Loading

Η μυστηριώδης εξαφάνιση των 9 ορειβατών στα Ουράλια Όρη!

Το «Πέρασμα Ντιάτλοφ», ή «Νεκρό Βουνό» ή «Βουνό του θανάτου», βρέθηκε στο προσκήνιο μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση και τον ανεξιχνίαστο θάνατο εννέα πεζοπόρων σκιέρ στα βόρεια Ουράλια Όρη της Σοβιετικής Ένωσης στις 1 με 2 του Φλεβάρη το 1959. Η αποστολή αυτή είχε ως σκοπό  να φτάσει στο Ότορτεν, ένα βουνό 10 χιλιόμετρα βόρεια του τόπου του συμβάντος, και την εποχή εκείνη η αποστολή αυτή θεωρήθηκε από τις πιο δύσκολες.

Αρχικά, η ομάδα ξεκίνησε με 10 άτομα, 8 άνδρες και 2 γυναίκες, αλλά στη συνέχεια κατέληξαν να είναι 9 λόγω του ότι ο ένας από αυτούς αποχώρησε από την ομάδα λόγω ασθένειας. Η αναζήτηση της ομάδας αυτής ξεκίνησε όταν έληξε το χρονικό περιθώριο της 12ης Φεβρουαρίου που τους δόθηκε για να επικοινωνήσουν με τους υπόλοιπους και να τους ενημερώσουν ότι είχαν φθάσει. Μετά από θερμή παράκληση των συγγενών των αγνοουμένων, η εκστρατεία αναζήτησής τους ξεκίνησε στις 20 του Φλεβάρη.

Τα όσα εκτυλίσσονται, εντελώς ανεξήγητα, ασυνήθιστα, και πρωτόγνωρα. Στις 26 του Φλεβάρη βρέθηκε η σκηνή τους σκισμένη με μαχαίρι, κλειστή μπροστά αλλά ανοιχτή στο πίσω μέρος, καλυμμένη από χιόνι, ωστόσο όμως, με όλο τον εξοπλισμό των ορειβατών, ρούχα, κάμερες, τρόφιμα. Και κάπου εδώ, αξίζει να σημειωθεί κάτι εντελώς αλλόκοτο. Και κάπου εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι και τα εννέα ζευγάρια ιχνών που άφησαν πίσω τους τα θύματα, φορούσαν μόνο κάλτσες, ένα μόνο παπούτσι ή ήταν ξυπόλητοι.

mixanitouxronou.gr

Στις 27 του ίδιου μήνα, βρέθηκαν τα 2 πρώτα θύματα, μόνο με τα εσώρουχά τους, ξυπόλητοι δίπλα από τα απομεινάρια μιας μικρής φωτιάς, κάτω από ένα κέδρο. Βάση της πόζας που τους βρήκαν, θεώρησαν πως είχαν σκαρφαλώσει πάνω στο δέντρο, γιατί μερικά απ’ τα κλαδιά ήταν σπασμένα έως και πέντε μέτρα ύψος, γεγονός που υποδηλώνει ότι πιθανώς ένας από τους σκιέρ είχε σκαρφαλώσει για να ψάξει για κάτι, πιθανότατα για την κατασκήνωσή τους. Παρακάτω, ανάμεσα στους κέδρους και το σημείο της κατασκήνωσης, βρέθηκαν ακόμη 3 πτώματα, σε αποστάσεις περίπου 300, 500 και 600 μέτρα αντίστοιχα το καθένα από το δέντρο. Οι πόζες τους, έδειχναν την προσπάθεια των τριών να επιστρέψουν πίσω στην σκηνή τους. Οι υπόλοιποι 4 βρέθηκαν μετά από αναζήτησή τους πέρα των 2 μηνών. Αυτοί, ήταν σχετικά καλύτερα ντυμένοι από τους υπόλοιπους, κάτω από 4 μέτρα χιόνι, σε χαράδρα 75 μέτρων. Το ντύσιμό τους, έδειχνε ότι τα ρούχα τους τα πήραν από τους προηγούμενους οι οποίοι είχαν πεθάνει νωρίτερα. Από τα 9 θύματα, μετά από ιατροδικαστική έρευνα αποδείχθηκε ότι, το ένα θύμα είχε μια μικρή ρωγμή στο κρανίο που ωστόσο όμως δεν μπορούσε να οδηγήσει στον θάνατό του, επειδή δεν ήταν θανατηφόρο κτύπημα, και οι 3 είχαν θανατηφόρα τραύματα, σημαντικές βλάβες στο κρανίο και θωρακικά κατάγματα σαν να τους κτύπησε αυτοκίνητο μετωπικά. Από τη μια γυναίκα, είχε κοπεί η γλώσσα της, έλειπαν τα μάτια της, και τμήμα από τα χείλια και το κρανίο της.

