Loading

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζω ως νέα φοιτήτρια.

svg16 Δεκεμβρίου, 2019Bee freeΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΡΑΤΗ

 Φοιτητική ζωή, σημαίνει νέα ζωή, νέα αρχή, νέος κόσμος, νέες γνωριμίες, νέα πρόσωπα, «ανεξαρτησία». Ταυτόχρονα όμως σημαίνει και δυσκολίες, άγχος, ευθύνες. Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες που πιθανότατα να αντιμετωπίζουν πολλοί στο κομμάτι της ζωής τους ως φοιτητές, με τις οποίες προσωπικά έρχομαι καθημερινά αντιμέτωπη. Και τι πιο αγχολυτικό, απ’ το να τις μοιραστώ μαζί σας στο Beezdom! 

1. Πρωινό ξύπνημα. 

Τις περισσότερες φορές όταν κτυπά το πρωί το ξυπνητήρι, πατάμε «διακοπή» ούτε καν «αναβολή» και απλά γυρνάμε από την άλλη με αποτέλεσμα να μας παίρνει ξανά ο ύπνος. Το ευχάριστο είναι ότι οι πρωινές ώρες του πανεπιστημίου δεν είναι τόσο πρωινές όπως του σχολείου. Το θέμα όμως είναι ότι μετά τον απαίσιο ήχο από το ξυπνητήρι δεν θα ακούσεις το κλασικό «ξυπνά θα αργήσεις, πέρασε η ώρα» από τους γονείς σου. Αυτή την φράση που τόσα χρόνια ακούς και εκνευρίζεσαι τώρα την αναζητάς για να διαπερνά τα αυτιά σου. Ο γλυκός υπνάκος σου συνεχίζεται και η ώρα περνάει. Μετά από αρκετή ώρα από την πρώτη και τελευταία φορά που έχει κτυπήσει το ξυπνητήρι, παίρνεις την απόφαση να ξυπνήσεις και το χέρι σου πάει κατευθείαν στο τηλέφωνο για να δεις την ώρα. Όταν την δεις όμως, λες «όχι ρε….. έχασα το μάθημα». Καλά, θα μου πείτε τώρα και τι έγινε αν χάσεις μια φορά το μάθημα; Αν θα είναι μια-δυο φορές δεν υπάρχει πρόβλημα. Το θέμα είναι αυτή η κατάσταση να μην γίνεται τακτικά έως και καθημερινά. 

 2. Καθαριότητα. 

Τόσα χρόνια την καθαριότητα στο σπίτι την αναλάμβανε η μητέρα σου. Τι γίνεται όμως τώρα που έρχεται εκείνη η μέρα που πρέπει να καθαρίσεις το διαμέρισμα; Παίρνεις τη γενναία απόφαση και αρχίζεις. Ξεσκόνισμα, σκούπισμα, σφουγγάρισμα, πλύσιμο πιάτων. Η πιο «δύσκολη» – αγχωτική στιγμή είναι αυτή που βάζεις πλυντήριο ρούχων. Όλα καλά μέχρι το σημείο που ξεχωρίζεις σε χρώματα τα ρούχα. Μετά τα βάζεις μέσα το ξεκινάς. Όταν ακούσεις τον ήχο που σημαίνει ότι τελείωσε η πλύση, σε λούζει κρύος ιδρώτας και αυξάνονται οι παλμοί σου, γιατί εύχεσαι τα ρούχα σου να παρέμειναν στο κανονικό τους μέγεθος και χρώμα. Υπάρχουν πολλές φορές που βαριέσαι αφόρητα να ασχοληθείς με τις δουλειές του σπιτιού αλλά ξέρεις όπως όλοι μας, ότι αν δεν πάρεις κάποια στιγμή την ηρωική απόφαση δεν θα καθαρίσεις ποτέ.  

3. Φαγητό. 

Δυστυχώς ή ευτυχώς πάνε αυτές οι ωραίες μέρες που επέστρεφες από το σχολείο και έβρισκες στο σπίτι ζεστό φαγητό από τα χεράκια της μητέρας σου. Πάει το «μαμάααα πεινάω» και σε χρόνο ρεκόρ είχες φαγητό. Όταν είσαι φοιτήτρια/της πρέπει μόνη/ος σου να μαγειρεύεις. Όταν δεν βαριέσαι και το σημαντικό, αν έχεις χρόνο μπορείς να φτιάξεις παπάδες διαφορετικά ….. μακάρι να είναι καλά οι φούρνοι, οι ντελιβεράδες, και τα τοστ που γίνονται στο άψε-σβήσε παιδιά. Στο τέλος εννοείται ότι έχεις μάθει όλα τα τηλέφωνα του ντελίβερι απ’ έξω.  

4. Supermarkets. 

Στο σπίτι σου τα έβρισκες πάντα όλα έτοιμα και τα πάντα γεμάτα. Απλά άνοιγες το ψυγείο και τα ντουλάπια και άρπαζες ό,τι τράβαγε η ψυχή σου. Στις αρχές έχεις τα πάντα στα ντουλάπια σου γιατί η μητέρα σου φρόντισε να τα γεμίσει όλα. Όταν περνάει ο καιρός όμως οι προμήθειες μετακινούνται από τα ράφια στο στομάχι σου. Το ψυγείο σου αρχίζει να έχει μόνιμα πάνω ένα χαρτάκι που γράφει τι χρειάζεσαι από το supermarket. Έρχεται και εκείνη η μέρα που παίρνεις τα πόδια σου και το χαρτάκι από το ψυγείο και πας μια μικρή βαρετή -για εμένα- βόλτα που καταλήγει στην υπεραγορά για ενισχύσεις και επιστρέφεις στο σπίτι. 

5. Διάβασμα

Αυτό ήταν πρόβλημα εξαπανέκαθεν, όμως στο πανεπιστήμιο δε θα το σκεφτείς και τόσο γιατί θεωρητικά διαβάζεις όσα σ’ αρέσουν, αφού επέλεξες μια σπουδή στα μέτρα-γούστα σου. Οπότε, ας μην επεκταθώ μιας κι αυτό είναι το αιώνιό μας πρόβλημα since day one στα σχολεία, πανεπιστήμια, δουλειές κτλ.

Αυτές είναι οι κυριότερες «δυσκολίες» που αντιμετωπίζω ως νέα φοιτήτρια. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες δυσκολίες. Είναι όμως όλα θέμα συνήθειας. Καμία δυσκολία δεν μπορεί να εμποδίσει αυτή την ελευθερία και ανεξαρτησία που νιώθεις ως φοιτητής. Ο κόπος που τράβηξες όλα αυτά τα χρόνια στα σχολεία και ειδικά στην Γ Λυκείου, αξίζει 1000% για να πάρεις μια θέση στο φοιτητικό κόσμο. Και να θυμάστε ότι τίποτα δεν είναι συγκρίσιμο με τις εμ-bee-ρίες, τις νέες γνωριμίες- παρέες και τους φοιτητικούς έρωτες που έρχονται στην ζωή σου ως φοιτητής.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζω ως νέα φοιτήτρια.