1) Καλή διατροφή.

Προσέχω τη διατροφή μου, αποφεύγω τη ζάχαρη και τα λιπαρά, πίνω πολύ νερό και προσπαθώ να γυμνάζομαι έστω 30′ την ημέρα, 4-5 ημέρες της εβδομάδας.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

2) Ισορροπία διατροφής και άσκησης:

Η γυμναστική και η διατροφή είναι ένα ποδήλατο με δύο τροχούς… Αν βγει κάποιος, θα πέσεις. Oπότε αν έχουμε αυτά τα δύο σε ισορροπία, χωρίς υπερβολές και με εμπιστοσύνη στα λόγια του γυμνάστη μας και του διατροφολόγου μας όλα γίνονται!

3) Άκου το σώμα σου, μάθε το σώμα σου.

Χωρίς άλλη εξήγηση.

4) Σχέση εμπιστοσύνης γυμναστή – ασκούμενου.

Κάνε τον ασκούμενο να σε εμπιστευτεί και μετά θα κάνει τα πάντα. Ο ασκούμενος έχει ανάγκη να δει γρήγορα αποτελέσματα, οποιοσδήποτε κι αν είναι ο στόχος του, ώστε να με εμπιστευτεί σαν προπονητή του και να δώσει το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων του σε κάθε προπόνηση. Επίσης μια φράση που χρησιμοποιώ είναι: «Μη σταματάς όταν πονάς, σταμάτα όταν δώσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου». Πρέπει να σκέφτεσαι το στόχο σου ξεπερνώντας τον πόνο, ξεπερνώντας έτσι και τα όρια σου.

5) Βρες τη γυμναστική που σου ταιριάζει!

Να βρει ο καθένας αυτό που τον ευχαριστεί, ώστε να διασκεδάζει την καθημερινή ρουτίνα της προπόνησης. 

 6) Όχι σώμα για βιτρίνα, αλλά σώμα διαρκείας…

Είναι σημαντικό το ωραίο σώμα να θέλουμε να το φτιάξουμε πρώτα για μας και όχι για την παραλία.. Μόνο έτσι θα υπάρχει διάρκεια. Από κει και πέρα η εναλλαγή διαφορετικών προπονήσεων είναι η καλύτερη λύση καθώς η ρουτίνα είναι εχθρός! Σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή φυσικά…

7) Στόχος, πειθαρχία και αυτοεκτίμηση.

Πρώτα από όλα το fitness δεν έχει όρια! Η δική μου συμβουλή στα δεδομένα που επικρατούν στο fitness είναι ότι για να μπορέσει να φτιάξει κανείς όμορφο και πάνω από όλα υγιές σώμα είναι να έχει στόχο, πειθαρχία και αγάπη για αυτό που είναι.

8) Τρόπος ζωής!

Μετά από πολλά χρόνια στον αθλητισμό τραυματίστηκα αρκετές φορές. Αυτό με έκανε να δω αλλιώς την εκγύμναση των αθλητών αλλά και των απλών ανθρώπων. Όλοι είμαστε ασθενείς.. όλοι έχουν μια μικρή σκολίωση ή κάτι άλλο, οπότε τους αντιμετωπίζουμε όλους σαν ασθενείς με κύριο στόχο την εκγύμναση ενός υγιούς μυοσκελετικού συστήματος. Η δική μου συμβουλή είναι να γίνει η προπόνηση τρόπος ζωής, γιατί έτσι έρχεται το αποτέλεσμα εμφανισιακά αλλά και ρυθμίζεται η σωματική και ψυχική μας υγεία!

9) Εμπιστεύομαι τους ειδικούς και ενημερώνομαι!

Δεν σταματώ ποτέ να εκπαιδεύομαι και να ενημερώνομαι. Η γνώση αλλά και ο τρόπος που θα την εφαρμόσεις στον κάθε ασκούμενο είναι το Α και το Ω της δουλειάς αυτής. Η συμβουλή που έχω να δώσω εγώ στους ασκούμενους είναι να ακούν τις οδηγίες πιστοποιημένων προπονητών και μόνο, λόγω του ό,τι πολλές φορές υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση. Ένας επαγγελματίας trainer θα ακούσει τις ανάγκες σου, θα σε συμβουλέψει σωστά και θα σε καθοδηγήσει με ασφάλεια στο στόχο σου..

10) Το διασκεδάζω!

Αν μπορέσεις να κάνεις τη γυμναστική διασκέδαση, τότε βρήκες το κλειδί της επιτυχίας σου. Αν όμως από την άλλη το βλέπεις σαν μια βαρετή αγγαρεία, εσύ θα χάσεις.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
9
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!