Loading

Η χαρά ως αντίδοτο για το σώμα και την ψυχή.

svg26 Ιανουαρίου, 2023HealthybeezΠΕΤΡΟΣ ΠΡΑΣΑΤΖΗΣ

Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε αναρωτηθεί και προβληματιστεί τι είναι η πραγματική χαρά; Η χαρά είναι μια ποιότητα της ψυχής και καταστρέφει κάθε είδους αρνητικότητα. Για να βρούμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε κρίση, χρειαζόμαστε χαρά επειδή η χαρά μας φέρνει ενέργεια και, ως εκ τούτου, τις ικανότητες επίλυσης των προβλημάτων μας. Η χαρά είναι το καλύτερο φάρμακο όπως ανάφερε κάποτε ο Σαί Μπάμπα.

Ένας λόγος που οι περισσότεροι από εμάς χάνουμε τη χαρά στις ζωές μας είναι γιατί τείνουμε να μην έχουμε κάποιο σκοπό ή στόχο στην ζωή και απασχολούμαστε με παροδικά αντικείμενα και με αξίες που έχουν πολύ σύντομη διάρκεια. Όταν ανακαλύψουμε τον σκοπό μας και εργαστούμε με στόχο την εκπλήρωση του, τότε έρχεται η επιτυχία.

Η επιτυχία είναι το αποτέλεσμα της εργασίας που γίνεται με χαρά. Καλό θα ήταν να τονιστεί πως η χαρά δεν είναι κάποιο αίσθημα, ούτε είναι ένα συναίσθημα, αλλά μια κατάσταση συνειδητότητας. Η χαρά δεν έρχεται με την απουσία εμποδίων, προβλημάτων ή δυσκολιών όπως πολλοί πιστεύουν αλλά έρχεται από κάθε νίκη που έχουμε κερδίσει ξεπερνώντας με χάρη όλα αυτά τα εμπόδια. Όπως κάποτε ανάφερε ο Manly P. Hall χαρά είναι η ικανότητα να υψώνεσαι πάνω από τα προβλήματα της υλικής πραγματικότητας. Σε αυτό το σημείο θα μπορούσαμε να πούμε πως η χαρά μας δίνει έμπνευση, θάρρος και κάποιο όραμα. Ξεπηδά όταν η προσωπικότητα είναι σε κατάσταση να αφήνει τη χαρά να λάμψει , να αφήνει τους αγωγούς ελεύθερους για εισροή έμπνευσης.

Πολλές φορές παίρνουμε τον εαυτό μας πολύ στα σοβαρά. Το να παίρνει κανείς στα σοβαρά τις καταστάσεις εκείνες της ζωής που από την πρώτη ματιά δεν φαίνονται και πολύ ευνοϊκές, οδηγείται στο να εκμηδενίσει τα αποθέματα χαράς που τυχόν έχει, να πέσει στην οργή ή την κατάθλιψη και έπειτα να οδηγηθεί με ακρίβεια προς στην αποτυχία. Μερικές φορές τα εμπόδια τα οποία εμφανίζονται στη ζωή είναι για καλό διότι ο ρόλος τους είναι να μας κάνουν πιο δυνατούς καθώς τα ξεπερνάμε αυτά και σοφότερους στην ατραπό της ζωής. Θα ήταν καλό να υπάρχει και λίγο χιούμορ σε μια δύσκολη κατάσταση, αντί να πέσουμε στο θυμό ή στην κατάθλιψη ,να αρχίζουμε να χαμογελάμε. Φυσικά ένα μόνο χαμόγελο ίσως να είναι το ένα τοις εκατό της συνολικής χαράς αλλά σύντομα αυτός που το πράττει θα παρατηρήσει ότι τα αρνητικά συναισθήματα αρχίζουν να εξαφανίζονται σιγά-σιγά.

epixeiro.gr

Όταν καλλιεργούμε την χαρά στις ζωές μας τότε αυτόματα υπάρχει χαρά και στο περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε και υπάρχουμε. Με λίγα λόγια όταν αυξάνουμε την χαρά, αυξάνετε συνάμα και η χαρά των άλλων ανθρώπων δίπλα μας. Για παράδειγμα, αν φέρουμε χαρά στην οικογένεια μας ,παρατηρώντας θα διαπιστώσουμε  ότι τα μέλη που απαρτίζουν την οικογένεια θα αρχίζουν άμεσα να κάνουν καλύτερα πράγματα και να είναι χαρούμενοι και αυτοί. Στο σπίτι όπου κατοικούν τα μέλη της οικογένειας θα υπάρχει ευημερία, υγεία και ευτυχία. Όλα αυτά τα θετικά αποτελέσματα στις ζωές αυτών των ανθρώπων θα υπάρχουν γιατί θα επικρατεί στον χώρο όπου κινούνται τα άτομα μια ζεστή ατμόσφαιρα και ένα ωραίο κλίμα που θα ομορφαίνει όλο και πιο πολύ από τη χαρά που έχει διαποτίσει την ίδια την οικογένεια. 

Έτσι λοιπόν βάζοντας την χαρά μέσα στην ζωή μας και καλλιεργώντας αυτήν θα μας βοηθήσει πολύ ώστε να μην πέσουμε στη στεναχώρια και στη ματαιοδοξία, θα μας μάθει πως να σκεφτόμαστε με θετικό τρόπο, να έχουμε ένα νου στραμμένο σταθερά προς το φως. Τα αποτελέσματα που θα αποκομίσουμε όντας στεκόμενοι θετικοί προς τα παιχνίδια που μας παίζει η ζωή, θα είναι εποικοδομητικά και σίγουρα θα μας βοηθήσουν στο να έχουμε μια καλύτερη οπτική της ίδιας της ζωής.

Ένα από τα αληθινά φάρμακα είναι η χαρά. Είναι το καλύτερο αντίδοτο και για το σώμα και για την ψυχή.

ΔΙΔ. ΜΟΡΥΑ


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: wordpress.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Η χαρά ως αντίδοτο για το σώμα και την ψυχή.