Loading

Η εποχή των stars έχει τελειώσει! (;)

svg16 Ιουλίου, 2019ShowbeezΑΝΝΑ ΔΡΑΚΟΥ

Star system bye bye…

Ποιος ασπάζεται την γνώμη πως η εποχή των stars έχει τελειώσει; Πολλοί από εσάς σίγουρα θα το έχετε αντιληφθεί από καιρό, πως το star system όσο πάει και αποδυναμώνεται. Στις μέρες μας η πληροφορία κινείται τόσο γρήγορα, νέα ονόματα βγαίνουν κάθε μέρα στη φόρα και με το διαδίκτυο μπορείς να είσαι παντού και να βλέπεις τα άτομα που θαυμάζεις ακόμα και στις πιο προσωπικές τους στιγμές. Ποιος θα φανταζόταν πως όλα αυτά σιγά σιγά θα εξασθενούσαν το παγκόσμιο αλλά και τοπικό star system;

Σε πολύ λίγες των περιπτώσεων μπορείς να αποδώσεις τον τίτλο του star σε αγαπημένους σου καλλιτέχνες. Άντε σε παγκόσμιο επίπεδο να πεις για την Madonna, τον Michel Jackson, τον Elvis Presley, την Μarilyn Monroe, την Lady Gaga και τον Leonardo Di Caprio. Άντε και στην περίπτωση της Ελλάδας να πεις για την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Πέρα όμως από αυτούς; Star δεν είναι κάποιος που απλά τραγουδά ωραία, έχει κοινό και κάνει συναυλίες ή έχει παίξει σε κάποιες σειρές. Star είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό.

Όλο αυτό όμως, έχει πλέον απομυθοποιηθεί στα μάτια μας λόγω του διαδικτύου, της διαρκούς πληροφόρησης αλλά και λόγω του ότι ο κόσμος πλέον άλλαξε και δεν τον νοιάζει η οποιαδήποτε κίνηση της Βίσση ή Βανδή. Θαυμάζω ένα τραγουδιστή για την χροιά της φωνής του, ένα ηθοποιό για το υποκριτικό του ταλέντο, άλλα όχι κάτι περισσότερο από αυτό σε σημείο που να με ενδιαφέρουν τα πάντα όσα γίνονται γύρω από το όνομα του.

Στην Ελλάδα των 90’s υπήρχε η περίοδος που η κόντρα Bίσση – Βανδή έπαιζε ως θέμα στις ειδήσεις των 8 και κατά την εν λόγω εποχή οι δύο τραγουδίστριες πυροδοτούσαν αυτή την κόντρα γιατί αυτό τους έδινε και έξτρα δόση star quality. Πλέον, δεν υπάρχει αυτό. Όπως τόνισε και ο ηθοποιός Στράτος Τζόρτζογλου «Τώρα η εποχή δεν σηκώνει ούτε star αλλά ούτε lifestyle. Οι άνθρωποι έχουν γίνει αναγκαστικά πιο σεμνοί, οπότε οποιοσδήποτε θέλει να παίξει το ρόλο του «τα έχω όλα, είμαι μάγκας» η εποχή τον ξεσκίζει.» 

Στην επιφάνεια βγαίνουν συνέχεια νέα ονόματα, άλλα χάνονται και άλλα έρχονται. Παιδιά που γίνονται viral ως influencer από το instagram, τραγουδιστές που ξεκινούν την καριέρα τους από το youtube κτλ. Η λέξη star πλέον έχει χάσει το νόημα και την αξία της, γιατί και οι άλλοτε παλαιοί σταρ έγιναν πιο προσιτοί στο ευρύ κοινό και απομυθοποιήθηκαν και κυρίως  ο κάθε ατάλαντος έρχεται στην επιφάνεια, προβάλλοντας παγκόσμια το περιεχόμενο του με 2-3 καλές πρακτικές προώθησης και μπορεί να γίνει star ασχέτως αν το περιεχόμενο που μπορεί να παράγει είναι trash.

Αυτό οφείλεται στην εξέλιξη της τεχνολογίας, στην παγκοσμιοποίηση και κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πληρώνοντας μπορείς να εκτοξεύσεις την φήμη σου στο έπακρο. Πλέον βλέπουμε influencers να περπατάνε στο κόκκινο χαλί δίπλα στην Madonna, makeup artists να γίνονται εξώφυλλα διεθνών περιοδικών και μοντέλα του instagram να ποζάρουν στον φακό μαζί με την Naomi Campbell και την Cindy Crawford.

Καλό ή κακό, αυτό δεν μπορεί κανείς να το πει με βεβαιότητα. Το μόνο σίγουρο είναι πως μας λείπει.

Εσύ τι νομίζεις; Υπάρχει ή δεν υπάρχει εξασθένιση του star system;

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Η εποχή των stars έχει τελειώσει! (;)