Loading

Η επιβολή ενός εργοδότη.  Αξίζει την υπομονή μας;

svg5 Δεκεμβρίου, 2022Bee freeQueen Bee

Φαντάσου (λέμε τώρα) να είσαι ένας σπουδασμένος νέος, με πτυχίο και μεταπτυχιακό και κάποιος να σου επιβάλλεται ως εργοδότης, διότι τολμάς να έχεις όνειρα και φιλοδοξίες ενώ «σου έχει δώσει δουλειά και μισθό».


Άσχετα αν αυτή η δουλειά σε γεμίζει ή όχι. Άσχετα, αν αυτή η δουλειά συσχετίζεται με εσένα, τον κλάδο σου και όλον αυτό τον αγώνα που έδωσες τόσα χρόνια.


Προσπαθεί να σου επιβάλει βλέπεις, ότι έπρεπε να εκτιμάς το γεγονός ότι σου έδωσε μια δουλειά με έναν σχεδόν άθλιο μισθό και στο λέει ξεκάθαρα στα μούτρα σου, με θράσος, ενώ εσύ έχεις να πληρώσεις τόσους λογαριασμούς κάθε μήνα και προσπαθείς να ξεκινήσεις την ζωή σου.

-Για να μην παρεξηγηθώ, δεν είναι ότι δεν εκτιμάς όσα σου προσφέρει ο οποιοσδήποτε μπορεί να περάσει από τη ζωή σου, αλλά πρώτον δεν σου κάνει κανένας δώρο τον μισθό που παίρνεις, δουλεύεις γι΄ αυτόν και δεύτερον μην αφήσεις κανένα να σκοτώσει εσένα και τα όνειρα σου, ΠΟΤΕ!

Το πιο τραγικό; Ότι αυτός θα μπορούσε να είναι γονιός σου, μιας και έχει παιδιά. Θα ήταν άραγε όμορφο, να το έκαναν αυτό στα δικά του παιδιά; Να τα απολύσουν γιατί τόλμησαν να έχουν όνειρα, πέραν του γραφείου, το οποίο περιορίζεται στα 2χ2, από πάσης απόψεως. Να υποθέσω ότι δε θα τον έπνιγε το άδικο.

psychologynow.gr


Και όλα αυτά γιατί δεν ενημέρωσες ότι ψάχνεσαι επαγγελματικά, λες και δεν είναι απόλυτα λογικό. Δηλαδή, πραγματικά είναι ανήκουστο, ποιος υπάλληλος ενημερώνει ότι ψάχνει για άλλη δουλειά αν και εφόσον δεν βρει κάτι; Δεν είναι ότι βρήκες καινούρια δουλειά και έφυγες χωρίς καμία προειδοποίηση.


Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν δεν έχεις καθόλου πείρα σε εργασιακά περιβάλλοντα και ζεις μέσα στη δική σου φούσκα και πραγματικότητα. 

Συμπερασματικά, ο αληθινός χαρακτήρας ενός ανθρώπου στο τέλος φαίνεται. Και εκεί που έπιασες τον εαυτό σου να διερωτάται .. «μήπως δεν έπρεπε να έχω όνειρα και βλέψεις;», «μήπως έπρεπε να κάτσω εκεί με ένα μισθό μερικής απασχόλησης, κάτω από έναν άσχετο κλάδο και να μην πολεμήσω για κάτι καλύτερο;».


Ξαφνικά, γνωρίζεις άτομα (να τολμήσω να πω, της δικής σου φιλοσοφίας, ότι ο άνθρωπος πρέπει να εξελίσσεται, όποτε και όπως θέλει με ελευθερία), τα οποία σου υπενθυμίζουν ποιος/α είσαι, αναδεικνύουν ικανότητες σου, γιατί πιστεύουν σε εσένα και σε ενημερώνουν εξαρχής ότι.. αν βρεις άλλο χώρο εργασίας με περισσότερα λεφτά αλλά και νέες προκλήσεις, εμείς, θα είμαστε χαρούμενοι για εσένα –Τι πιο λογικό-. Ωστόσο, σου περιγράφουν τι βλέψεις έχουν για εσένα σύμφωνα με τις δικές σου κλίσεις.


Επίσης, σου υπενθυμίζουν κάθε μέρα πώς δε θα ήθελαν να σκεφτούν το χώρο εργασίας τους χωρίς εσένα.. και το εννοούν, το βλέπεις.. γιατί δεν ασχολούνται με μικρότητες και λεπτομέρειες.. γιατί μάλλον δεν είναι ανθρωπάκια και κυρίως γιατί έχουν σοβαρή επιχείρηση και αντιλαμβάνονται πολλά, κάνοντας και εσένα να αντιληφθείς ακόμα παραπάνω τόσο για τρόπους συμπεριφοράς, όσο και για τον επιχειρηματικό κόσμο.

znews.gr

Γιατί, ας μην εθελοτυφλούμε, όλοι γνωρίζουμε πώς μια οικογένεια, ένας άνθρωπος χρειάζεται λεφτά για να ζήσει αλλά και για να προχωρήσει στη ζωή. Επίσης, αν θέλουμε να το δούμε από την πιο «ψυχρή» του πλευρά το όλο θέμα, business is business, η χαιρεκακία όμως είναι ελάττωμα.

Ωστόσο, κλείνοντας, όπως λέω πάντα, η ζωή κάνει κύκλους και ο Θεός μπορεί να αναποδογυρίσει οποιαδήποτε κατάσταση σε δευτερόλεπτα. Γιατί η αδικία δεν ξεχνιέται από κανένα.

Καλή καρδιά, όλοι ότι κάναμε με ματαιοδοξία, στον επίγειο τούτο κόσμο θα τα βρούμε.

*Το κείμενο στάλθηκε και δημοσιεύεται χωρίς όνομα, κατόπιν επιθυμίας του αρθρογράφου.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: cdnwnd.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Η επιβολή ενός εργοδότη.  Αξίζει την υπομονή μας;