Loading

Η περίοδος της γυναίκας δεν είναι ντροπή αλλά….Ευλογία!

svg25 Φεβρουαρίου, 2022Bee freeΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ

Η περίοδος της γυναίκας είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό!

Ωστόσο, πολλοί από εμάς αρκετά συχνά δεν νιώθουμε άνετα με αυτό και πιο συγκεκριμένα με το πώς να το προφέρουμε αλλά και κατά τη διάρκεια της καθημερινότητάς μας όπως για παράδειγμα στο σουπερμάρκετ για την αγορά των απαραίτητων. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Γιατί να μην πω ”Έχω περίοδο” αλλά ”Είμαι αδιάθετη” ή ”Είναι εκείνες οι μέρες του μήνα”; Δεν είναι ντροπή!

Η λέξη περίοδος δεν είναι κάτι αηδιαστικό ή αφύσικο. Είναι αυτό που θεωρείται ευλογία στην κάθε μια από εμάς αφού χωρίς αυτή, η γονιμοποίηση στο μέλλον θα ήταν απίθανη. Και προχωράμε στα άλλα. Στα ακόμη ”χειρότερα”. Σχεδόν όλες τις φορές οι πλείστες από εμάς στο σουπερμάρκετ (μαζί και εγώ) έχουμε κρύψει τις συσκευασίες με τις σερβιέτες κάτω από άλλες συσκευασίες. Και αυτό για να μην τις δει κάποιος! Πολύ έντονα θυμάμαι τις ανταλλαγές σερβιέτας μεταξύ μας ενώ βρισκόμασταν με άλλα άτομα να γίνεται κρυφά. Σαν μια ανταλλαγή ναρκωτικών. Μην δουν οι άλλοι τι έχουμε στα χέρια μας επειδή είναι μεγάλη ”απρέπεια”.

Αυτό το είδος ταμπού θα πρέπει κάποτε να καταργηθεί. Πολλές γυναίκες στο κόσμο δεν έχουν πρόσβαση στα είδη υγιεινής αλλά ακόμη χειρότερα στη χώρα τους όταν έχουν περίοδο, θεωρούνται βρώμικες, ανεπιθύμητες και μάλιστα απομονώνονται τις μέρες αυτές. Παλαιότερα, η περίοδος ήταν και ένας από τους λόγους όπου δεν δινόταν δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες λόγω του ότι θεωρούνταν πως βρίσκονταν σε κατάσταση ”πνευματικής και συναισθηματικής ανισορροπίας”, άρα δεν ήταν σε θέση να ψηφίσουν!

Ενώ στις διαφημίσεις των τηλεοράσεων όλα είναι τόσο τέλεια, στη δική μας ζωή….δεν είναι. Βλέπουμε τις γυναίκες στην περίοδό τους να είναι ανέμελες, με πολύ καλή διάθεση, και πάντα χαμογελαστές. Να φοράνε ό,τι θέλουν όπως τα λευκά κολλητά παντελόνια, και βλέπω εμάς στην πραγματικότητα με μαύρες και φαρδιές φόρμες (μην πω για τα βρακιά της γιαγιάς μας) να αγχωνόμαστε ακόμα και για το πώς θα κάτσουμε μπας και βγει κάτι προς τα έξω! Οι γυναίκες των διαφημίσεων μπορούν να ανέβουν βουνά, όρη, να χορεύουν και να χοροπηδούν σε αντίθεση με εμάς που περπατάμε σαν πιγκουίνους και φοβόμαστε ακόμη και να τεντωθούμε λίγο παραπάνω!

lifo.gr

Αν και το δικό μας αίμα είναι ΚΟΚΚΙΝΟ, στις διαφημίσεις κυλάει ένα ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΜΠΛΕ ΥΓΡΟ, το οποίο βεβαίως ευωδιάζει αφού ενώ κυλά βλέπουμε να αναβλύζουν λουλουδάκια ροζ και μωβ. Λες και δεν είναι λογικό το αίμα αυτό να έχει κόκκινο χρώμα σαν το υπόλοιπο αίμα που ρέει στο σώμα μας. Η κατάσταση αυτή θα ήταν για όλους ”φυσιολογική” εφόσον διδασκόμασταν από παιδιά και τα δύο φύλα την πραγματικότητα της κατάστασης αυτής αλλά και το πόσο φυσιολογικό είναι στο σώμα μιας γυναίκας η περίοδος, έτσι ώστε και εμείς να απενοχοποιούμασταν από αυτά με τα οποία όλες μας έχουμε γεννηθεί και είναι στη φύση μας. Στην προκειμένη περίπτωση μια άλλη λύση του ”προβλήματος” αυτού θα ήταν και η απάντηση της ερώτησης αυτής ”Φανταστείτε αν όλοι οι άνδρες αηδίαζαν με τον βιασμό όπως αηδιάζουν με την περίοδο τι θα γινόταν; ”.

Πηγή: iefimerida.gr


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: diaforetiko.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Η περίοδος της γυναίκας δεν είναι ντροπή αλλά….Ευλογία!