Σίγουρα θα συμφωνήσουν όλοι οι γονείς ότι ένα παιδί για να είναι ευτυχισμένο, δεν χρειάζεται και πάρα πολλά πράγματα. Άσχετα αν εμείς οι ενήλικες τους μαθαίνουμε να θέλουν πολύ περισσότερα απ όσα χρειάζονται. Ακριβώς ότι δηλαδή κάνουμε και οι ίδιοι στην ζωή μας.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

 Τα παιδιά μας χρειάζονται την ουσιαστική μας παρουσία στη ζωή τους. Εμάς να είμαστε παρόντες.

Εξάλλου είμαστε η ζωή τους. Και όταν λέω την ουσιαστική δεν εννοώ να κάθόμαστε δίπλα τους και να κρατάμε το κινητό μας και αυτά να κρατάνε ένα τάμπλετ. Ούτε όταν παίζουν κάποιο παιχνίδι και μας ζητάνε να συμμετέχουμε, εμείς να καθόμαστε δίπλα του και πάλι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να χαζεύουμε το κινητό μας. Αυτό πραγματικά  συμβαίνει όταν είμαστε στο σπίτι, είτε γιατί είμαστε κουρασμένοι απ’ τη δουλειά, είτε γιατί δεν έχουμε όρεξη να ξαναπαίξουμε για εκατοστή φορά με τις κούκλες της ή με τα πλέιμομπίλ του.

«Το κινητό μας», αχ αυτή η μάστιγα της εποχής μας κρατάει μακριά απ’ τα παιδιά μας και ας καθόμαστε δίπλα τους. Είμαστε εκεί, αλλά δεν είμαστε.

Ας αφήσουμε το κινητό και ότι μας απασχολεί και ας παίξουμε μαζί τους το παιχνίδι που θέλουν. Μπορεί για εμάς να είναι η χιλιοστή φορά που το κάνουμε, αλλά για το παιδιά είναι η ασφάλεια, η ηρεμία τους και η χαρά τους. Νιώθουν τόσο σημαντικά και ξεχωριστά που ασχολούμαστε μαζί τους αυτή τη λίγη αλλά αρκετή ώρα, δίνοντας τους τεράστια ικανοποίηση και τόνωση της αυτοπεποίθησης τους. Αυτό θα θυμόνται: ότι ήμασταν εκεί!.

Επίσης τα παιδάκια μας δεν χρειάζονται άπειρα παιχνίδια και ρούχα για να είναι ευτυχισμένα. Ίσα ίσα που εμείς τα μαθαίνουμε να χρειάζονται τόσα πολλά παιχνίδια που στο τέλος μαθαίνουν αυτό που τους διδάσκουμε.

 Κάποια μικρά καθημερινά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά μας χωρίς καθόλου έξοδα, αλλά που θα τα κάνουν πολύ ευτυχισμένα:

  • Να βγούμε μια βόλτα στη φύση μαζί.
  • Να λερωθούμε φτιάχνοντας κεικ μαζί.
  • Να διαβάσουμε την αγαπημένη τους ιστορία για ακόμα μια φορά μαζί.
  • Να βάλουμε το παιδί μας να συμμετέχει μαζί μας στις δουλειές του σπιτιού.
  • Να αφιερώνουμε λίγο χρόνο για να παίξουμε μαζί.
  • Να φάμε όλοι μαζί σαν οικογένεια.
  • Να γελάμε μαζί τους πιο πολύ.
  • Να ακούμε τι έχουν να μας πουν και να τους απαντάμε δίνοντας σημασία σ’ αυτό που μας λένε.
  • Να αγκαλιάζουμε και να φιλάμε τα παιδιά μας πολλές φορές μέσα στη μέρα.

Ναι όλα αυτά μπορεί σε κάποιους να φαίνονται βαρετά, αλλά αυτά θέλουν τα παιδιά μας, να κάνουμε ενδιαφέροντα τα βαρετά πράγματα.

Κλείνοντας να πω τη κλασική ατάκα ‘κανένας γονιός δεν είναι τέλειος’. Κανένας όμως.  Όλοι είμαστε κουρασμένοι, όλοι βαριόμαστε να παίξουμε, όλοι έχουμε δουλειές του σπιτιού. Έχουμε και τα δικά μας ενδιαφέροντα που τα έχουμε αφήσει. Παρ’όλα αυτά όλοι πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας και να το πιστέψουμε ότι αν κάνουμε τη ζωή μας πιο απλή και πιο λιτή οι στιγμές με τα παιδιά μας θα γίνουν πιο μεγάλες και πιο ενδιαφέρουσες.

Τα παιδιά είναι το μέλλον μας, η εξέλιξη του εαυτού μας, η χαρά της ζωής μας. Και απ’ ότι είδατε στις πιο πάνω συμβουλές γίνονται όλα αυτά «μαζί». Ας μην τα πετάμε άλλο στην άκρη και ας κάνουμε το μαζί πράξη!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
9
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!