Loading

Η σημασία της χλωροφύλλης στη διατροφή του ανθρώπου.

Χλωρό φύλλο, φύλλο χλωρό, χλωροφύλλη έχουν και τα δυο. Η χλωροφύλλη είναι όρος, ο οποίος χρησιμοποιείται στη Βιολογία για να χαρακτηρίσει μια ολόκληρη ομάδα χρωστικών ουσιών, που προσδίδουν το πράσινο χρώμα σε όλα τα φυτά. Βρίσκεται στα οργανίδια των φυτικών κυττάρων, που ονομάζονται χλωροπλάστες και δεσμεύει όλη την ηλιακή ενέργεια-ακτινοβολία. Όπως εμείς η άνθρωποι έχουμε αίμα, τα φυτά έχουν το ανάλογο πράσινο αίμα. Μπορούμε να πούμε πως η χλωροφύλλη είναι το πράσινο «αίμα» των φυτών.

Για πάμε, όμως να δούμε πως συσχετίζεται το αίμα του ανθρώπου με αυτό τον φυτών και επομένως γιατί τελικά έχει τόση σημασία η χλωροφύλλη στη διατροφή μας.

«Το μόριο της χλωροφύλλης παρουσιάζει μεγάλη ομοιότητα με την αιμοσφαιρίνη, την κόκκινη χρωστική ουσία του ανθρώπινου αίματος. Η μόνη διαφορά ανάμεσά τους είναι το κεντρικό στοιχείο, που στην αιμοσφαιρίνη είναι ο σίδηρος ενώ στη χλωροφύλλη είναι το μαγνήσιο.» (Dr. Richard Willstater)

neobio2u.weebly.com

(Το Fe είναι ο σίδηρος και το Mg το μαγνήσιο)

Άρα, αν καταναλώνουμε αρκετούς πράσινους χυμούς λαχανικών σε καθημερινή βάση, είναι σαν να υποβαλλόμαστε σε μια ασφαλή και τονωτική μετάγγιση αίματος. Η χλωροφύλλη των φυτών έχει τη δυνατότητα να αλλάξει όλη τη βιοχημεία του αίματος και να επαναφέρει την κλονισμένη υγεία του σημερινού ανθρώπου. Αυτό το κάνει αποτοξινώνοντας όλα τα όργανα, αναπλάθοντας τους κατεστραμμένους ιστούς και εξολοθρεύοντας παθογόνους μικροοργανισμούς, μύκητες και καρκινικά κύτταρα.

Σημειώστε πως σε ένα οξυγονωμένο και αλκαλικό περιβάλλον, δεν μπορεί να ζήσει οποιοδήποτε εχθρικό παράσιτο και επομένως σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι αδύνατον να εκδηλωθεί η οποιαδήποτε ασθένεια.

Ο Dr. Brincher – Benner έχει πει πως: «Η χλωροφύλλη βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, επηρεάζει το αγγειακό σύστημα, τα έντερα, τη μήτρα και τους πνεύμονες. Είναι τονωτικό που δεν μπορεί να συναγωνιστεί κανένα άλλο ως προς τις διεγερτικές του ιδιότητες.»

Μερικά από τα οφέλη της χλωροφύλλης (Λίστα από το βιβλίο «Το Θαύμα των Χυμών» – του Σπάρτακου Μαρινάκη):

 1. Αποτοξινώνει το συκώτι
 2. Βελτιώνει/ θεραπεύει την αναιμία
 3. Επαναφέρει την ομοιόσταση (αλκαλικό pH)
 4. Αυξάνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια
 5. Προλαμβάνει τον καρκίνο
 6. Αυξάνει το γάλα στις θηλάζουσες
 7. Θεραπεύει ουλίτιδα και πυόρροια
 8. Εξολοθρεύει βακτήρια, ιούς, μύκητες και παράσιτα
 9. Εξαφανίζει κακοσμία στόματος, ποδιών και σώματος
 10. Επιταχύνει την επούλωση πληγών και τραυμάτων
 11. Αυξάνει την οστική πυκνότητα
 12. Βελτιώνει την όραση
 13. Απομακρύνει την βλέννα
 14. Βελτιώνει/ θεραπεύει έκζεμα, ψωρίαση και ακμή
 15. Μειώνει τον πόνο και τα οιδήματα στις φλεγμονές
 16. Επαναφέρει το αρχικό χρώμα των μαλλιών στους γκριζομάλληδες (όχι πάντα όμως)
 17. Προστατεύει τους πνεύμονες από την ατμοσφαιρική ρύπανση
 18. Αντίδοτο για τις απανταχού ακτινοβολίες  (κινητό, τηλεόραση, WiFi κλπ.)

Θέλετε κι άλλα;

Ενισχύει τον οργανισμό προσφέροντάς του όλες τις απαραίτητες ζωτικές θρεπτικές ουσίες που του λείπουν και που προκαλούν συμπτώματα και ασθένειες. Ναι, καλά έχεις καταλάβει αναγνώστη, πως τυχόν συμπτώματα ή ασθένειες που έχεις προέρχονται από ελλείψεις σε θρεπτικές ουσίες.

juicerscy.com

Ο πιο απλός και γρηγορότερος τρόπος για να λαμβάνεις την χλωροφύλλη σου καθημερινά, είναι η φρεσκοστυμμένοι χυμοί από σκουρόχρωμα φυλλώδη λαχανικά. Να προτιμάτε τα τρυφερά και τα φρέσκα.

Άντε καλέ, τι περιμένετε; Κάντε μια έρευνα για το ποιος αποχυμωτής είναι ο καλύτερος για την εκχύμωση των λαχανιών σας και έπειτα βρουμ στη λαχαναγορά ή στη λαϊκή για να τα προμηθευτείτε. Η υγεία σας περιμένει!

Μην ξεχνάς πως ποτέ δεν είναι αργά για να εντάξεις μια υγιεινή συνήθεια στη καθημερινότητά σου. Μπορεί η πρόληψη να είναι η καλύτερη θεραπεία, αλλά αυτό δεν πρέπει να σε καθηλώνει και να σε αποθαρρύνει αν έχεις ήδη κάποια ασθένεια αγαπητέ μου αναγνώστη. Εύχομαι αυτό το άρθρο να σε παραπέμψει σε χρήσιμες πληροφορίες για την υγεία σου και μέρα με τη μέρα να βλέπεις την υγεία σου να βελτιώνεται! Δεν έχει πιο ωραίο πράγμα από το να είσαι καλά στην υγεία σου και να ευγνωμονείς τον Θεό γι’ αυτήν και νομίζω θα συμφωνήσεις κι εσύ μαζί μου.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: veggie-quest.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
 • 01

  Η σημασία της χλωροφύλλης στη διατροφή του ανθρώπου.