Loading

Η καθημερινότητα μιας αισθητικού.

svg28 Φεβρουαρίου, 2022BeautybeezΑΝΤΡΗ ΦΛΟΥΡΚΑ

Γνωρίστε την Αισθητικό μέσα από το πρόγραμμα που τηρεί καθημερινά! Παρακάτω αναφέρω το δικό μου πρόγραμμα και σίγουρα οι περισσότερες συνάδελφοι θα ταυτιστείτε μαζί μου!

Ξυπνώντας το πρωί αρχικά ελέγχουμε το τηλέφωνο μας για τυχόν μηνύματα ή ακυρώσεις ραντεβού. Στην συνέχεια ξεκινάμε να ετοιμαζόμαστε για την δουλειά. Αρχικά καθαρίζουμε πολύ καλά το δέρμα μας και μασάρουμε πολύ καλά όλο το πρόσωπο με λαδάκι για να το «ξυπνήσουμε». Στην συνέχεια ξεκινάμε το μακιγιάζ με πολύ απλά προϊόντα για να φαινόμαστε φρέσκες και υγιής. Σίγουρα οι πελάτισσες θέλουν να μας βλέπουν απλές. Η υπερβολή πολλές φορές δεν είναι και ότι καλύτερο ειδικά το πρωί! Τα ρούχα μας ή η στολή μας είναι πάντα καθαρά και φρεσκοσιδερομένα. Πολύ καλό είναι να τα βρίσκουμε από την προηγούμενη νύχτα για να μην τα ψάχνουμε το πρωί.

Πάντα πρέπει να παίρνουμε ένα πολύ καλό πρωινό επειδή τις περισσότερες φορές δεν έχουμε χρόνο για μεσημεριανό. Ξεκινάμε για την δουλειά, αν χρειάζεται θα σταματήσουμε να πάρουμε πακέτο από την μεταφορική. Όταν φτάσουμε στο ινστιτούτο πρώτη δουλειά είναι να ανοίξουμε παράθυρα και κουρτίνες να μπει φρέσκος αέρας και φως. Μετά θα ανάψουμε κεράκια θα ετοιμάσουμε την ατμόσφαιρα για να υποδεχτούμε τις πελάτισσες. Πολλές φορές είναι καλό να υπάρχει και απαλή μουσική. Συνεχίζουμε με τα εργαλεία που ήδη βάλαμε στην αποστείρωση από την προηγούμενη μέρα. Τα τοποθετούμε στα σωστά σημεία και είμαστε έτοιμες να σας υποδεχτούμε.

Η πρώτη πελάτισσα μόλις κατέφθασε, την καλωσορίζουμε και την πηγαίνουμε στο δωμάτιο που είναι έτοιμο να ξεκινήσει η θεραπεία της. Σίγουρα αρχικά θα μιλήσουμε για την θεραπεία που θα ακολουθήσει και θα βοηθήσουμε την πελάτισσα να χαλαρώσει για να μην νιώθει βαρεμάρα στα χέρια μας.  Όταν τελειώσει η θεραπεία θα αφήσουμε την πελάτισσα να χαλαρώσει και θα καθαρίσουμε, αποστειρώσουμε τον χώρο. Στη συνέχεια θα της δώσουμε πληροφορίες για την μετέπειτα θεραπεία που θα συνεχίσει η ίδια στο σπίτι της. Αν χρειαστεί θα κλείσουμε και το επόμενο ραντεβού.

Αποχωρεί γεμάτη ζωντάνια και φρεσκάδα, άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που μας επισκέφτηκε! Αυτό συνεχίζεται με όλες τις πελάτισσες που βλέπουμε καθημερινά. Η αισθητικός κάποιες φορές γίνεται και ψυχολόγος, βοηθά τις πελάτισσες με τα προβλήματα και τους λύνει πολλές απορίες σε διάφορα θέματα που έχουν. Καλό είναι η πελάτισσα να μας επισκέπτεται μόνη χωρίς παιδιά για να μπορούμε και εμείς να της δίνουμε την απαραίτητη σημασία. Μετά από 8, 10 ή 12 ώρες δουλειάς έφτασε η στιγμή να σχολάσουμε. Συγυρίζουμε για λίγη ώρα ακόμα και αποχωρούμε γεμάτες νέες εμπειρίες και καθημερινά νέες γνώσεις με τα διάφορα αισθητικά «προβλήματα» που αντιμετωπίζουμε.

Τέλος, πριν πάμε για ύπνο και σας αφήσω θα επαναλάβω ότι η Αισθητική είναι παραϊατρικό επάγγελμα και δεν πρέπει να φοβάστε να μας επισπευτείτε.  Πάντα αποστειρώναμε και κρατούσαμε καθαρό τον χώρο εργασίας μας. Είμαι περήφανη που είμαι Αισθητικός λοιπόν, και ακόμα πιο περήφανη που κρατώ ακόμα την δουλειά μου ψηλά άσχετα αν πολλοί μας πολέμησαν τώρα στην πανδημία.

Είμαστε δυνατές και έτσι θα παραμείνουμε!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: squarespace-cdn.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Η καθημερινότητα μιας αισθητικού.