Loading

Instagram: Μέθοδος για online shopping ή μια καλοστημένη οικονομική σπατάλη;

Το πιο πάνω  θέμα ομολογουμένως με προβληματίζει εδώ και αρκετούς μήνες. Σαφέστατα και δεν έχω σκοπό να αλλάξω την μορφή των άρθρων μου όπως σας έχω συνηθίσει έως τώρα, ωστόσο μιας και μου δίνεται η ευκαιρία μέσω της συγγραφικής μου πέννας, αισθάνθηκα την ανάγκη να εκφράσω κάποιες από τις σκέψεις μου μέσω της στήλης μου, αφού θεωρώ ότι το Instagram αποτελεί ένα ισχυρό μέσο προβολής της ομορφιάς αλλά και διαφήμισης.

Πρωτίστως θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν ανήκω στην μερίδα ανθρώπων που «they love to hate Instagram».  Αντιθέτως, ανήκω στην ομάδα των ένθερμων υποστηρικτών του και αποτελεί για μένα νέο addiction!

Ειδικότερα, ενώ αρχικά ξεκίνησε ως μέσο ανάρτησης φωτογραφιών και stories με επεξεργασία, τις οποίες μοιραζόμασταν σε ένα μικρότερο κύκλο στενών φίλων στο προσωπικό μας προφίλ, σταδιακά εξελίχτηκε σε μια νέα μορφή διαφήμισης και αγοράς προϊόντων.  Η εξέλιξη αυτή σαφώς και δεν είναι αρνητική, ωστόσο ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι για να οδηγήσουν κάποιον να αποκτήσει τάσεις υπερκαταναλωτισμού αλλά και εμμονής σε πιο ακραία επίπεδα με συγκεκριμένα άτομα.

sm.pcmag.com

Θα περιορίσω τις σκέψεις μου στην εικόνα του Instagram για στα Κυπριακά δεδομένα, όπου κατά την γνώμη μου το μεγάλο μπαμ έγινε με την έντονη παρουσία και δημιουργία όλων και περισσότερων influencers στο Instagram, πολλές εκ των οποίων αποτελούν «δημιούργημα» της καταναλωτικής κοινωνίας.

Συνεπώς ένας επενδυτής κερδίζει εξίσου με μια εκ των influencer, γιατί αφενός ο ένας βλέπει τον αριθμό στον τραπεζικό του λογαριασμό να αυξάνεται  μέσα από τις πωλήσεις που επιφέρει η διαφήμιση του προϊόντος του και ο άλλος αποκτά με εύκολο τρόπο και χωρίς κόπο χρήματα για να διαφημίσει ένα προϊόν αλλά και περισσότερους followers.

Για ακόμη μια φορά θα ήθελα να τονίσω ότι δεν κατακρίνω σε καμία περίπτωση τα άτομα που χρησιμοποιούν το Instagram με αυτό τον τρόπο. Αντιθέτως, δηλώνω ότι εάν μου δινόταν η αντίστοιχη ευκαιρία, ότι το ίδιο θα έπραττα!. Άσε που σε αρκετές περιπτώσεις οι επιχειρηματίες σου χαρίζουν τα προϊόντα, ενώ εάν συνάψεις μαζί τους συνεργασία για μεγάλο χρονικό διάστημα έχεις εκπτώσεις στα καταστήματα τους αλλά και πολλά δώρα. Επομένως εάν γνωρίζετε κάποιον που ενδιαφέρετε, δηλώνω διαθέσιμη!

wbn.co.nz

Θεωρώ δε, πως υπάρχουν αξιόλογες κοπέλες, κάποιες εκ των οποίων έχω γνωρίσει και προσωπικά και οι οποίες μέσα από τις ιστορίες τους που προβάλλουν καθημερινά έχουν βοηθήσει νεαρά κορίτσια αλλά και γυναίκες, δίνοντας τους θάρρος και δύναμη να ξεπεράσουν προβλήματα, αλλά και να κερδίσουν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση.

Ας περάσουμε όμως και στα αρνητικά του πιο δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης:

Α) Βομβαρδισμός από συνεχείς διαφημίσεις προϊόντων που προάγουν σε αρκετές περιπτώσεις καταναλωτική μανία.

Β) Προβολή και υπερέκθεση της προσωπικής ζωής του ατόμου.

Γ) Σε πιο ακραίες μορφές, δημιουργία εμμονής με συγκεκριμένα άτομα.

Εν κατακλείδι, η συμβουλή μου, την οποίαν προσπαθώ και εγώ να ακολουθώ, είναι η εξής:

1. Μην ξεχνάτε πως αυτά που βλέπετε δεν ανταποκρίνονται πάντοτε στην πραγματικότητα, εξού και η ρήση πως: ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός!

2. Επιλέγετε προσεκτικά τα προφίλ που ακολουθείτε, αλλά και τα άτομα που σας ακολουθούν.

3. Ότι σας χαλά, απλώς πετάξτε το από το προφίλ σας, πατώντας απλώς unfollow!

wbn.co.nz

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: westsolent.org

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Instagram: Μέθοδος για online shopping ή μια καλοστημένη οικονομική σπατάλη;