Loading

Οι επαγγελματίες υγείας ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ και ΘΑ ΕΙΝΑΙ οι ήρωες της καθημερινότητάς μας.

Αφιερωμένο το άρθρο αυτό σε όλους τους επαγγελματίες υγείας. Σε όλους τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους επιστήμονες, τα άτομα που εργάζονται σε κλινικά εργαστήρια, σε ερευνητικά κέντρα. Σε όλους αυτούς θεωρούνται βολεμένοι και καλοπληρωμένοι. Αυτοί για τους οποίους όλοι λένε ότι “καλά την έχουν” και “ποτέ δεν θα πεινάσουν αυτοί, πάντα θα υπάρχουν άρρωστοι’”.

Που κύριοι, έπρεπε να έρθει μια πανδημία, να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, μακριά από τις οικογένειες τους, ρισκάροντας τη δική τους υγεία για να σωθούν άλλοι συνάνθρωποί τους. Που όποιον επαγγελματία υγείας κι αν έβλεπες μέσα σε αυτή την περίοδο της πανδημίας, παρόλη την κούραση του, είχε ζωγραφισμένο ένα χαμόγελο στα χείλη του. Γιατί; Γιατί όταν αποφάσισε να κάνει αυτό το επάγγελμα, ήξερε ότι αφιερώνει τη ζωή του για να σώζει τις ζωές των άλλων. Διότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο κόσμος αναγνώρισε την αξία τους. Διότι ένιωθε αυτό που αποζητούσε τόσα χρόνια. Την εκτίμηση μας.

ecoactu.ma

Έπρεπε φίλοι και φίλες να περάσουμε μια πανδημία για να αναγνωριστούν οι πραγματικοί ήρωες της σύγχρονης εποχής. Καταλάβαμε επιτέλους ότι δεν έχει αξία τίποτα άλλο παρά μόνο η υγεία μας και η υγεία των ανθρώπων γύρω μας.

Από προσωπική εμπειρία, ρωτώντας δύο γονείς για το πώς αισθάνονται που τα 3 από τα 4 παιδιά τους ήταν στην μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, δεν χρειάστηκε να πάρω απάντηση. Φάνηκε η περηφάνια στα πρόσωπα τους.  Όχι ο φόβος, ότι μπορεί να πάθουν κάτι. Αλλά η περηφάνια, ότι τα παιδιά τους προσφέρουν και δεν βολεύονται.

pharmamanage.gr

Μπορεί κάποιοι να παραπονιούνται επειδή κλειδώθηκαν μήνες στο σπίτι με τα παιδιά τους και δεν αντέχουν άλλο.  Τους καταλαβαίνουμε κι αυτούς. Απλά να είστε ευγνώμονες που τα παιδιά σας ήταν κοντά σας ή που μπορούσατε να δείτε τους γονείς σας. Κάποιοι κι όταν λέω κάποιοι πάλι αναφέρομαι στους επαγγελματίες υγείας, δεν πήγαιναν να δουν την οικογένεια τους, ακόμα κι αν έβρισκαν λίγο χρόνο. Δεν πήγαιναν, διότι δεν ήθελαν να διακινδυνεύσουν την υγεία των δικών τους ατόμων.  Ενώ κάποιοι ξεχύθηκαν στους δρόμους, δυσκολεύοντας το έργο τους, αυξάνοντας τις μέρες που θα έκαναν να επιστρέψουν στην κανονικότητα, στο σπίτι τους.

Δηλαδή έπρεπε να γίνει αυτό για να δείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό σε αυτά τα άτομα; Όταν σώζουν ζωές και γίνονται είδηση είναι ήρωες, όταν όμως δεν βγαίνουν στη φόρα οι θυσίες τους, είναι οι “βολεμένοι”;

Να σας πληροφορήσω ότι η πολιτεία δεν τους έχει ψηλά. Δεν είναι τόσο καλοπληρωμένοι όσο νομίζεις. Συγκριτικά με το πως πληρώνονται σε άλλες χώρες οι επαγγελματίες υγείας, εδώ παίρνουν ψίχουλα.

Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, ναι, δεν φοράνε όλοι οι ήρωες κάπα. Υπάρχουν και ήρωες που είναι ντυμένοι με μια μπλε στολή, με μια άσπρη ρόμπα, με γάντια και μάσκα.

i2.wp.com

Τελειώνω όπως άρχισα. Αφιερωμένο σε όλους εσάς, εμάς, αυτούς. Σε όλους αυτούς που όλοι θεωρούσαν βολεμένους και καλοπληρωμένους. Που όλοι έλεγαν ότι αυτοί “καλά την έχουν”.

Μην υποτιμάτε ποτέ την υγεία. Η αρρώστια, ο ιός, ο θάνατος, δεν αναγνωρίζει ούτε φύλα ούτε φυλές ούτε θρησκείες. Μπορεί να περάσει και να θερίσει. Μπορεί αυτό το πέρασμα όμως να το αντικόψει αυτός, που εσύ νομίζεις ότι κάνει την πιο εύκολη δουλειά του κόσμου.

Bee healthy.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου:ca-times.brightspotcdn.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Οι επαγγελματίες υγείας ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ και ΘΑ ΕΙΝΑΙ οι ήρωες της καθημερινότητάς μας.