Loading

Καλή η οικειότητα, αλλά μέχρι ενός σημείου…

svg16 Σεπτεμβρίου, 2021LovebeezΚΥΡΙΑΚΗ ΙΩΑΝΝΟΥ

Καταρχάς, ξεκαθαρίζω το να είμαστε περιποιημένοι, να έχουμε καλούς τρόπους, να ντυνόμαστε «όμορφα» πρέπει πρώτα πρώτα να αφορά ΕΜΑΣ, δηλαδή να το κάνουμε για την δική μας ψυχολογία, για να νιώθουμε εμείς καλά με τον εαυτό μας!

Στην αρχή μιας σχέσης δώστου ώρες ατελείωτες να ετοιμαζόμαστε, να βαφόμαστε, να ντυνόμαστε, να μοσχοβολάμε για κάθε ραντεβού ή ακόμα και μισή ωρίτσα που θα δούμε την υποψήφια μελλοντική μας σχέση. Ωστόσο, καθώς περνά ο καιρός, αναμφίβολα, γνωρίζει καλύτερα ο ένας τον άλλον και νιώθουμε περισσότερη οικειότητα. Θα ντυθούμε πιο χαλαρά, ίσως να μην βάλουμε άρωμα όλα στα γρήγορα και καμιά φορά τσαπατσούλικα. Καλό είναι αυτό να μην γίνεται.

Η οικειότητα είναι πολύ όμορφο συστατικό σε μια σχέση, ωστόσο με όρια.
Οι σχέσεις κρίνονται στην λεπτομέρεια.
Για παράδειγμα καλό είναι να μυρίζουμε πάντα όμορφα πρώτα για εμάς, όπως προανάφερα, αλλά και για τον σύντροφο μας ακόμα και αν είμαστε παντρεμένοι 30 χρόνια. Δεν εννοώ μόνο το μπάνιο που προφανώς επιβάλλεται, εννοώ το άρωμα μας, μην το ξεχνάμε ποτέ όσος καιρός και αν περάσει.

shape.gr

Αυτά τα όμορφα ντυσίματα που κάναμε στην αρχή της σχέσης, να συνεχίσουμε να τα κάνουμε, να συνεχίσουμε να είμαστε όμορφες και όμορφοι, γιατί εξάλλου η εξωτερική εμφάνιση, επηρεάζει και τον εσωτερικό μας κόσμο. Δεν εννοώ υπερβολές, τύπου ντύσιμο και βάψιμο για μπουζούκια, αλλά επιβάλλεται να είμαστε πάντα περιποιημένες/οι.
Δεν είναι τυχαίο που όταν δεν νιώθουμε καλά ψυχολογικά δεν θα ασχοληθούμε τόσο με την εμφάνιση μας!
Κράτησε αυτό το μικρό τιπ, αν ξυπνήσεις ένα πρωί και δεν έχεις πολύ καλή ψυχολογία, δοκίμασε αυτό.. φτιάξε τον εαυτό σου με τέτοιο τρόπο, ώστε όταν τον αντικρίσεις στον καθρέφτη να σου αρέσει αυτό που βλέπεις, απευθείας θα χαμογελάσεις και θα νιώσεις όμορφα 😉 !

Επίσης πολλά ζευγάρια, όταν περάσει καιρός, κάνουν κάτι το οποίο ποτέ δεν θα καταλάβω, είναι ο ένας στο ντούζ και κάνει μπάνιο και ο άλλος κάνει την ανάγκη του (οποιαδήποτε και αν είναι αυτή), ναι στον ίδιο χώρο.. εεε δεν χρειάζεται ρε παιδί μου! Κάνε λίγη υπομονή να τελειώσει ο άλλος και να μπεις. Καλό είναι η ώρα του μπάνιου και όλων των συναφή να παραμείνει κάτι προσωπικό…..!

athensmagazine.gr

Επίσης με την πολλή οικειότητα μπορεί να χάσουμε τους τρόπους μας γιατί θεωρούμε ότι ο συντροφός μας, μας έχει μάθει άρα είναι φυσιολογικό να μιλούμε όπως μας κατέβει… Δεν πάει έτσι πάντα προσέχουμε τους τρόπους μας, όπως στο πρώτο μας ραντεβού! Δεν εννοώ να είμαστε σγιφμένοι, εννοώ να είμαστε πολιτισμένοι και να μην αφήσουμε να μας παρασύρει η πολλή οικειότητα! Ένα μικρό παράδειγμα στην αρχή μιας σχέσης δεν θα ρευτούμε ή αν γίνει αυτό (γιατί άνθρωποι είμαστε) δεν θα γίνει αντιληπτό. Ε κάποια άτομα στην πορεία το κάνουν επίτηδες να ακουστεί για να γελάσουμε…. ε μάντεψε.. δεν γελάσαμε!

Με το πέρασμα του χρόνου φαίνονται οι χαρακτήρες! Συνέχισε να της ανοίγεις την πόρτα όπως στο πρώτο ραντεβού και να την αποκαλείς «κοριτσάκι σου», συνέχισε να ντύνεσαι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παίρνει τα μάτια του από επάνω σου, συνέχισε να μοσχοβολάς για εκείνη, συνέχισε να τον/την φιλάς στο άκυρο, επειδή τον/την αγαπάς και θέλεις να είναι σίγουρος/η για το τι νιώθεις, συνεχίστε να αγκαλιάζεστε άνευ λόγου και αιτίας.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: ipop.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Καλή η οικειότητα, αλλά μέχρι ενός σημείου…