Τα όνειρα μας, μας συναρπάζουν από τα αρχαία χρόνια. Πάντοτε ήταν και είναι κομμάτι της ιστορίας της ανθρωπότητας και μας καθοδηγούν σε σχεδόν ό,τι και αν επιχειρήσουμε να κάνουμε. Έχουν μελετηθεί και λατρευτεί από σχεδόν όλες τις κουλτούρες καθ΄ όλη την διάρκεια της ιστορίας.

1.Andama
2.Boutique
3.Mouseio
4.Pearls
5.Unismart
6.Avocado
7.Politia
8.Almyra
previous arrow
next arrow

Διάφοροι μύθοι από πολλές ιστορίες αφηγούνται έναν ήρωα που περνούσε πολλές δοκιμασίες , έβρισκε θησαυρούς ή έσωζε μια πόλη από τον κίνδυνο. Όπως είπε και η Αγία Αικατερίνη της Σιένα «οι ήρωες κάνουν ταξίδια, αντιμετωπίζουν δράκους και στο τέλος ανακαλύπτουν τον θησαυρό του πραγματικού εαυτού τους»‘. Είμαστε όλοι ήρωες στην ιστορία της ζωής μας και το ταξίδι στην ατραπό της ζωής θα μας οδηγήσει στον μεγαλύτερο θησαυρό : την ανακάλυψη του εαυτού μας.

Η ερμηνεία των ονείρων είναι ένας δρόμος προς την γνώση των ασυνείδητων δραστηριοτήτων του μυαλού, είναι ένα βαθύ κομμάτι της ανθρώπινης ψυχής. Είναι ένα βαθύτερο κομμάτι του εαυτού μας που περιέχει τις καταπιεσμένες αναμνήσεις μας, πολλές υποβόσκουσες σκέψεις, πεποιθήσεις αλλά και συναισθήματα. Όπως αναφέρει ο Θιοντόρ Λ. Κάιλερ «Όλοι μας έχουμε μέσα μας μια ήπειρο ανεξερεύνητου χαρακτήρα. Ευλογημένος είναι εκείνος που ενεργεί σαν Κολόμβος με την ψυχή του». Δεν γνωρίζουμε αυτό το μέρος αλλά εξακολουθεί να επηρεάζει τις ενέργειές μας και τα συναισθήματά μας στο ξύπνιο. Ο Φρόιντ πίστευε ότι ο ρόλος της ψυχοθεραπείας ήταν να αποκαλύψει αυτό το ασυνείδητο και να το φέρει στο φως. Πίστευε ότι ενσωματώνοντας τον συνειδητό νου στον υποσυνείδητο νου μπορούμε να αλλάξουμε δραστικά την ζωή μας προς το καλύτερο.

mixalispaterakis.gr

Γιατί φερόμαστε άραγε με έναν συγκεκριμένο τρόπο; Γιατί πολλές φορές στη ζωή μας συμβαίνουν τα ίδια πράγματα; Ποια είναι τα εσωτερικά εμπόδια που δεν μας αφήνουν να ζήσουμε την ζωή μας στο έπακρο; Η ζωή παίρνει μορφή από τον εσωτερικό μας κόσμο. Έτσι λοιπόν τα όνειρα μπορούν να λειτουργήσουν σαν μια γεφύρωση με τον υποσυνείδητο νου. Για παράδειγμα, αν ένα πρωί σκεφτόμαστε ένα όνειρο που είδαμε λίγο νωρίτερα, ρίχνουμε μια κλεφτή ματιά στα εσώτερα μας. Βλέπουμε να στροβιλίζονται στο κεφάλι μας κακές συνήθειες, φοβίες διάφορες σκέψεις σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Αυτή είναι η γλώσσα τον ονείρων.

Αντικρίζοντας αυτά τα στοιχεία και φέρνοντας τα στην αντίληψη μας, τα παίρνουμε από το υποσυνείδητο μας και τα εισάγουμε στον συνειδητό μας νου. Όπως δήλωσε ο Κάρλ Γιούνγκ ‘‘Καθήκον του ανθρώπου είναι να αποκτήσει συνείδηση του περιεχόμενου που προέρχεται απο το ασυνείδητο και ζητά να βγει στην επιφάνεια”. Το να κοιτάμε μέσα μας και να εξερευνούμε το εσωτερικό μας σύμπαν είναι ένας τρόπο να μάθουμε περισσότερα για τον εαυτό μας και να γίνουμε ολοκληρωμένοι, πίστευε ο Γιούνγκ.

Τα όνειρα μπορούν να μας οδηγήσουν σε εκπληκτικές γνώσεις. Μπορούν να μας βοηθήσουν να βρούμε τον δρόμο αλλά και τον σκοπό μας στην ζωή. Τα όνειρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ένα εργαλείο για να εξετάσουμε τις περιοριστικές πεποιθήσεις ή υποσυνείδητες τάσεις που μπορεί να μας κρατάνε στάσιμους. Με το ένα ή τον άλλο τρόπο βρισκόμαστε όλοι σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας.

Όποιο και αν είναι το ταξίδι μας, όπου ή όπως και αν μεγαλώσαμε, η εξερεύνηση των ονείρων μπορεί να αποτελεί τον τρόπο να κατανοήσουμε τον ρόλο μας στην ζωή και το ποιοι πραγματικά είμαστε.

Πηγή: Ένα εγχειρίδιο για τα συνειδητά όνειρα TUCCILLO DYLAN, ZEIZEL JARED PEISEL THOMAS


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: psychologynow.gr


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
2
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!