν δώσεις εσύ ένα σημάδι δεν μπορεί να το κάνει.

Καταλήγετε δυο άνθρωποι που σκέφτονται ο ένας τον άλλο, σε χέρια τρίτων. Κάνε το εικόνα. Ο άνθρωπος για τον οποίο χτύπησε η καρδιά σου, που ερωτεύτηκες περισσότερο από όσο τόλμησες ποτέ να εξομολογηθείς στον ίδιο σου τον εαυτό είναι στα χέρια κάποιου άλλου. Άλλος της λέει καλημέρα, την φωνάζει μάτια μου, άλλος την αντικρίζει δίπλα του τα πρωινά της Κυριακής.

philenews.com

Αξίζει; Αξίζει αυτό το αγκάθι στην καρδιά σου για έναν εγωισμό; Άξιζε να μην μιλήσεις; Κι αν ναι που είναι ο χρυσός σου; Τι κέρδισες από αυτό; Τι, σε ρωτώ, και περιμένω μια απάντηση. Να σου πω εγώ; Τίποτα δεν κέρδισες. Κέρδισε το σαράκι του εγωισμού. Κέρδισε την καρδιά σου. Κατάφερε να κρατήσει μακριά δυο καρδιές που ήθελαν να είναι μαζί.

Μισείς το αφεντικό σου και θέλεις να παραιτηθείς από την δουλεία σου μα φοβάσαι. Ο φόβος σε κάνει να μην μιλάς, να μη διεκδικείς. Έτσι ξυπνάς καθημερινά δυστυχισμένος, νιώθοντας καθημερινά πως το να πηγαίνεις στην δουλεία σου είναι βάσανο.

Δεν μιλάς για κάτι που σε ενοχλεί στη συμπεριφορά των φίλων σου, μην θέλοντας να μαλώσεις μαζί τους. Μετά από κάποιο διάστημα απλώς δεν είναι φίλοι σου. Είναι κάποιοι άνθρωποι που τους ανέχεσαι.

Βλέπεις το μοτίβο που επαναλαμβάνεται; Γιατί να μείνεις σιωπηλός; Θα το λέω έως το τελευταίο λεπτό που θα περάσω σε αυτή την ζωή. Καλυτέρα να μετανιώνω καθημερινά για κάτι που τόλμησα να πω, πάρα να μετανιώνω για κάτι που δεν είπα ποτέ. Να αναρωτιέμαι, τι θα γινόταν αν έβρισκα το θάρρος να μιλήσω. Έτσι λοιπόν εγώ προσωπικά μιλώ, διεκδικώ, παλεύω. Σε μια κοινωνία  που όλοι μας θέλουν χωρίς βούληση εσύ πάνε αντίθετα στο ρεύμα.

Μίλησε, τόλμησε, πάλεψε. Κάλιο αργά πάρα ποτέ.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: thessalonikiartsandculture.gr

ΚΟΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Γεια σας, είμαι η Κορίνα. Λίγο τρελή, μιλάω πολύ, γεμάτη ανησυχίες για τον κόσμο γύρω μου. Μια καλαμαρού αισθητικός που ζει στη Λευκωσία και έχει άποψη (σχεδόν) για όλα και θα την εκφράζω με το δικό μου μοναδικό τρόπο!

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Κάποιες φορές η σιωπή ΔΕΝ είναι χρυσός!