Loading

Η Ελλάδα του 2021!

svg1 Φεβρουαρίου, 2022Bee freeΣύλια Κουμαρτζή

Πυρκαγιές, οικονομική κρίση, πείνα, φτώχεια, ναρκωτικά και άλλα πολλά που σε καμιά περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν μια χώρα για την οποία είμαστε περήφανοι. Σε όλη τη σχολική μας ηλικία μαθαίναμε για τις ηρωικές νίκες των Ελλήνων και ξαφνικά, βρισκόμαστε στους Έλληνες του σήμερα, άνθρωποι που δεν μοιάζουν να έχουν κανένα κοινό στοιχείο με τους προγόνους τους, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και διαχειριζόμαστε  τα πράγματα.

philenews.com

Με ποιο δικαίωμα τώρα εμείς φερόμαστε με απέχθεια και χωρίς κανένα  συναίσθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στους  ανθρώπους που  αναγκάστηκαν να έρθουν στην χώρα μας για ένα καλύτερο μέλλον τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες τους. Δεν μπορώ να διανοηθώ την απάθεια μας σε ένα τόσο ευαίσθητο και λεπτό  ζήτημα. Πώς γίνεται να μένουμε άπραγοι όταν ξέρουμε τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων; Όταν  ξέρουμε οτι άνθρωποι πεθαίνουν στην χώρα μας επειδή δε τους παρείχαμε ό,τι μπορούσαμε; Πώς γίνεται να μην ενεργοποιούμαστε να ανατρέψουμε  την κατάσταση όταν ξέρουμε οτι παιδιά  δεν έχουν να φάνε. Εάν ήταν το δικό σου παιδί; Εάν το δικό σου παιδί έμενε σε καταυλυσμούς που ούτε στο χειρότερο εχθρό σου δεν θα ευχόσουν να έμενε,  τι θα έκανες; Ακούω συνέχεια ντόπιους να διαμαρτύρονται όσον αφορά τους πρόσφυγες. Μπήκαμε έστω  ένας μια φορά  στη θέση τους; 

Καθημερινά αναρωτιέμαι εάν η ανθρωπότητα έχει λίγη κριτική σκέψη να αντιληφθεί τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Και εκεί που γράφω ξαφνικά μου έρχεται στο μυαλό η περιοχή Μόρια, και το σάλο που είχε προκύψει με ένα συγκεκριμένο συμβάν. Σύμφωνα με τα  ΜΜΕ μία  πυρκαγιά προκλήθηκε από μια μερίδα μεταναστών, με σκοπό να επιβάλουν  την μετακίνηση τους σε χώρους στους οποίους δεν θα υποφέρουν από αρρώστιες και θα μπορούν να ζήσουν. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν μια πράξη που θα την επικροτούσα αλλά ούτε θα την επικρίνω. Εάν κάναμε μια βόλτα στους  χώρους στους οποίους διέμεναν ίσως θα δικαιολογούσαμε σε ένα βαθμό την πράξη τους. Παρόλο αυτά η κοινωνία μας έδειξε άλλη μια φορά τον  χαρακτήρα της αποδίδοντας το γεγονός σε όλους τους μετανάστες. Εάν εμείς είχαμε φροντίσει να προσφέρει ότι μπορεί αντιμετωπίζοντας τους ως ανθρώπους με ίσα δικαιώματα, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί.

Και τώρα αναρωτιέσαι που τα θυμήθηκα όλα αυτά… Βλέπεις πλέον το μεταναστευτικό, μπήκε σε δεύτερη μοίρα με τον ερχομό της πανδημίας, οπότε είπα να μας υπενθυμίσω κάποια μελανά σημεία.

Ήρθε η ώρα να βγάλουμε την Ελλάδα ασπροπρόσωπη  και να φερθούμε σαν σωστοί Έλληνες που συμμερίζονται τον πόνο των συνανθρώπων τους, κυρίως λόγω προσωπικών βιωμάτων. Ας μη ξεχνάμε τα μεγάλα μεταναστευτικά κύματα Ελλήνων, που υπήρξαν στο παρελθόν. Τι αλλάζει τώρα με τους άλλους;

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ !

efsyn.gr


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: news18.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Η Ελλάδα του 2021!