Loading

Οι χρυσοί κανόνες της επανασύνδεσης

svg12 Φεβρουαρίου, 2020LovebeezΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΓΚΑ

Όταν δύο άνθρωποι θέλουν να δώσουν μία ευκαιρία στη σχέση τους, πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να τα δώσουν όλα. Όχι επειδή τα συναισθήματα τους περνούν απαρατήρητα. Το γεγονός ότι ο ένας είναι ακόμη ερωτευμένος με τον άλλον αποτελεί το τέλειο καύσιμο. Έτσι και αλλιώς,  η επιστροφή στο παρελθόν είναι πάντα ένα ρίσκο και από τη στιγμή που το τολμάς πάει να πει πως το άτομο για το οποίο γυρίζεις πίσω, πρέπει να το αξίζει.

Κακά τα ψέματα όμως η σχέση στην οποία πρόκειται να μπείτε δεν είναι η ίδια με αυτή που είχατε την πρώτη φορά. Δεν είναι όλα μέλι γάλα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που σας έφτασαν στο χωρισμό και αφού πρόκειται να είστε ξανά μαζί πρέπει να είστε σε θέση να τα αντιμετωπίσετε.

Μαθαίνουμε μέσα από τα λάθη μας

Ο πρώτος και κυριότερος κανόνας για να πετύχει η επανασύνδεση είναι να μην αγνοήσετε τα λάθη που κάνατε αλλά να μάθετε μέσα από αυτά. Το συναίσθημα είναι απαραίτητο σε μία σχέση αλλά δεν είναι αρκετό. Απαιτείται ωριμότητα και κριτική σκέψη, να είσαι σε θέση να καταλάβεις τι ήταν αυτό που έφτασε τη σχέση στα όρια της. Το ξέρω πως είναι άσχημο να σκαλίζεις το παρελθόν όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται.

Μετάνοια

Ζήτα συγνώμη για τα λάθη που έκανες γιατί προκάλεσαν πόνο στον άνθρωπο σου. Με τη σειρά σου μετά πρέπει να είσαι και εσύ έτοιμος/η να δεχτείς τη δική του συγνώμη για το δικό του μερίδιο ευθύνης. Κοιτάξτε όμως η συγνώμη σας να συνοδεύεται μετέπειτα με πράξεις, γιατί μόνη της δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία λέξη στο ελληνικό αλφάβητο.

Μίλησε

Επέρχεται η κίνηση ρουα ματ: Ο Διάλογος. Ίσως μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καινούργια  σας αρχή είναι αυτή όταν πρόκειται να διαπραγματευτείτε μεταξύ σας. Καλά τα άκουγαν τα καημένα τα κολλητάρια τόσο καιρό αλλά τώρα καλείστε να αντιμετωπίσετε ο ένας τον άλλον κατ’ ιδίαν. Τρία πράγματα χρειάζονται για να πετύχει η συζήτηση με σκοπό την επανασύνδεση: Ειλικρίνεια, αμεσότητα και κατανόηση.

Μην παρεξηγούμαστε! Αυτή η συζήτηση δεν γίνεται για να ρίξεις ευθύνες ούτε για να ξεσπάσεις πάνω στον άλλον. Πολύ πιθανόν οι κατηγορίες και η ένταση να ήταν μέσα σε αυτά που σας χώρισαν και όπως είπαμε δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε τα ίδια λάθη!

Από τη στιγμή που προσπαθείς να είσαι ξανά μαζί με κάποιον , χρειάζεται να αφήσεις πίσω σου τα αρνητικά συναισθήματα που σου προξένησε ο χωρισμός.

Αυτή η συζήτηση αποσκοπεί στο να βρείτε λύσεις στα προβλήματα που είχατε ως ζευγάρι, να μεταδώσεις στο ταίρι σου τη μεταμέλεια σου όπως και αυτό τη δική του και να κατανοήσεις τις ανάγκες που έχει όπως και αυτός τις δικές σου. Εάν και εφόσο βρεθείτε σύμφωνοι – στα περισσότερα τουλάχιστον- σε όσα έχετε πει και εφόσον ακολουθήσατε και τα προηγούμενα βήματα είστε έτοιμοι, θεωρητικά, να προσπαθήσετε ξανά.

Υπάρχει παρ’ όλα αυτά μία παγίδα αγαπημένοι μου.. Βεβαιωθείτε πως είστε ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ πραγματικά πρόθυμοι να κάνετε μία καινούργια αρχή. Αντιληφθείτε πως επειδή τα βρήκατε δεν σημαίνει πως θα είναι όλα τέλεια σε δύο εβδομάδες. Ένα μωρό που γεννιέται δεν μαθαίνει να περπατάει μέχρι τους πρώτους 12 μήνες της ζωής του. Χρειάζεται επιμονή, υπομονή και πείσμα για να αγγίξετε ξανά ουρανό. Μα πάνω από όλα, χρειάζεται αγάπη. Αν όμως σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή της σχέσης σας ο ένας από τους δύο δεν είναι (αρκετά) πρόθυμος να αφοσιωθεί σε αυτό που πάτε να κάνετε, η σχέση σας έχει σύντομη ημερομηνία λήξης.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Οι χρυσοί κανόνες της επανασύνδεσης