Loading

Οι πιο κακές συνήθειες μου λείπουν από σένα….

Σκεφτείτε τους ανθρώπους πέρα από το σώμα. Τι είναι αυτό που δημιουργεί την προσωπικότητά τους; Τι είναι αυτό που τους κάνει αυτό που βλέπουμε και ερωτευόμαστε; Είναι τα χόμπι, η εκπαίδευση, τα πιστεύω, η ανατροφή και φυσικά οι συνήθειες τους. Οι συνήθειες λοιπόν χωρίζονται σε καλές και σε κακές. Στις κακές θα ήθελα να σταθώ λίγο παραπάνω και να σας πω δυο λόγια, για αυτές τις αδικημένες που όλοι μας τους ρίχνουμε το φταίξιμο, που όταν κάτι δεν μας αρέσει που κάνει κάποιος λέμε κατευθείαν  “έχεις αυτή την κακιά συνήθεια” λες και όλοι εμείς είμαστε οι τέλειοι, οι αψεγάδιαστοι.

data.whicdn.com

Τι είναι οι κακές συνήθειες τελικά, και γιατί τις λέμε κακές; Θα σας μιλήσω ξεκάθαρα από την δική μου οπτική γωνία. Εγώ προσωπικά τις αγαπώ, μου αρέσουν, αυτές μου λείπουν μετά γιατί αυτές είναι που ολοκληρώνουν έναν άνθρωπο, μπορεί κάποιες στιγμές να με εκνευρίζουν, μα μόλις ηρεμήσω δεν θα τις άλλαζα ποτέ και τώρα είμαι σίγουρη πως θα αναρωτιέστε τι λέω και τι ακριβώς έχω μέσα στο κεφάλι μου. Θα σας μιλήσω με παραδείγματα λοιπόν.

Σε έναν χωρισμό τι θυμάσαι ότι ενδεχομένως ήταν ένα τακτικό άτομο που πετούσε κάθε μέρα τα σκουπίδια από το σπίτι ή που άφηνε το καπάκι της οδοντόκρεμας ανοιχτό; Όταν θα μπεις πάλι στο μπάνιο και θα τα δεις όλα όπως τα άφησες τότε δεν θα σου λείψει εκείνη η μικρή κακή συνήθεια του ανθρώπου σου; Ή όταν γύριζες από την δουλειά και σκόνταφτες στα παπούτσια του που τα άφηνε στην είσοδο, ήξερες όμως πως ήταν εκεί σε περίμενε με ένα φιλί και μια αγκαλιά; Τώρα  πια δεν σκοντάφτεις πουθενά. Ή όταν πετούσε τα πράγματα του από εδώ και από εκεί.

Μπορώ να καταλάβω ότι σε πολλούς αυτό δεν αρέσει σκεφτείτε λίγο όμως πως αυτό ήταν που έδινε ζωή στο σπίτι, που ήξερες πως ήταν εκεί, τώρα πια όλα είναι τακτοποιημένα. Ή η “κακιά” συνήθεια να μιλάει στον κινηματογράφο που σε έφερνε σε δύσκολη θέση όταν σας έκαναν παρατήρηση, τώρα όμως βλέπεις πως όλα μέσα στην αίθουσα είναι πολύ ήσυχα γιατί δεν είναι εκεί και σου λείπει η “κακιά” συνήθεια του. Ή όταν νεύριαζε με το παραμικρό όμως μετά με ένα γλυκόλογο και ένα χαμόγελο περνούσαν όλα και ήσασταν και πάλι αγκαλιά στον καναπέ.

99px.ru

Αυτές είναι οι “κακές” συνήθειες, αυτές είναι που δημιουργούν τον άνθρωπο σου, αυτές είναι που αφήνουν την οποιαδήποτε παιδική πλευρά ενός ανθρώπου να βγει στην επιφάνεια, αυτά είναι που σου λείπουν όλα αυτά τα μικρά κομμάτια που συνθέτουν τον άνθρωπο που ερωτεύτηκες, αυτά αναπολείς, αυτά είναι που θυμάσαι και όταν τα χάσεις καταλαβαίνεις πόσο πολύ τα αγάπησες τελικά, κι ας σε κούραζαν κι ας σε νευρίαζαν τότε. Αυτές οι υπέροχες “κακές“ συνήθειες που είμαστε όλοι γεμάτοι από δαύτες αυτές αναπολείς, αυτές νοσταλγείς και αυτές σου λείπουν, γιατί ήταν οι δικές του “κακές” συνήθειες.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: thoughtcatalog.files.wordpress.com

ΚΟΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Γεια σας, είμαι η Κορίνα. Λίγο τρελή, μιλάω πολύ, γεμάτη ανησυχίες για τον κόσμο γύρω μου. Μια καλαμαρού αισθητικός που ζει στη Λευκωσία και έχει άποψη (σχεδόν) για όλα και θα την εκφράζω με το δικό μου μοναδικό τρόπο!

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Οι πιο κακές συνήθειες μου λείπουν από σένα….