Loading

Η ψεύτικη ευτυχία του Instagram!

svg10 Ιανουαρίου, 2020ShowbeezΑΝΝΑ ΔΡΑΚΟΥ

Εσύ, εσύ και εσύ που βομβαρδίζεσαι καθημερινά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες και βίντεο, τραβηγμένα σε ιδανικούς προορισμούς και τοποθεσίες, με απίστευτα ρούχα και λούσα, ένα έχω να σου πω, πως όλα αυτά είναι ψεύτικα.

Το Instagram έχει μετατραπεί πλέον σε μια καλή πηγή εσόδων σε χρήμα και είδος και είναι το νούμερο ένα εργασιακό καταφύγιο των όμορφων νεαρών που βρίσκουν την ευκαιρία μέσα από το συγκεκριμένο μέσο να προβάλλουν προϊόντα, καταστήματα, φίρμες και επωνυμίες έναντι αμοιβής. Το να γίνει κάποιος influencer αποτελεί πλέον το όνειρο κάθε 17 χρόνου, στις περισσότερες των περιπτώσεων κοριτσιών, που διψούν για φήμη, δόξα και εύκολο χρήμα.

Γιατί να σπουδάσεις; Γιατί να αγωνιστείς; Γιατί να μοχθήσεις; Αφού μπορείς να βρεις την εύκολη λύση και να αμείβεσαι με το να δείχνεις λίγο περισσότερο το σώμα σου σε μερικές χιλιάδες αγνώστους.

Οι influencers είναι επιχείρηση, δεν είναι άτομα της διπλανής πόρτας. Πίσω τους κρύβεται ένα ολόκληρο δίκτυο marketing. Πληρώνονται για να σε επηρεάζουν, να σε προσανατολίζουν και να σου υιοθετούν την εικόνα που αυτοί θέλουν. Και αν κατάφεραν να σου την υιοθετήσουν, τότε μάλλον έχουν πετύχει τον σκοπό τους.

Δεν ξυπνάνε το πρωί με μαλλιά κομμωτηρίου, ούτε έχουν τόσο θεσπέσια επιδερμίδα και σώμα αξιοζήλευτο. Λίγο το κόψιμο της μέσης, λίγο το κρύψιμο της ακμής με retouch και λίγο τα φίλτρα διάφορων εφαρμογών, σε κάνουν να μην βλέπεις την πραγματικότητα. Μεταμορφώνονται για χάρη της φωτογραφίας. Μην θεωρείς πως έτσι είναι όλο το 24ωρο κάθε μέρα, όλη μέρα.  Αυτές οι φωτογραφίες όμως, αυτό θέλουν να δεις. Αυτές οι εικόνες έχουν φτιαχτεί για να αρέσουν. Για να σε κάνουν να χαζεύεις την οθόνη του κινητού σου.

Γιατί αν δεν άρεσαν και δεν είχαν απήχηση δεν θα τις τραβούσαν κιόλας. Αυτό «πουλάει». Το αξιοζήλευτο. Η προώθηση του εαυτού μας και η επιβεβαίωση. Οι τόσο τέλειες φωτογραφίες, μιας ιδανικής-αξιοζήλευτης ζωής δεν είναι αληθινές. Οι φωτογραφίες έχουν περαστεί από χιλιάδες φίλτρα, Photoshop, βγαλμένες σε ιδανικές τοποθεσίες, με επαγγελματίες φωτογράφους, με σπονσαρισμένα ρούχα, με ιδανικές συνθήκες και κουτιά της Barbie, μπούρδες.

Η αληθινή ζωή δεν είναι το instagram. Και για εσάς που το δέρμα σας δεν είναι τέλειο, έχει ακμή, ραγάδες, εκζέματα, ξέρετε κάτι; Είναι φυσιολογικό. Το παράλογο είναι αυτήν την εποχή η θεοποίηση του Photoshop και του αλαβάστρινου, μα είναι τόσος ο βομβαρδισμός που σιγά σιγά έχουμε μπερδευτεί και κουραστεί. Μην νιώθεις άσχημα, ούτε λιγότερο σημαντική συγκρίνοντας τον εαυτό σου με την προσποιητή εικόνα του instagram. Αν μη τι άλλο εσύ είσαι αληθινή σε μια εποχή που το ψεύτικο σαπίζει την κοινωνία μας. Μην μπεις στο τρυπάκι του να θες να αποδείξεις. Δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα και σε κανένα. Δεν υπάρχει το τέλειο. Εμείς προσπαθούμε με πολλές προσπάθειες να το φτάσουμε, αλλά μάταια.

Κανείς δεν είναι τέλειος. Είναι αυθεντικός και μοναδικός. Αυτά που βλέπεις είναι εικονικά, μια ψεύτικη ευτυχία που διαρκεί όσο ένα instastory, δηλαδή 15 δευτερόλεπτα. Μην μπερδεύεσαι. Μην πέσεις στην παγίδα. Δεν είναι ευτυχισμένοι. Είναι η λεγόμενη ψεύτικη αγορασμένη ευτυχισμένη ζωή του instagram. Η ευτυχία τους αρχίζει και τελειώνει μέσα σε μερικές φωτογραφίες, βίντεο και εκατοντάδες λήψεις, για να βρουν την αψεγάδιαστη φωτογραφία για να την ποστάρουν.

Γι’ αυτό μην μασάς. Δεν χρειαζόμαστε την επιβεβαίωση των αγνώστων. Ότι βλέπεις εκεί μέσα είναι πλαστό. Αποστασιοποιήσου. Βγες από το κουτάκι που προσπαθούν να σε βάλουν και βρες την πραγματική αξία της ζωής, που σίγουρα δεν είναι να βγάζεις ωραίες φωτογραφίες για το instagram.

Ανακάλυψε τον κόσμο. Ταξίδεψε. Εξελίξου. Διάβασε και μάθε πράγματα.

Εκμεταλλεύσου το νεαρό της ηλικίας σου και εμπλούτισε τον εαυτό σου. Βάλε προτεραιότητες. Αφιέρωσε χρόνο στην οικογένεια και τους φίλους σου. Η δική σου ευτυχία βρίσκεται έξω, στις εικόνες που θα δεις εσύ ο ίδιος με τα μάτια σου, τις οποίες θα ήταν καλύτερα να μην τις ποστάρεις κιόλας, αφού έτσι θα τις κρατήσεις για σένα και για τους ανθρώπους σου, έχοντας το κινητό σου κλειστό και ανήμπορο να λερώσει με ματαιοδοξία τις όμορφες στιγμές της ζωής σου. Πες την αλήθεια, τις ομορφότερες στιγμές σου δεν τις έχεις κοινοποιήσει πότε, έτσι δεν είναι; Ο καιρός του instagram θα περάσει.  Μην αφήνεις όμως και τον δικό σου καιρό να «περνά» μπροστά σε μια οθόνη ανεκμετάλλευτο. Δεν είναι η ζωή που θέλω για εσένα. Εσύ, εσύ και εσύ εστίασε στην πραγματική ουσία της ζωής.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Η ψεύτικη ευτυχία του Instagram!