Loading

Η ευτυχία που δεν προλαβαίνεις να αναζητήσεις τρέχοντας!

Όπως είπε και ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας  Αυρήλιος: Εν ολιγίστοις κείται το ευδαιμόνως βιώσαι. Δηλαδή, η ευτυχία στη ζωή εξαρτάται από λίγα πράγματα. Αυτή η φράση φαίνεται να μην τηρείται στη γενιά μας, με κύριο υπαίτιο τον καταναλωτισμό. Καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία περνάμε αμέτρητες ώρες παντού ξετρυπώνουν διαφημίσεις. Διαφημίσεις για πράγματα τα οποία δεν μας βοηθάνε να ευτυχίσουμε. Αγοράζουμε  ανούσια πράγματα, που σκονίζονται στα ράφια μας , απλά και μόνο γιατί το είδαμε τυχαία κάπου.

Θα λέγαμε ότι υπάρχει ένα μοτίβο της ζωής που οφείλουμε να τηρούμε πιστά όλοι, εάν θέλουμε να είμαστε αρεστοί. Μόλις τελειώσεις το σχολείο πρέπει να μπεις πανεπιστήμιο, να βρεις μια καλή δουλεία στο αντικείμενο σου και από εκεί και πέρα να εργάζεσαι συνεχώς και αδιαμαρτύρητα για να καλύψεις τις πλασματικές σου ανάγκες.  Έχοντας την πεποίθηση ότι ο υπερκαταναλωτισμός σε ολοκληρώνει και σε γεμίζει, προσπαθείς να βγάλεις όσα περισσότερα χρήματα μπορείς για να καλύψεις τα «θέλω» σου. Τα νέα προϊόντα συνεχώς αυξάνονται, οι τιμές ανεβαίνουν και εσύ τρέχεις να προλάβεις την εξέλιξη.

Δυστυχώς έχεις τη λανθασμένη ψευδαίσθηση εξαιτίας της κοινωνίας ότι για να είσαι κοινωνικά αποδεκτός οφείλεις να αγοράσεις το νέο Iphone που μόλις κυκλοφόρησε, οφείλεις να αγοράσεις το νέο αμάξι, τα ίδια παπούτσια και να ψωνίζεις μόνο από brand που ψωνίζουν άτομα της ηλικίας σου. Όλα αυτά είναι στερεότυπα και δεν κρύβουν καμία δόση ευτυχίας.

Συνεχώς τρέχεις, τρέχεις και ξανά τρέχεις γιατί με τίποτα δεν είσαι ικανοποιημένος, ελπίζοντας ότι αυτό το κάτι παραπάνω θα είναι αυτό που θα σε κάνει όντως ευτυχισμένο. Και όταν διαπιστώνεις ότι ούτε το iphone 12pro max ήταν αρκετό, τρέχεις ακόμα πιο γρήγορα για να προλάβεις την εξέλιξη.

squarespace-cdn.com

Σε κούρασε όλο αυτό? Νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε έναν φαύλο κύκλο που δεν έχει διέξοδο. Εάν ναι, τότε ήρθε η ώρα να αλλάξεις στάση ζωής.

Πρώτα πρώτα, μια αλήθεια είναι ότι η ευτυχία είναι κάτι που δεν χρειάζεται μεγάλα χρηματικά ποσά για να αποκτηθεί. Ξέρω αυτή την στιγμή ίσως αναρωτιέσαι τι εννοώ αφού η Louis  Vuitton τσάντα έχει 450ευρώ, αλλά η πιο πάνω τοποθέτηση ισχύει μόνο εάν έχεις εντοπίσει πού βρίσκεται η πραγματική ευτυχία.

balancelife.gr

Μια απλή βόλτα με φίλους, ένα ταξίδι, χρόνος με την οικογένεια και πράγματα που σε γεμίζουν ψυχικά είναι η ουσία της πραγματικής ευτυχίας. Δεν χρειάζεται να βάλεις τίποτα στο Instagram, ούτε στο facebook.  Ζήσε την στιγμή και θα καταλάβεις ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσεις να τρέχεις για να γίνεις ευτυχισμένος .

Ο χρόνος περνάει, οι στιγμές είναι μοναδικές και αξίζει να τις ζούμε στο έπακρον. Ας μην τις σπαταλάμε απλά και μόνο για να γίνουμε σαν τον διπλανό μας. Ξέρω είναι δύσκολο, βλέπεις με την έξαρση της τεχνολογίας φαντάζει σχεδόν ακατόρθωτο. Αλλά τίποτα δεν είναι μονόδρομος, αρκεί μια ανασκόπηση για να σκεφτείς τι προσδοκίες έχεις εσύ σε αυτόν τον κόσμο.

chronographimata.gr


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: blogspot.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Η ευτυχία που δεν προλαβαίνεις να αναζητήσεις τρέχοντας!