Loading

Η εμπειρία μου με την ωμοφαγία — Μέρος Α: Η απόφαση

Εδώ και 1 χρόνο και 5 μήνες είμαι ωμοφάγος-φρουτοφάγος, δηλαδή τρέφομαι με ώριμα φρούτα και λαχανικά, ωμούς ανάλατους ξηρούς καρπούς και σπόρους. Οι μεγαλύτερες ποσότητες που καταναλώνω είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Ο λόγος γι’ αυτή μου την απόφαση αφορούσε και αφορά την υγεία μου. Απο μικρή αντιμετώπιζα θέμα με την περίοδό μου (πόνοι και εμετοί), είχα τρομερή ακμή στο πρόσωπο, ένα είδος εκζέματος στο στήθος, ελαφριά σκολίωση (και έπρεπε να φοράω κι εκείνο το απαίσιο και άβολο πλαστικό με σίδερα που ονομάζεται νάρθηκας) και στα 18 είχα νιώσει πως είναι να υπολειτουργεί ο οργανισμός μου σε σημείο που να μην μπορεί να συγκεντρωθεί, να σκεφτεί και να αρχίζει να τρέμει.

Είμαι της άποψης πως στη ζωή μας δεν ήρθαμε για να ταλαιπωρούμαστε με αρρώστιες και να βασανιζόμαστε και κανείς μας δεν το αξίζει αυτό.

Είχα καταλάβει πως όλα αυτά είναι σημάδια και ενδείξεις  του οργανισμού μου, ο οποίος προσπαθούσε να με ξυπνήσει για να πάρω την ευθύνη των πράξεών μου στα χέρια μου. Μαθαίνοντας λοιπόν να ακούω το σώμα μου, μπήκα στη διαδικάσία να αρχίζω να ψάχνω τα αίτια που με είχαν φέρει στην κατάσταση που ήμουν καθώς και φυσικούς τρόπους θεραπείας.

Έτσι έμαθα για την φυσιοπαθητική και την ωμοφαγία/φρουτοφαγία από τον  κύριο dr Robert Morse που έχω λατρέψει και αγαπήσει πολύ αυτό το διάστημα. Μέσα απο τα βίντεό του κατάλαβα πως το τι πίνω, το τι τρώω, το τι βάζω μέσα στο σώμα μου, το τι σκέφτομαι και το τι αναπνέω έχουν τον ανάλογο αντίκτυπο στην υγεία μου.

Επομένως ήταν ώρα για ριζική αλλαγή! Η ριζική αλλαγή δεν έγινε σε μια μέρα αλλά σταδιακά.

Συνειδητοποιώντας ότι οι επιλογές μου παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία μου κατάλαβα πως  έτσι όπως είχα αφήσει τον εαυτό μου απροστάτευτο, έτσι εγώ είμαι αυτή που θα τον προστατεύσει και θα τον φροντίσει.

Τίποτα και κανείς δεν μπορεί πραγματικά να νοιαστεί για εσένα όταν εσύ ο ίδιος δεν νοιάζεσαι για τον εαυτό σου. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να σου δώσει ουσιαστική βοήθεια στο πρόβλημά σου, όταν εσύ δεν έχεις την θέληση να βοηθήσεις πραγματικά τον εαυτό σου.  Και όταν τα έχεις δεν χρειάζεται να φοβάσαι, παρά μόνο να έχεις πίστη στο ταξίδι αυτό.

Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνω ήταν να αποτοξινωθώ, αλλά δεν ήταν εφικτό να γίνει αμέσως. Η φρουτοφαγία είναι η αποτοξίνωσή μου και η ωμοφαγία είναι ο τρόπος διατροφής μου.

Στην ωμοφαγία δεν καταναλώνεις κρέατα (μέσα και τα ψάρια), ζωικά προιόντα και τα παράγωγα τους (γάλα, τυριά, γιαούρτια), ούτε και αμυλούχα, σιτηρά, ψωμί, γλυκά, αναψυκτικά, έπεξεργασμένα τρόφιμα και όσπρια που φουσκώνουν. Ο ωμοφάγος τρώει φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ανάλατους ξηρούς καρπούς, σπόρους και φύτρα. Αναλόγως ήταν εύκολο να κάνω την μετάβαση σε ωμοφάγο (δεν με φόβιζε ιδιαίτερα), διότι απο τα 16 ήμουν χορτοφάγος. Το μόνο που με δυσκόλεψε ιδιαίτερα ήταν να κόψω το ψωμί και τα άλευρα κι αυτό γιατί είναι τρόφιμα εθιστικά για τον άνθρωπο.

Έπειτα απο γερή δόση μελέτης στο θέμα αυτό, πήρα την απόφαση να κάνω την αλλαγή.Οπότε απο πολύχρονη κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών άρχισε το ταξίδι μου με την κατανάλωση υγιεινών ζωντανών τροφών.

Όταν θες κάτι πραγματικά (στην προκειμένη περίπτωση την υγεία σου) είσαι διατεθειμένος να περάσεις από χίλια δύο κύματα και από φουρτούνες για να ανεβείς στην κορυφή του βουνού. Είσαι ικανός να δεις κατάματα το παρελθόν, να αντιμετωπίσεις φόβους και να παλέψεις με δράκους και θεριά για να πάρεις αυτό που τόσο λαχταράς και που τόσο πολύ αξίζει στη ζωή σου:

ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ!

 Ένιωσα έντονα πως αυτή η απόφαση κρύβει πίσω της ένα μείγμα φόβου και θάρρους, αδυναμίας και δυναμισμού, ετοιμότητας και πειθαρχίας, αυστηρότητας και χαλαρότητας εκεί που χρειάζεται.

Να σημειωθεί ότι, η συγκεκριμένη αποτοξίνωση ειναι τόσο σωματική, όσο και πνευματική και ψυχολογική.

Πάρθηκε η απόφαση, άρα έγινε το πρώτο βήμα… έχω ήδη βάλει πλώρη στα πανιά μου και διασχίζω τη θάλασσα με τις ήπιες και τις φουρτουνιασμένες μέρες της… Η κάθε μέρα μου συνεχίζει να είναι μια καινούργια περιπέτεια! 

Μέσα απο το ταξίδι αυτό, έμαθα, μαθαίνω και θα μάθω πολλά, τα οποία θέλω να μοιραστώ σιγά- σιγά μαζί σας. Η εμπειρία αυτή θα συνεχιστεί…μείνετε συντονισμένοι!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Η εμπειρία μου με την ωμοφαγία — Μέρος Α: Η απόφαση