Όντας η προσωποποίηση του άγχους, γνωρίζω τι σημαίνει να είσαι υπερβολικά αγχωμένος για τα πάντα, σε σημείο που να μην μπορείς να λειτουργήσεις σωστά στην καθημερινότητά σου. Γράφω λοιπόν αυτό το άρθρο για να ακούσω και η ίδια κάποια πράγματα. Το να είσαι αγχωμένος σε λογικά πλαίσια μπορεί να σε βοηθήσει να είσαι πιο παραγωγικός. Για παράδειγμα αν έχεις μια παρουσίαση θα δουλέψεις σκληρότερα για να πετύχει. Το υπερβολικό στρες όμως σίγουρα δεν είναι παραγωγικό και πολλές φορές επηρεάζει αρνητικά την υγεία σου όπως θα δεις πιο κάτω.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

northernvirginiamag.com

1. Διαταραχές στον ύπνο:

Το υπερβολικό άγχος συχνά προκαλεί αυπνίες, εφιάλτες η και υπνοβασία. Ως αποτέλεσμα δεν κοιμάστε αρκετά και δεν ξεκουράζεστε. Έτσι έχετε ένα συνεχές αίσθημα κόπωσης και μειωμένη ενέργεια καθώς και την έντονη επιθυμία να μείνετε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι όλη μέρα και να μην κάνετε τίποτα.

2. Διαταραχές στην διατροφή και ναυτία:

Εδώ υπάρχουν δύο εκδοχές:  Ή θα τρως πολύ και οι επιλογές σου δε θα είναι και οι πιο υγιεινές (γλυκά, fast food) ή θα τρως ελάχιστα εώς και καθόλου. Παράλληλα με τις αλλαγές στην διατροφή σου, πολύ πιθανόν αν αγχώνεσαι πολύ να έχεις συχνές ναυτίες.

thumbs.dreamstime.com

3. Ταχυπαλμίες:

Χάνεσαι στις σκέψεις και στους προβληματισμούς σου και επικεντρώνεσαι σε αυτές. Ως αποτέλεσμα “ξεχνάς” να αναπνεύσεις, χάνεις την αναπνοή σου και η καρδιά σου χτυπάει πιο γρήγορα.

thumbs.dreamstime.com

4. Έντονοι πονοκεφάλοι και απώλεια συγκέντρωσης:

Οι πολυάριθμοι προβληματισμοί σου δε σε αφήνουν σε ησυχία. Μια εργασία που κανονικά θα σου έπαιρνε 15 λεπτά, καταλήγει να χρειάζεται μια ώρα για να ολοκληρωθεί, αφού συνεχώς διακόπτεσαι από τις σκέψεις σου και δεν μπορείς να συγκεντρωθείς σε ένα πράγμα τη φορά. Έτσι κουράζεσαι πιο εύκολα και έχεις συχνά πονοκεφάλους που δε λένε να υποχωρήσουν.

encrypted-tbn0.gstatic.com

5. Απώλεια μαλλιών και ακμή:

Το άγχος αυξάνει την φλεγμονή. Γι’ αυτό είναι συχνό φαινόμενο η εμφάνιση ακμής όταν αγχώνεστε. Η απώλεια μαλλιών είναι φυσιολογική, όταν όμως βιώνουμε έντονο στρες η τριχόπτωση είναι πιο έντονη, γιατί τα μαλλιά μας ολοκληρώνουν πιο γρήγορα τους κύκλους ανάπτυξης τους και πέφτουν.

images.vov.vn

6. Αρρωσταίνεις συχνότερα:

Η απόδοση του ανοσοποιητικού μας συστήματος μειώνεται όταν είμαστε αγχωμένοι. Συνεπώς τα άτομα που αγχώνονται πολύ και συχνά αρρωσταίνουν πολύ πιο εύκολα. Το άγχος είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Δεν πρέπει όμως να το αφήνουμε να μας καταβάλει και να μας εμποδίζει από το να ζούμε μια φυσιολογική ζωή. Γι’ αυτό αν είσαι αγχωμένος χαλάρωσε πάρε βαθιές ανάσες και να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα ένα ένα και όχι όλα μαζί. Εν τέλει αυτό που μετρά πρώτα απ’ όλα είναι να είμαστε καλά στην υγεία μας και μετά έρχονται τα υπόλοιπα.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: vipvorobjev.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
9
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
1
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
31
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
1
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!