Loading

Ινδονησία: Eισβολή οπαδών σε γήπεδο. Πάνω από 174 νεκροί.

Μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που σημάδεψαν ποτέ τον χώρο του αθλητισμού σημειώθηκε στην Ινδονησία, όπου τουλάχιστον 174 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της Αρέμα και την Περσεμπάγια Σουραμπάγια στην ανατολική Ιάβα.

Σύμφωνα με πηγές, η τραγωδία προκλήθηκε μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα, στον οποίο αναδείχθηκε νικήτρια η Περσεμπάγια Σουραμπάγια. Όπαδοί εισέβαλαν στο γήπεδο και η αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά για να τους απωθήσει, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.

Δεκάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου προκειμένου να γλιτώσουν και άλλοι δυστυχώς πέθαναν από ασφυξία ή σοβαρό τραυματισμό.

Ο πρόεδρος της χώρας, Τζόκο Γουιντόντο διέταξε να ανασταλούν όλοι αγώνες ποδοσφαίρου στην Ινδονησία μέχρι να διενεργηθεί έρευνα για το περιστατικό. Βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν οπαδούς να εισβάλουν στο γήπεδο μετά τη λήξη του αγώνα.

«Επικρατούσε αναρχία. Άρχισαν να επιτίθενται σε αστυνομικούς, να κάνουν ζημιές… Θέλουμε να πούμε ότι δεν φέρονταν όλοι οι φίλαθλοι σαν αναρχικοί, μόνο οι 3.000 που εισάβαλαν στο γήπεδο», δήλωσε μετά την τραγωδία ο αρχηγός της Αστυνομίας στην ανατολική Ιάβα, Νίκο Αφίντα. Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους στα επεισόδια.


***Απαγαορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: protothema.gr

ΜΥΡΙΑΝΘΗ ΠΑΤΣΙΚΑ

Ξέρετε τις λεγόμενες "comfort σειρές"; Οι σειρές στο Netflix που μας κάνουν να ξεχνιόμαστε; Ε λοιπόν εγώ, είμαι εδώ για να τις αντικαταστήσω. Είμαι ο comfort άνθρωπος σου, για τις στιγμές που δεν θα προλαβαίνεις να δεις την σειρά σου. Θα ξεχνιόμαστε μαζί! (Ελπίζω)

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Ινδονησία: Eισβολή οπαδών σε γήπεδο. Πάνω από 174 νεκροί.