mixanitouxronou.gr

Και κάπου εδώ, οι θεωρίες γύρω από αυτό το μυστηριώδη και ομαδικό θάνατο «δίνουν και παίρνουν» με μια όμως να κλείνει την υπόθεση αυτή, εφόσον οι υπόλοιπες μετά από αρκετές έρευνες απορρίφθηκαν. Στην αρχή, η θεωρία που επικράτησε ήταν ότι όλοι πέθαναν από υποθερμία και το γδύσιμό τους οφειλόταν στο ότι μερικά θύματα υποθερμίας αφαιρούν τα ρούχα τους ως απόκριση σε αίσθημα καυτής ζέστης. Εφόσον όμως, αυτό δεν ίσχυσε και για τους 9, καταρρίφθηκε.

Μια άλλη θεωρία, είναι αυτή των στρατιωτικών δοκιμών, όπου θεωρήθηκε ότι στο συμβάν αυτό ήταν στρατιωτικό ατύχημα το οποίο συμπεριλάμβανε δοκιμές ρίψης ναρκών με αλεξίπτωτο από το ρωσικό στρατό στην περιοχή. Ωστόσο όμως, και αυτή η θεωρία απορρίφθηκε λόγω του ότι τα πτώματα ήταν αρτιμελή.

Η άλλη θεωρία που δεν ευσταθεί είναι αυτή της κρυπτοζωολογικής συνάντησης όπου θεωρήθηκε πως η ομάδα σκοτώθηκε από ένα Μινκ ή ρωσικό Γιέτι. Λόγω των τραυμάτων που είχαν ορισμένοι, ειπώθηκαν πως μόνο ένα πλάσμα με υπεράνθρωπη δύναμη θα μπορούσε να τα προκαλέσει, παρ΄όλα αυτά, λόγω της έλλειψης των αποδεικτικών στοιχείων δεν έγινε αποδεκτή.

1.bp.blogspot.com

Η θεωρία ωστόσο, που συχνά θεωρείται ως η πιο ικανοποιητική, είναι αυτή της πανίσχυρης φυσικής δύναμης, και πιο συγκεκριμένα, η ύπαρξη και επίθεση εξωγήινων. Την νύχτα του θανάτου τους, παρατηρήθηκαν στον ουρανό πορτοκαλί φώτα από μια άλλη ορειβατική ομάδα που βρισκόταν περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιότερα από τους σκιέρ. Τα φώτα αυτά, καταγράφηκαν από τη μετεωρολογική υπηρεσία και τον στρατό και συνέχισαν να εμφανίζονται έως το τέλος του Μαρτίου. Το περιστατικό αυτό έγινε το σήμα κατατεθέν για τους συνωμοσιολόγους αλλά και όλους όσους πιστεύουν στην ύπαρξη των εξωγήινων. Αν και η έρευνα σταμάτησε τον Μάιο του 1959, λόγω της απουσίας ενόχου και πλήρους αποδεικτικών στοιχείων, κρατήθηκε η θεωρία των εξωγήινων, τα έγγραφα στάλθηκαν σε ένα μυστικό αρχείο και φωτοτυπίες της υπόθεσης έγιναν διαθέσιμες μόνο κατά τη δεκαετία του 1990, αν και ορισμένα κομμάτια έλειπαν.

laimitomos.com

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: thetruth.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Η μυστηριώδης εξαφάνιση των 9 ορειβατών στα Ουράλια Όρη!