Θυμάμαι ακόμα εκείνες τις πρώτες μέρες που γεννήθηκαν να διερωτώμαι: Μας βλέπουν; τι βλέπουν; που βλέπουν;… και ο γιατρός πάντα να μας υποδεικνύει ότι στους 3-6μήνες  αρχίζουν τα τρυφερά ματάκια τους να ευθυγραμμίζουν και να ‘καθαρίζει’ η νέα εικόνα του κόσμου τους.. γιατί γι’ αυτά κόσμος ήταν μέχρι πρότινος η μήτρα.. το σώμα της μαμάς τους… σιγά σιγά… αρχίζουν δειλά δειλά να ξεχωρίζουν τη μορφή της μανούλας.. μετά του μπαμπά.. της γιαγιάς και όσων του είναι οικεία πρόσωπα. Στο μυαλουδάκι τους και τα όμορφα ματάκια τους δε ξέρουν.. τι είναι ήλιος, τι είναι δωμάτιο, τι είναι αντικείμενα; ποια είναι τα πρόσωπα που βλέπουν..

1.Andama
2.Boutique
3.Mouseio
4.Pearls
5.Unismart
6.Avocado
7.Politia
8.Almyra
previous arrow
next arrow

Και το πιο κύριο είναι πως τα βλέπουν όλα αυτά; κι αν δε τα βλέπουνε καλά ποιος το ξέρει; που ακόμα και καλή να μην είναι η όραση τους ποιος θα μας το πει; πως θα το μάθουμε.. ακόμη δεν μιλούν κι αν μιλήσουν.. πως θα περιέγραφαν την ανικανότητα τους να δουν καθαρά; τι είναι το καθαρά γι’ αυτά, όταν κάπως έτσι έχουν μεγαλώσει; το ένστικτο της μάνας.. πιθανές υποψίες.. και γενικότερα τα τεστ ρουτίνας σε παιδοφθαλμίατρο είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν να χαρίσεις στο παιδί σου ένα κόσμο τόσο καθαρά δικό του και τόσο αληθινό..

Πρόσφατα έχω ενημερωθεί από δική μου έρευνα ότι το 1ο οφθαλμολογικό τεστ γίνεται μεταξύ 6-12 μηνών και μετέπειτα αν δεν συντρέχει λόγος.. γύρω στα 3 έτη διότι ηλικιακά τα 1-2 έτη θεωρούνται ως η πιο δύσκολη ηλικία να συνεργαστεί για έλεγχο… υπάρχουν ειδικοί παιδοφθαλμίατροι με προσεγγίσεις και εξετάσεις φιλικές προς τα παιδιά..

Σημειώστε πως με γονείς οι οποίοι έπασχαν οι πάσχουν από κληρονομικά θέματα, μυωπία, υπερμετρωπία κλπ, επειδή έχουν μια προδιάθεση παραπάνω καλό είναι να έχουν την οφθαλμολογική εξέταση υψηλά στις προτεραιότητες για τον έλεγχο όρασης των παιδιών τους.. Γυαλιά Οράσεως ή και Ηλίου, αυστηρώς πρέπει να γίνονται με συνταγή γιατρού από αναγνωρισμένους οπτομέτρες και οπτικούς.

Σε καμία περίπτωση δε ρισκάρουμε την ασφάλεια και την υγεία των ματιών τους με οτιδήποτε λιγότερο. Ένα λάθος γυαλί, μπορεί να του στοιχίζει μια ζωή..


Φρόντισε για τα ματάκια τους.. άμεσα και έγκαιρα και αν δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα.. μην αργείς.. Φρόντισε για ένα έλεγχο οφθαλμολογικό για το παιδί σου.. άλλωστε είναι όλος σου ο κόσμος.. ότι πιο πολύτιμο.. τα μάτια λένε είναι ο καθρέφτης της ψυχής.. φρόντισε ο δικός τους καθρέφτης να είναι κρυστάλλινος.. το αξίζουν..

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
2
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
1
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!