Loading

Καλοκαίρι είναι… θα περάσει

Έρωτες, διακοπές, ηλιοβασιλέματα, βράδια αξημέρωτα (όπως λέει και ο Ιακωβίδης). Όλα αυτά μαζί και ακόμα περισσότερα μαζεμένα σε μια εποχή. Πόσα να αντέξει κι’ αυτή; Μέχρι που πλησιάζει το τέλος της και σιγά-σιγά ξεκινά και η απογραφή σου, όπως κάθε χρόνο άλλωστε. Τι είχαμε, τι χάσαμε.

Κρατάμε αυτά που είχαμε, αλλά δεν πετάμε αυτά που χάσαμε, απλά τα αποθηκεύουμε κάπου που να μην τα φτάνει κανένα κύτταρο του μυαλού μας (στην περίπτωση που υπάρχουν φυσικά), ώστε να μην ενεργοποιηθούν ξανά αυτές οι μνήμες. Ειδικά στην αλλαγή του καιρού, όπου θα γίνεται μέρα με την μέρα πιο μουντός, πιο καταθλιπτικός, πιο χειμωνιάτικος. Γιατί σε εκείνη την περίπτωση δυστυχώς ενεργοποιούνται όλες οι μνήμες και ειδικότερα οι χειρότερες.

zarpanews.gr

Γι’ αυτό η καλύτερη λύση στο πρόβλημα αυτό είναι να κάνεις ό,τι ονειρεύτηκες και ό,τι προγραμμάτισες. Ακόμα και το πιο ακραίο για να μην περάσουν και αυτές οι καλοκαιρινές σου στιγμές στον «αποθηκευτικό» σου χώρο και να κλαις μετά (γιατί θα κλαις). Προσπάθησέ το, κι αν αποτύχεις, απέτυχες, εξάλλου όλα είναι στη ζωή, δεν θα σου πηγαίνουν όλα όπως τα θες.

Δώσε μια ωδή σε εκείνες τις θερινές στιγμές που μας κάνουν να αντέχουμε ακόμα και τους πιο βαρετούς χειμώνες. Απλά μην το αφήσεις για αύριο, αφού μπορείς να το κάνεις σήμερα. Καλοκαίρι είναι, θα τις σβήσει το κύμα. Θα τις κάψουν οι ακτίνες του ήλιου. Το τρίπτυχο που δίνει στο καλοκαίρι τιμές βασιλιά και αδιαφιλονίκητου ηγέτη μεταξύ των υπόλοιπων εποχών, είναι σχεδόν μέσα στα χέρια σου και δεν είναι άλλο από πολλή διασκέδαση, λίγο ύπνο και άφθονο έρωτα.

Άσε για λίγο τα πρέπει, τα όχι, τα μη. Εξάλλου οι αντιστάσεις και οι καθωσπρεπισμοί το καλοκαίρι είναι σαν να ισιώνεις τα μαλλιά σου για μια καλοκαιρινή νυχτερινή έξοδο στα ανοιχτά μπαρ του Πρωταρά (εκεί να δεις αγώνα για να κρατηθούν ζωντανά). Δεν αρμόζουν βρε παιδί μου, δεν κολλάνε. (Φεύγεις αχτένιστος ή καλύτερα ξεμαλλιασμένος).  

bodyinbalance.gr

Γι’ αυτό ξέχασε το παλιό λαϊκό άσμα «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα, και τ’αγόρι μου» και υιοθέτησε καλύτερα για λίγο το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, κάνε μία ωραία και ρομαντική βόλτα κάτω από τα άστρα, άκου λίγη μουσική και γιατί όχι, πιες και λίγο ποτό παραπάνω (Because no great story began with a salad). Όλα αυτά θα σε κάνουν λίγο πιο χαλαρό και θα κάμψουν τις αναστολές σου.

Αν και η Σοφία Αρβανίτη μας προειδοποίησε με το «Μη μου μιλάς για καλοκαίρια» καλύτερα είναι να παραβλέψουμε το τραγούδι αυτό, και να αρχίσουμε να μιλάμε για τα καλοκαίρια. Και μόνο η προσπάθεια αξίζει, για κάτι διαφορετικό, για κάτι έξω από τα νερά μας. Τουλάχιστον μπορούμε να προσπαθήσουμε να δούμε αν όντως υπάρχουν αυτά που προανέφερα πιο πάνω, αλλά και πως μπορούμε να τα ενισχύσουμε ή να τα προσαρμόσουμε σε εμάς ώστε να αποδώσουν τον ένα, τον μοναδικό, τον απόλυτο, καλοκαιρινό έρωτα ή αν οι δρόμοι μας μπορούν να συναντηθούν όχι μόνο κάτω από την επήρεια κοκτέιλ, αλλά και νηφάλιοι.

tsemperlidou.gr

Και στην τελική, μερικοί καλοκαιρινοί έρωτες ή καταστάσεις, μπορεί πολύ απλά να είναι…. μοιραίοι. Και θα τους θυμάσαι όλο σου το χειμώνα παρέα με το τσάι σου στο γραφείο σου χαζεύοντας τις βροχές από το παράθυρό σου ή πολύ απλά, θα τις χαζεύεις όλη σου τη ζωή.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου:womannow.gr, athensmagazine.gr 

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Καλοκαίρι είναι… θα περάσει