Loading

Η πρώτη εντύπωση , δεν αλλάζει, όσο και να λένε!

svg1 Νοεμβρίου, 2021LovebeezΑΝΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Εξαρτάται…

Μπορεί ναι…

Μπορεί όχι…

Βασικά ανάλογα το άτομο. Ο καθένας έχει την δικιά του ξεχωριστή προσωπικότητα.  Αισθανόμαστε, νιώθουμε και προσεγγίζουμε με διαφορετικό, πρωτότυπο τρόπο.  Ίσως η πρώτη εντύπωση, για κάποιους να είναι η καθοριστική αλλά και συνάμα οριστική, ολοκληρωμένη άποψη. Να είναι η πρώτη και η τελευταία ευκαιρία που θα δοθεί σε έναν άνθρωπο για να κρίνουμε ότι είναι του γούστου μας, ότι τον συμπαθούμε.

Αυτό συμβαίνει με ανθρώπους κάθε λογής στη ζωή μας είτε φίλοι, είτε συνεργάτες είτε σύντροφοι. Είναι σαν το πρώτο βήμα για να αναπτυχθεί μια σχέση σε φιλικό, επαγγελματικό και ερωτικό επίπεδο.

Εσωστρεφείς, εξωστρεφείς, ντροπαλοί χαρακτήρες.

Στο κάτω-κάτω ρε παιδιά δε θα «δικάσουμε» ένα άτομο, βγάζοντας συμπεράσματα μόνο από την πρώτη φορά που θα τον δούμε.

Όπως πολλές φορές βλέπουμε σε ταινίες, ειδικά κατά την πρώτη συνάντηση, κυριαρχεί νευρικότητα με ερωτήματα τύπου – Θα αρέσω; Τι και αν δεν είναι του γούστου μου; Ή αν εγώ δεν είμαι του δικού του γούστου; Τελικό ερώτημα με μεγάλη βαρύτητα στην τελική μας απόφαση είναι το – Ίσως δεν πρέπει/είναι σωστό να πάω.

Και ποιος ξέρει αν είναι σωστό ή αν πρέπει να πας ή όχι; Ποιος θα το κρίνει;

Δοκίμασε, ρίσκαρε. Και στο τέλος αν από την  πρώτη εντύπωση είναι ολοφάνερο πως δεν… τότε μακριά με ευγενικό τρόπο. Με εξαίρεση φυσικά τον επαγγελματικό τομέα που ίσως ή για να το θέσω καλύτερα σίγουρα δεν θα έχουμε άλλη επιλογή λόγω ανεργίας. Ισχύει το ίδιο όμως. Εάν με κάποιο συνεργάτη στη δουλειά δεν τα πάτε καλά και απέχουν χιλιάδες χιλιόμετρα τα γούστα και οι συμπεριφορές σας, τότε όσο γίνεται πιο απόμακρα. Και τέλος… λογαριασμό σε κανέναν.

menofstyle.gr

Αυτό που λένε οι περισσότεροι πως η πρώτη εντύπωση όσο και να λένε δεν αλλάζει ίσως να οφείλεται στο ότι αποτυπώνουμε στο μυαλό μας τους άλλους συνήθως όπως τους είδαμε/γνωρίσαμε την πρώτη φορά.

Σχέσεις διαφόρων επιπέδων απέτυχαν παταγωδώς λόγω λανθασμένων συμπερασμάτων, γρήγορων αμήχανων επιλογών και κυρίως από ανάρμοστες πράξεις που προέρχονταν από διπρόσωπους ανθρώπους.

http://blog.jamjar.gr/wp-content/uploads/2015/01/1stdate-259x194.jpg

jar.gr

Μπορεί κάποιος σε πρώτη συνάντηση να είναι ντροπαλός να μην μιλάει. Αλλά κατά βάθος να θέλει τόσα να σου πει αλλά να ντρέπεται για το πώς θα το πάρεις.

Κάποιος άλλος να είναι εξωστρεφής, να μιλάει πολύ λόγω νευρικότητας- και κάπως έτσι καταλήγει να λέει ασυναρτησίες χωρίς να το καταλάβει. Και ο άλλος ακούγοντας τον να ξενερώνει αφάνταστα.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και αυτοί που το παίζουν κουλ, με αστειάκια (από αυτά που ξεπερνούν και τα κρύα- σαν παγετώνες καλύτερα). Τώρα τι να πεις; 

Πάντως για νορμάλ ανθρώπους μην ψάχνετε. Αυτοί στις ταινίες δεν είναι αληθινοί. Προϊόν εμπορίου μόνο. Χάθηκαν εδώ και καιρό. Βέβαια το διαφορετικό είναι αυτό που διαφέρει και είναι σχεδόν πάντα καλύτερο. Ίσως να κούρασε λίγο όμως.

Και αν συναντήσετε κάποιον που να φέρεται φυσιολογικά να προσέχετε. Ίσως να ετοιμάζει κανένα σχέδιο και όλη η ταυτόχρονα  νορμάλ-παράξενη συμπεριφορά να είναι μέρος του σχεδίου. (Εντάξει το παράκανα λίγο ο καθένας πράττει όπως νομίζει είναι καλύτερο για αυτόν- ίσως του έτυχε το λαχείο).

Τελικά αλλάζει η πρώτη εντύπωση ή όχι; 

Η καλύτερη απάντηση για να το απαντήσεις αυτό είναι μια δεύτερη ευκαιρία. Εκεί ίσως αλλάξει η εντύπωση και η άποψη σου για το εν λόγω άτομο.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: freesunday.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Η πρώτη εντύπωση , δεν αλλάζει, όσο και να λένε!