Loading

Home Alone: The all xmas movie we LOVE!

Από που να ξεκινήσω και από που να τελειώσω …. 5 ταινίες η μια καλύτερη από την άλλη! Δεν πρόκειται να αναφερθώ στην πλοκή, γιατί η καθεμιά έχει και την δική της μοναδική ιστορία. Άλλωστε είμαι πεπεισμένη ότι κάθε άτομο που σέβεται τα παιδικά του χρόνια, -εάν έχει γεννηθεί μετά το 1990 βέβαια-, τις έχει παρακολουθήσει και όχι μια αλλά περισσότερες φορές!!!

Είναι Χριστούγεννα και η πρώτη ταινία που μας έρχεται στο μυαλό -τουλάχιστον για εμένα- είναι το Home Alone, όχι τόσο επειδή παρουσιάζει μια οικογενειακή ατμόσφαιρα με τσακωμούς ανάμεσα στα αδέρφια -όπως και σε κάθε σπίτι άλλωστε –, αλλά επειδή όλοι μας θα θέλαμε να ήμασταν στην θέση του Kevin, να έχουμε μια σπιταρόνα στη διάθεση μας ή να πηγαίναμε στην Νέα Υόρκη με την πιστωτική του μπαμπά και της μαμάς. Κυρίως όμως επειδή θα θέλαμε να αποκτήσουν κι εμάς λίγο action τα Χριστούγεννα μας, να τρέξουμε να σωθούμε από κακούς ή να τους εγκλωβίσουμε με αυτοσχέδιες παγίδες.

Βέβαια αυτό περιέχει και μια σημαντική εξαίρεση για κάποιους, αφού οι περισσότεροι από εμάς δεν θα είχαμε την εφευρετικότητα και την φαντασία του Kevin, ώστε να γλιτώναμε από τους κλέφτες αλλά ας μην εστιάζουμε σε αυτό.

https://video-images.vice.com/articles/5c1babb01854f30006cb49f7/lede/1545325319806-home-alone-lede-copy.jpeg

video-images.vice.com

Γιατί την αγαπήσαμε λοιπόν..;

Για τον Κέβιν!

Ο Κέβιν είναι ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας της ταινίας και κάνει μια καταπληκτική δουλειά, κάνει το κοινό να τον βρει αξιολάτρευτο, αλλά ταυτόχρονα και ξεκαρδιστικό και η ζεστασιά που προσφέρει ο χαρακτήρας του είναι ακριβώς αυτό που επιζητούμε σε μια ταινία Χριστουγέννων.

https://christmasfm.com/wp-content/uploads/2020/11/scream.gif

christmasfm.com

Η χαρακτηριστική μουσική!

Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενα μου άρθρα- είναι το κλειδί για κάθε υπέροχη ταινία, είτε σχετίζεται με τα Χριστούγεννα είτε όχι και όταν έχουμε τον John Williams σε μια ταινία, γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι κάτι ιδιαίτερο πρόκειται να δημιουργηθεί. Αυτό ισχύει και  για το Home Alone φυσικά, καθώς ο John Williams παρέχει ένα απίστευτο soundtrack σε όσα συμβαίνουν! Από τη χρήση κουδουνιών και κτύπων, και το ό, τι συμβαίνει απλώς φωνάζει Χριστούγεννα, και όταν συγκρίνεις τη μουσική με άλλες Χριστουγεννιάτικες ταινίες, αυτό είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ταινίας.

Χαλαρωτική και κατάλληλη για όλους!

Ένα άλλο πρόβλημα που έχουν πολλές χριστουγεννιάτικες ταινίες είναι ότι απευθύνονται σε παιδιά και νεότερα ακροατήρια, γεγονός που αποξενώνει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, καθώς οι άνθρωποι όλων των ηλικιών θέλουν να απολαύσουν μια χαλαρωτική και εορταστική ταινία αυτή τη στιγμή του χρόνου. Ευτυχώς, λόγω της φύσης του το Home Alone, είναι πραγματικά ιδανικό για όλους! Είναι μια εξαιρετική ταινία για όλη την οικογένεια και γι’ αυτό το Home Alone θεωρείται ως η καλύτερη Χριστουγεννιάτικη ταινία για πολλούς ανθρώπους.

Οι πιο αγαπημένοι… κλέφτες!

Παρόλο που είπα να μην εστιάσουμε στους κλέφτες, το ζευγάρι του Χάρι και του Marv κλέβουν κυριολεκτικά  τη σκηνή με την υπερβολική μανία τους να πιάσουν το Kevin και την τον τρόπο με τον οποίο υπερπηδούν -όχι και πάντα-  τα εμπόδια και τις παγίδες που είναι τοποθετημένες. Ενώ πρόκειται να θεωρηθούν ως οι απόλυτοι κακοί, έχουν γίνει γρήγορα αγαπημένοι ρόλοι στα μάτια των θεατών, απλώς και μόνο επειδή είναι τόσο ακούσια αστείοι – και γελοίοι-  σε όλη την ταινία. Επίσης είναι σίγουρα οι χειρότεροι διαρρήκτες όλων των εποχών αλλά αυτό κάνει κάθε επακόλουθη αποτυχία να φαίνεται πιο αστεία καθώς προχωρούν.

Συμπερασματικά το Home Alone είναι ουσιαστικά μια κωμωδία, που έχει ως μοναδικό σκοπό να κάνει το κοινό να γελάσει όσο το δυνατόν περισσότερο και ταυτόχρονα συνδυάζει την μαγεία των Χριστούγεννων!!!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: a57.foxnews.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Home Alone: The all xmas movie we LOVE!