Loading

Η ξεχασμένη «τέχνη» του φλερτ!

Υπάρχουν πολλές τέχνες που χάθηκαν και έσβησαν στο πέρασμα των χρόνων. Αντικαταστάθηκαν, διαμορφώθηκαν, χάθηκαν. Μια από αυτές είναι η χαμένη τέχνη του φλερτ. Αυτή η τέχνη που άλλοι λένε ότι χάθηκε τελείως και άλλοι υποστηρίζουν ότι προσαρμόστηκε. Ντύθηκε, ράφτηκε και χώρεσε κάπου στριμωγμένη σε μια γωνία της σημερινής εποχής. Ξεχασμένη, την θυμόμαστε που και που. Ίσως και ποτέ..

Ερχόμαστε όμως να επιβεβαιώσουμε ότι το  φλερτ δεν προσαρμόστηκε, αλλά χάθηκε.

Χάθηκε, καθώς πλέον φλερτάρουμε με το κινητό. «Chataroume». Η εκδήλωση της ερωτικής συμπάθειας γίνεται μέσω μιας συσκευής με την οποία στέλνουμε emoji , ούτε καν λόγια.

Καθόμαστε πάνω από την όμορφη φωτεινή μας οθόνη και σκεφτόμαστε ποιο εικονίδιο να στείλουμε για να δείξουμε το ενδιαφέρον μας. Αυτή που χαμογελάει; Αυτό που κλείνει μάτι; Την καρδούλα; Α! Όχι ακόμα καρδούλες, είναι νωρίς, θα παρεξηγηθώ. Tragic…

Ντρεπόμαστε μην παρεξηγηθούμε. Φοβάσαι μη χάσεις τα λόγια σου; Ή την απόρριψη; Πήγαινε να μιλήσεις και ας τα χάσεις. Είναι 10 φορές καλύτερο από το να φεύγεις από το κλαμπ και να μετανιώνεις που δεν μίλησες, καθώς παίζει να μην την ξαναδείς ποτέ ξανά.

Δεν είναι απαραίτητο να φανεί το ενδιαφέρον σου κατευθείαν. Το να συστηθείτε, να μιλήσετε για λίγο και να κανονίσετε έξοδο, φλερτ θεωρείται. Από το τίποτα πολύ καλύτερο.. Και τι σημαίνει να ρεζιλευτείς; Μαγκιά σου και τιμή σου.

Ξέρεις ξεσυνηθίσαμε να είμαστε ευγενικοί. Αν κάποιος άγνωστος μας πλησιάσει και μας πει 2 όμορφα λόγια φοβόμαστε. Δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την ύπαρξη της καλοσύνης και του αγνού ενδιαφέροντος στις μέρες μας. Σε τέτοιο σάπιο κόσμο είναι πολύ δύσκολο να πιστέψεις ότι ο άλλος δε θέλει απλώς να σε εκμεταλλευτεί. Στήσαμε τείχη γύρω μας. Δε μπαίνει κανένας και δε βγαίνει κανένας.

Μας έλειψε πολύ  ο ρομαντισμός, η έμπνευση, η πρωτοβουλία των αντρών… να φλερτάρουν την κοπελιά που βλέπουν και τους αρέσει και που αυτή κοιτάει και περιμένει ίσως αυτή την ωραία προσέγγιση..

Που πήγε η μαγεία του βλέμματος, τα πρώτα φιλιά, η επιθυμία της συνάντησης, το περπάτημα χέρι-χέρι, το κέρασμα στο ραντεβού, η ευχαρίστηση που νιώθεις όταν κάποιος έρχεται να σε βρει ή σε συνοδεύει στο σπίτι χωρίς να μοιράζει χιλιόμετρα ή να αναφέρει τη βενζίνη;

Χάθηκαν οι άντρες;  Χάθηκαν οι γυναίκες;  Ίσως χάθηκε η υπομονήΣτην εποχή μας, ό,τι χαλάει δεν το φτιάχνουμε, το πετάμε.  Τα θέλουμε όλα γρήγορα και εύκολα… Παραλείπουμε το φλερτ, όπως τις διαφημίσεις πριν το αγαπημένο μας τραγούδι στο YouTube.  Περνάμε στο κυρίως θέμα.  Ερχόμαστε κοντά γρήγορα χωρίς να χτίσουμε ποτέ οικειότητα.  Σαν να διαβάζεις ένα μυθιστόρημα από τη μέση του βιβλίου, χωρίς την εισαγωγή του. Προχωράς χωρίς να έχεις καταλάβει την υπόθεση.

Θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο κιόλας, τρομάρα μας! Πως να περιμένεις επανάσταση από μια γενιά που φοβάται να φλερτάρει;  Ξεκίνα να μιλάς, μη φοβάσαι. Ας σε πουν  παλιομοδίτη. Στα γεράματά σου θα έχεις να διηγείσαι την καλύτερη ιστορία γνωριμίας σε σχέση με τους υπόλοιπους

Μην φοβάστε να χαμογελάσετε και να κοιτάξετε τον άλλο στα μάτια…! Ξέρεις , τα μάτια μπορούν να πουν πολλά..!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Η ξεχασμένη «τέχνη» του φλερτ!