Loading

Ηθοποιός σημαίνει… σκοτάδι! (;)

svg2 Φεβρουαρίου, 2020ShowbeezΘΕΟΔΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ηθοποιός σημαίνει φως λένε… Εύκολα όμως πέφτει η αυλαία και σβήνουν τα φώτα. Το επάγγελμα του ηθοποιού είναι ενδιαφέρον, μαθαίνει ο κάθε ένας πτυχές του εαυτού του που δεν ήξερε ότι είχε. Αυτό όμως δεν το κάνει και εύκολο!

Ώρες ατελείωτες σε πρόβες, γυρίσματα.. Ατομική και ομαδική δουλειά συνεχώς. Η αναγνωρισιμότητα που θα προκύψει κάποια στιγμή στην καριέρα είναι δύσκολη για να τη διαχειριστεί κανείς.

Ο ηθοποιός παλεύει καθημερινά με το μέσα του. Τα «εργαλεία» με τα οποία έχει να δουλέψει πηγάζουν από τον ίδιο.. Σώμα, συναισθήματα, φωνή, βιώματα.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσω ότι ηθοποιός = άνθρωπος. Άνθρωπος με δυσκολίες, πίεση και ταυτόχρονα με μια ανησυχία ζωής. Η μόνη διαφορά είναι πως ότι κι αν κάνουν, προβάλλεται ευκολότερα! Κάποιοι μπορούν να διαχειριστούν την σκληρή δουλειά και την διασημότητα ταυτόχρονα με τις όποιες δυσκολίες μπορεί να φέρει η ζωή. Άλλοι δυστυχώς κυλούν σε σκοτεινά μονοπάτια.

Kristin Davis

Ισχυριζόταν ότι το ποτό την έκανε λιγότερο ανασφαλή. Ήταν ντροπαλή και ένιωσε ότι χρειαζόταν μια βοήθεια.. Το ένα έφερε το άλλο κι έτσι άρχισε να πίνει. Ήταν εθισμένη στο αλκοόλ, όμως η υποκριτική την έκανε να θέλει να είναι νηφάλια ξανά. Το «Sex and the City» ήταν σίγουρα το φάρμακο της!

Angelina Jolie

«Αν υπάρχει κάποιο είδος ναρκωτικών στον κόσμο, το έχω κάνει». Αυτά είναι λόγια που έχουν ειπωθεί από την ίδια. Στα 20 της είχε ήδη σοβαρό πρόβλημα με τα ναρκωτικά. Δήλωσε πως είχε περάσει άσχημες και σκοτεινές περιόδους στην ζωή της και το γεγονός ότι δεν πέθανε νέα και βρίσκεται ακόμα στην ζωή είναι θέμα τύχης. 

Heath Ledger

Ήταν έτοιμος να χαρίσει στο κοινό μοναδικές στιγμές και τρόμο μέσα από την ταινία «The Dark Knight» ως «Τζόκερ». Όμως, τον Ιανουάριο του 2008, βρήκε τραγικό θάνατο από υπερβολική χρήση υπνωτικών, καθώς είχε αυπνίες.

Έξι μήνες μετά τον θάνατο του κυκλοφόρησε η ταινία και τιμήθηκε με Όσκαρ.

Οχτώ χρόνια μετά, ο πατέρας του, κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ «Heath Ledger: Too Young To Die» και μοιράστηκε με τον κόσμο το ημερολόγιο του γιου του. Ήθελε να δείξει στο κοινό πόσο αφοσιωμένος ήταν ο Χιθ, στον ρόλο του. Στο τέλος του ημερολογίου, υπήρχε μια φωτογραφία με το κοστούμι και το μακιγιάζ του Τζόκερ από ένα δοκιμαστικό και έγραψε στην πίσω μεριά, «BYE BYE» . Αν και ο θάνατος του χαρακτηρίστηκε ως ατύχημα, το ημερολόγιο του αποκαλύπτει ότι ο ίδιος πάλευε με τα συναισθήματα και τον διεστραμμένο ρόλο του

Winona Ryder

Το 2011 η Γουινόνα συνελήφθη σε κατάστημα, αφού είχε στην τσάντα της κλεμμένα ρούχα αξίας 5000 δολαρίων. Σε συνέντευξη της δήλωσε πως δεν είναι κλεπτομανής όπως την χαρακτήρισαν αλλά βρισκόταν σε σύγχυση και εκείνη την ώρα δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Στην καριέρα της πήγαιναν όλα πολύ γρήγορα και αυτό εξελίχθηκε σε ισχυρή νεύρωση. Στα 30 της, ένιωσε ότι χάνει τον έλεγχο της ζωής της και πολλές φορές δεν καταλάβαινε τίποτα. Όπως είπε και η ίδια, ήταν τυχερή γιατί είχε την οικονομική ευχέρεια να αποταθεί σε ειδικούς και να αρχίσει θεραπείες. Βοήθεια είχε επίσης και από τα δικά της πρόσωπα που της έδειξαν αγάπη. Τέλος, πρόσθεσε ότι το πραγματικό της φάρμακο ήταν η υποκριτική γιατί ξεσπούσε και ξεχνούσε κάπως το πρόβλημα της.

Robin Williams

Ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Βραβεύτηκε με Όσκαρ και είχε ταλέντο στην κωμωδία αλλά και στο δράμα.

Στις 11 Αυγούστου 2014, αυτοκτόνησε στο σπίτι του. Τα τελευταία χρόνια ήταν γνωστό ότι έπασχε από κατάθλιψη. Δίπλα του βρέθηκε ένα δυνατό φάρμακο για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένιας. Ο ίδιος έψαχνε να εξηγήσει τις αυπνίες, το στρες, τις συγχύσεις και τις παρανοϊκές τάσεις που είχε, γιατί ένιωθε ότι κάτι δεν πάει καλά. Οι έρευνες που έγιναν μετά τον θάνατο του, έδειξαν ότι έπασχε από άνοια σε συνδυασμό με το πάρκινσον και αυτό του δημιουργούσε παραισθήσεις που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.

«I think the saddest people always try their hardest to make people happy. Because they know what it’s like to feel absolutely worthless and they don’t want anybody else to feel like that»  –Robin Williams

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Ηθοποιός σημαίνει… σκοτάδι! (;)