Φοιτητική ζωή και σχέση εξ’ αποστάσεως. Μπορούν να συνυπάρξουν στον ίδιο δρόμο; Η απάντηση στο ερώτημα δεν μπορεί να είναι γενική και απόλυτη. Θέλω να πω ότι, για όσους αναρωτιουνται εάν η σχέση εξ αποστάσεως είναι υγιής, η απάντηση μπορεί να δόθει μόνο από τον ίδιο μας τον εαυτό μας και τα θέλω μας. Άρα η απάντηση για τον καθένα μπορεί και να διαφέρει.
Πολλοί φοιτητές είναι αυτοί που αποφασίζουν να κρατήσουν την σχέση τους στις σπουδές τους. Υπάρχουν και τα θετικά και τα αρνητικά μιας τέτοιας απόφασης.
Ξεκινώντας από τα θετικά, η επικοινωνία μεταξύ των δύο ενδυναμώνει την σχέση του ζευγαριού. Το ζευγάρι αναγκάζεται να συζητά και να αναλύει τα προβλήματα εις βάθος χωρίς να τα παραβλέπει, που μακροχρόνια, θα κρατήσει το ζευγάρι πιο κοντά, αφού ήδη θα έχουν «εκπαιδευτεί» στο να λύνουν τα προβλήματα τους.
Επίσης, η σχέση εξ αποστάσεως δημιουργεί μεγαλύτερα επίπεδα οικειότητας, αφού το άλλο άτομο δεν εχει τον σύντροφο του μέσα σε δεδομένα πλαίσια που αυτό κάνει την κάθε στιγμή που είναι μαζί ακομα πιο ξεχωριστή και ακόμα πιο ποθητή.
Το να βρίσκεσαι σε μια σχέση εξ ’αποστάσεως σημαίνει ότι θα δίνεις και μια διαφορετική μάχη κάθε μέρα.
Θα είναι πιο εύκολο να κατανοήσεις τον εαυτό σου μέσα σε δύσκολες καταστάσεις και να μάθεις τα όρια σου, μέχρι που μπορείς να φτάσεις τα θέλω και τους στόχους που θέτεις.
Αν μια τέτοια σχέση επιζήσει και καταφέρει να συνυπάρξει σε μια τέτοια κατάσταση, τότε μπορεί να αντέξει οτιδήποτε, οποιοδήποτε εμπόδιο έρχεται αντιμέτωπο.
Φυσικά υπάρχουν και αρνητικά στις σχέσεις αυτές. Πολλές παρεξηγήσεις μπορούν να παρουσιαστούν μέσα σ’ αυτό στο διάστημα, που δυο άτομα ειναι χωριστά. Διότι, ενα μήνυμα με λάθος σύνταξη, μπορεί να στείλει λάθος υπονοούμενα και να οδηγήσει σε μεγάλους καυγάδες, που υπο κανονικές θα περνούσαν απαρατήρητα.
Επίσης μπορεί να μην υπάρχει σωστός προγραμματισμος στην σχέση. Όπως για παράδειγμα ο κάθε ένας απο τους δυο να έχει το δικό του πρόγραμμμα με πανεπιστήμιο, γυμναστήριο, έξοδοι, διάβασμα και ολα τα συναφή. Το κυριότερο είναι ότι, δεν μπορείς να βλέπεις τον σύντροφο σου απο κοντά καθημερινά. Αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που μπορεί να αντιμετωπίσει μια σχέση εξ’ αποστάσεως.
Διαφορετικοί κανόνες ισχύουν στις σχέσεις εξ αποστάσεως. Δεν είναι μια απλή σχεση.
Απαιτεί αμέτρητες θυσίες και υποχωρήσεις, αλλά πάνω απ’ όλα ειλικρίνεια και κατανόηση. Οι καβγάδες και οι διαφωνίες είναι μέρος μιας σχέσης, τα παράπονα όμως δεν πρέπει να μαζεύονται. Αυτό θα δημιουργήσει μια ανθυγιεινή σχέση που θα καταστρέψει ότι έχει κτίσει το ζευγάρι. Ο κάθε ένας πρέπει να συζητά και γενικά να υπάρχει η συνεννόηση.
Συνοψίζοντας τα πιο πάνω, η φοιτητική ζωή είναι η καλύτερη εμπειρία στην ζωή μας. Μπορούν να υπάρξουν πολλά προβλήματα και πολλά εμπόδια με μία σχέση εξ’ αποστάσεως . Για κάποιον όμως που το θέλει πραγματικά, μέσα από την ψυχή του, είναι εφικτό να καταφέρει τα πάντα. Ο μόνος που μπορεί να απαντήσει εάν μια τέτοια σχέση μπορεί να επιβιώσει δεν είναι ούτε ένα άρθρο, ούτε ένας φίλος μας, ούτε κανείς, είναι ο ίδιος μας ο εαυτός και τα θέλω μας. Ειδικά αν το ζούμε αυτή τη στιγμή.
” Κάποιοι απέχουν χιλιόμετρα πολλά και αισθάνονται πιο κοντά από άλλους που τους χωρίζει ένα τσιγάρο δρόμος”
– Δεγαμινιώτης
***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com
What do you think?
Show comments / Leave a comment