Loading

Η Μούμια του Τιτανικού

Είναι παράξενο το τι μπορεί να ξεθάψει κανείς στις παλιές κούτες της αποθήκης. Αυτό το απόκομμα που βρήκα αναφέρεται σε μία από τις αγαπημένες μου θεωρίες συνωμοσίας. Ίσως να είναι και η αγαπημένη μου. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την θεωρία λοιπόν, στο παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού βρισκόταν μια καταραμένη μούμια, η οποία και προκάλεσε την κακοτυχιά του πλοίου.

ancient-origins.net

Η συγκεκριμένη μούμια κατά πάσα πιθανότητα ήταν μια ιέρεια του Amen Ra. Από την στιγμή που το βρετανικό μουσείο παρέλαβε την μούμια, περίεργα γεγονότα άρχισαν να διαδραματίζονται. Σύμφωνα με τους φύλακες του μουσείου, ακούγονταν κτυπήματα από σφυρί στο καπάκι της σαρκοφάγου και φαινόταν σαν κάποιος να έκλαιγε με λυγμούς. Μάλιστα το επόμενο βράδυ ένας από τους φύλακες βρέθηκε νεκρός στην αιγυπτιακή αίθουσα, λίγα μέτρα μακριά από την μούμια.

Αφού λοιπόν δημιουργήθηκε ένα κλίμα τρόμου στο μουσείο, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να «δανείσουν» τη μούμια για να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα. Η μούμια κατέληξε στα χέρια ενός συλλέκτη, ο οποίος τοποθέτησε την σαρκοφάγο στην σοφίτα του γραφείου του! Στο σημείο αυτό, ο θρύλος θέλει την Έλενα Μπλαβάτσκι, μεγάλη αποκρυφίστρια να επισκέπτεται τυχαία τον χώρο που βρισκόταν η μούμια. Αμέσως ένιωσε ένα ψυχρό κύμα αέρα και έτσι άρχισε να ψάχνει από που πηγάζει. Μόλις εντόπισε την μούμια συμβούλεψε τον ιδιοκτήτη του γραφείου να ξεφορτωθεί όσο γίνεται γρηγορότερα αυτό τον «σατανά». Έτσι και έγινε.

Σύμφωνα πάντα με το θρύλο, ο μοναδικός ενδιαφερόμενος που ήθελε την μούμια στην κατοχή του, ήταν William Thomas Stead, δημοσιογράφος και φανατικός ερευνητής του μυστικισμού. Γι’ αυτό και επισκεπτόταν συχνά άτομα με μαντικές ικανότητες. Δύο από τα άρθρα του μάλιστα θεωρήθηκαν προφητικά. Το ένα είχε τίτλο «Πως ένα ατμόπλοιο ναυάγησε στον Ατλαντικό, η εμπειρία ενός επιζήσαντος» και δημοσιεύθηκε 26 χρόνια πριν το ναυάγιο του Τιτανικού, στις 22 Μαρτίου 1886. Σύμφωνα με το άρθρο το ατμόπλοιο συγκρούστηκε με άλλο πλοίο και η αιτία για τόσους θανάτους, ήταν η έλλειψη σωστικών μέσων όπως και στον τιτανικό. Το άλλο του άρθρο είχε τίτλο «Από την παλιά τάξη στην νέα» και αναφέρεται σε ένα πλοίο που προσέκρουσε σε παγόβουνο.

historial.ll

Ο Stead είχε λάβει τρία προφητικά μηνύματα που αφορούσαν τον Τιτανικό. Ένα από αυτά προερχόταν από έναν παπά που του είπε «Το τεράστιο πλοίο που κατασκευάζεται θα ναυαγήσει». Παρόλα αυτά ο William ήταν από τους πρώτους που εξασφάλισαν το πολυπόθητο εισιτήριο για το παρθενικό ταξίδι. Ο ίδιος, ως ιδιοκτήτης της μούμιας, είχε την ιδέα να μεταφέρει την σαρκοφάγο στην Νέα Υόρκη ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΙΚΟ. Η φήμη όμως για μια καταραμένη μούμια άρχισε να εξαπλώνεται, γι’ αυτό ο Stead προτίμησε να φορτώσει την μούμια κρυφά στο πλοίο. Την νύχτα όμως του ναυαγίου αποκάλυψε την παρουσία της μούμιας. Ο William Stead δεν κατάφερε να επιζήσει από το ναυάγιο, αλλά κάποιοι από αυτούς που τον άκουσαν πιθανόν να μετέδωσαν την ιστορία που έχει πάρει πλέον διαστάσεις θρύλου. Παρόλα αυτά δεν βρέθηκε καμία μούμια στο ναυάγιο του πλοίου.

Η απάντηση του βρετανικού μουσείου σε όλα αυτά ήταν ότι όντως υπάρχει έκθεμα με αυτά τα στοιχεία και βρίσκεται στην αίθουσα 62 του Βρετανικού Μουσείου μέχρι σήμερα, με τον τίτλο «Unlucky Mummy». Δεν πρόκειται όμως για μούμια αλλά για το καπάκι της σαρκοφάγου. Οι υπεύθυνοι του μουσείου υποστηρίζουν ότι από τον Ιούλιο του 1889 που παρέλαβαν την μούμια, εγκατέλειψε το μουσείο μόνο 3 φορές. Κατά το Α΄ και Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο για λόγους ασφαλείας και το 1990 για μια έκθεση στην Αυστραλία. Σύμφωνα λοιπόν με το Μουσείο αποκλείεται η «Άτυχη Μούμια» να ταξίδεψε με τον Τιτανικό.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: ip.wp.coo

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Η Μούμια του Τιτανικού