Loading

Η Μικρή Ολλανδέζα: Τα to do list στη χώρα της τουλίπας!

Ολλανδία. Αδιαμφισβήτητα μια από τις χώρες που πρέπει να συμπεριλάβεις στο “travel list” σου. Μια ευρωπαϊκή χώρα, αλλά ξεφεύγει κατά πολύ σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές πόλεις. Έχοντας ταξιδέψει σε πολλές τις πόλεις και σε διάφορες εποχές, έχω μια γνώση παραπάνω για το που θα πας και τι είναι καλύτερα να αποφύγεις, στο ταξίδι σου  μέχρι τη χώρα της τουλίπας!

TO DO LIST

1. Σκέφτεσαι τον προορισμό για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές σου? Mμμ.. έχω τη λύση, το Λέιντεν. Πρόκειται για ένα μικρό χωριουδάκι, δίπλα στο Άμστερνταμ, στο οποίο χρειάζεται μια διαδικασία για να φτάσεις αλλά όχι κάτι ιδιαίτερα εξτρίμ και δύσκολη. Στο Λέιντεν θα βρεις πολλές χριστουγεννιάτικες αγορές, πάνω στα κανάλια, πάνω στο νερό. Δεν είναι wow?

2. Και αφού βρισκόμαστε στο Λέιντεν τα Χριστούγεννα θα σου συνιστούσα να πας και μια βόλτα στη Χάγη, πιο συγκεκριμένα στο Schewenigen, μια παραθαλλάσια περιοχή της Χάγης. Εκεί γίνεται της τρελής τέτοια εποχή! Ναι, ναι της τρελής. πρώτη του χρόνου όλοι οι Ολλανδοί βρίσκονται εκεί για να βουτήξουν! (ενώ εμείς στην Κύπρο με 35 βαθμούς και άπειρο ήλιο το σκεφτόμαστε ακόμη! Είναι ένα γεγονός όπου γίνεται κάθε χρόνο και πραγματικά αξίζει έστω και μια φορά να το δεις! Αξίζει να σημειωθεί ότι αν είσαι τύπος που του αρέσουν τα ψαρικά, η Χάγη θα γίνει ο αγαπημένος σου προορισμός ανεξαρτήτως εποχής!

3. Συνεχίζοντας θα μετακινηθώ στην Άνοιξη, για να σας προτείνω και κάτι για εκείνη την εποχή! Την άνοιξη που μας πέρασε είχα κάνει μια διήμερη εκδρομή μέχρι το Rotterdam. Πραγματικά είχα ακούσει πολλά σχόλια γι’ αυτή την πόλη κυρίως για την αρχιτεκτονική της και τη μεγάλη αγορά που έχει. Αξιοζήλευτα και τα δύο. Πολλά κτήρια στο Rotterdam έχουν ακανόνιστο σχήμα και είναι τόσο επιβλητικά που σαν να ζητούν την προσοχή και σου επιβάλλουν μια φωτογραφία για το instagram. Ειδικά την Άνοιξη θα μπορέσεις να δεις όλο το κέντρο με τα πόδια και θα θαυμάσεις μοναδικά ανοιξιάτικα τοπία!

4. Προχωρώντας τώρα βρήκα και τον τέλειο προορισμό για καλοκαίρι στην Ολλανδία. Το Άμστερνταμ! Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ! Γιατί δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά στην Ολλανδία όλα κλείνουν μέχρι τις 6 το απόγευμα με εξαίρεση με το Άμστερνταμ. Το Άμστερνταμ είναι ο τέλειος προορισμός για να πας με την παρέα σου και να τα σπάσεις. Έχει τα πάντα, ότι ζητάς. Θες ποιοτική ώρα εξερευνώντας τα μουσεία? Υπάρχουν άπειρα! Θες ώρα χαλάρωσης χωρίς όμως να χάνεις χρόνο από την εξερεύνηση της πόλης? Πάρε βάρκα: και χαλάρωση και ανακάλυψη μαζί! Θες νυχτερινή ζωή? Βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος!!!!!

5. Μέσα στο “to do list” μου δεν μπορούσε να λείπει και το φαγητό. Πατάτες, poffertjes, strupwaffle, ολλανδικές κροκέτες είναι μερικά από τα οποία σου προτείνω ανεπιφύλακτα και να τους δώσεις μια ευκαιρία. Μπορείς να βρεις παντού αυθεντικό ολλανδικό φαγητό στις αγορές έξω στους δρόμους, σε εστιατόρια ή σε fastfood το οποίο θα λατρέψεις. Φυσικά αν είσαι λάτρης των τυριών, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το αυθεντικό, παραδοσιακό ολλανδικό τυρί γκούντα.

6. Ανεξαρτήτως πόλης, περιοχής ή εποχής δεν μπορούσα με τίποτα να παραλείψω μια βόλτα με το ποδήλατο. Στην Ολλανδία, ο αριθμός των ποδηλάτων είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό του πληθυσμού ολόκληρης την Ολλανδίας. Γιατί τα ποδήλατα για τους ολλανδούς είναι το βασικό μέσο μεταφοράς και αποτελεί μέρος της κουλτούρας τους. Βρέχει? Χιονίζει? Πολλή ζέστη? Ο Ολλανδός εκεί με το ποδήλατο του. Πρέπει όμως σίγουρα να είσαι πολύ προσεκτικός με τους ποδηλάτες επειδή έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους πεζούς!

Δεν είναι μόνο τα πιο πάνω που έχω ξεχωρίσει στο ταξίδι μου στην Ολλανδία. Πολλά πράγματα μου έχουν μείνει αξέχαστα που δυστυχώς δεν χωράνε για να τα πω όλα εδώ. Για μένα η Ολλανδία κατέχει ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου, όπου πάντα με την πρώτη ευκαιρία που έχω θα την επισκέπτομαι ξανά και ξανά.

Σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Η Μικρή Ολλανδέζα: Τα to do list στη χώρα της τουλίπας!