Loading

Οι 5 καλύτερες ταινίες καλαθόσφαιρας

svg3 Σεπτεμβρίου, 2019SportybeezΞΕΝΙΟΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ

Σε όλες σχεδόν τις παρέες κάποια φάση θα πέσει και η κουβέντα περί ταινιών. Η συζήτηση δε, γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όταν η πλοκή των ταινιών είναι κομμάτι του χαρακτήρα σου. Ένα από τα είδη που αρέσουν σε εμένα είναι οι αθλητικές ταινίες και πόσο μάλλον αυτές που έχουν να κάνουν με τη καλαθόσφαιρα. Παραθέτω λοιπόν πέντε από τις αγαπημένες μου.

5. White men can’t jump

Σε μια εκπληκτική κωμωδία των 90’s όπου δύο καταφερτζήδες, ο Billy και ο Sydney, βγάζουν το προς το ζην τους παίζοντας μπάσκετ του δρόμου σε όλο το Los Angeles. Η ζωή όμως των δύο αλλάζει όταν καταλαβαίνουν ότι είναι οι καλύτεροι στη πιάτσα κι αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Με πολλά προβλήματα και ευτράπελα συνεχίζουν να κλέβουν τους ανυποψίαστους στα γηπεδάκια, ώσπου αποφασίζουν να πάρουν μέρος σε ένα τουρνουά για την μεγαλύτερη τους μπάζα.

4. He got game

Denzel Washington, Spike Lee, Ray Allen. Τι άλλο θέλεις για να κάτσεις να δεις τη συγκεκριμένη ταινία. Ο Jesus (Ray Allen) θεωρείται ο καλύτερος μπασκετμπολίστας, της ηλικίας του, σε ολόκληρη την Αμερική. Ο φυλακισμένος πατέρας του (Denzel Washington) έχει την ευκαιρία να αποφυλακιστεί πρόωρα με εντολή του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης εάν πείσει τον γιό του, με τον οποίο δεν έχουν πλέον τις καλύτερες σχέσεις, να παίξει για το Big State University.

3. Like Mike

Δεν γινόταν από μια λίστα που υπάρχει η λέξη καλαθόσφαιρα να έλειπε το όνομα του Michael Jordan. Ο μικρός Calvin (Lil Bow Wow) ο οποίος αγαπά τη καλαθόσφαιρα, αλλά δεν ήταν ποτέ του ιδιαίτερα καλός, θα βρει τυχαία ένα ζευγάρι παπούτσια με τα αρχικά MJ. Στο ημίχρονο του παιχνιδιού του NBA, που πήγε να παρακολουθήσει με τους φίλους του, ήταν ο τυχερός που θα έπαιζε ‘’ένας εναντίον ενός’’ με έναν από τους αστέρες της ομάδας. Λίγο πριν να αρχίσουν να παίζουν ο Calvin σκύβει για να δέσει τα παπούτσια του κάνοντας μια ευχή, «Make me like Mike» η οποία πραγματοποιείται βάζοντας τον σε ευχάριστες περιπέτειες.

2. Glory road

Η προσωπική μου αγαπημένη από τη λίστα θα σας χαρίσει δράμα, κοντράστ συναισθημάτων και το κυριότερο πολύ μπάσκετ. Μια ταινία που είναι βασισμένη σε πραγματική ιστορία. Ένας φιλόδοξος προπονητής καλαθόσφαιρας έρχεται αντιμέτωπος με τις φυλετικές διακρίσεις που ταλανίζουν εκείνη την περίοδο το άθλημα. Συλλέγει τους καλύτερους παίκτες που μπορεί να βρει, ανεξαρτήτως της φυλετικής τους καταγωγής, για την ομάδα του πανεπιστημίου που είναι προπονητής, πράγμα που θα βρει πάρα πολλούς αντίθετους αλλά και ορισμένους υπερβολικά επιθετικούς και εντός και εκτός του Πανεπιστημίου.

1. Coach Carter

Επίσης βασισμένη σε πραγματική ιστορία. Ο Ken Carter (Samuel L. Jackson), βετεράνος του λυκείου του Richmond, δέχεται πρόταση από το πρώην σχολείο του να αναλάβει, ως προπονητής πλέον, την καλαθοσφαιρική ομάδα. Δέχεται την δουλειά αλλά μόνο αν την κάνει με τον δικό του τρόπο. Αναλαμβάνει να προετοιμάσει αυτά τα παιδιά τόσο στο άθλημα της καλαθόσφαιρας και το σχολείο αλλά κυρίως για τη ζωή που τους περιμένει έξω από αυτό. Βρίσκεται αντιμέτωπος διαρκώς είτε με τους παίκτες του είτε με το σχολείο, ακόμα και με την κοινότητα λόγω των ασυνήθιστων τακτικών του.

Όπως συνηθίζω να λέω σε τέτοιου είδους λίστες έτσι θα το επαναλάβω ξανά. Δεν σημαίνει ότι η σειρά που τις έβαλα είναι κάτι το απόλυτο, ούτε ότι έκανα τη τέλεια λίστα. Είναι οι 5 ταινίες που εγώ ξεχώρισα και θα ήθελα εννοείται να δω και τη δική σας γνώμη.

May the force be with you, by order of Ξενής.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Οι 5 καλύτερες ταινίες καλαθόσφαιρας