Κλείσε για λίγο τα μάτια σου και φέρε στον νου σου την λέξη «στόχος» , επανέλαβε την λίγες φορές και εστίασε σε αυτήν! Τι συναισθήματα σου γεννά, πώς την αντιλαμβάνεσαι και τι βαρύτητα της δίνεις ακούγοντας την; Μήπως σου προκαλεί μια φοβία; Μήπως σε κάνει να νιώθεις δεσμευμένος και πιεσμένος;  Ίσως πάλι να μην την είχες προσέξει ποτέ πριν και απλά να την άκουγες να παίζει παντού τριγύρω σου, χωρίς όμως να σε έχει απασχολήσει ουσιαστικά. Μα τι είναι ο στόχος και πόση σημαντικότητα έχει για την ζωή και την συνολική μας υγεία;

Θα τολμούσα να πω πως ο στόχος είναι η απαραίτητη αναπνοή για να μένει ζωντανή η ύπαρξη της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης σου! Είναι η κινητήριος δύναμη σου για να συνεχίζεις να προχωράς ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν «χαμένα». Βέβαια, αυτή η όμορφη λέξη έχει συνδεθεί με το εργασιακό περιβάλλον, την επιτυχία των πωλήσεων και την επίδοση μας μόνο ως μηχανές παραγωγής ή υπηρεσιών και όχι ως οντότητες, αυτός είναι και ένας από τους κύριους λόγους που όταν κάποιος σκεφτεί τον στόχο, μπορεί να του προκληθεί μια κάποια δυσφορία και τρομερό άγχος, το οποίο θα έχει άμεσο ή έμμεσο αντίκτυπο στην ψυχοσωματική του υγεία! Βλέπεις, δεν είναι μόνο η επίδοση αλλά και ο λόγος πως κάποιος άλλος έχει θέσει τον Χ στόχο σε εμάς, για εμάς.  Κι εκεί χάνεται η μαγεία και η δυναμική του.  Η πλειοψηφία από εμάς, σε μια ερώτηση σχετικά με τους στόχους, θα απαντούσε πως στοχοθετεί και πως αισθάνεται ηγέτης του εαυτού του, όμως εκ του αποτελέσματος βλέπουμε πως όσα κι αν στοχοθετούμε, δεν επιτυγχάνονται σχεδόν ποτέ και εάν επιτευχθούν δεν μας κάνουν να αισθανθούμε την ικανοποίηση που ευελπιστούσαμε πως θα λάβουμε. Το να θέτω στόχους μοιάζει εύκολο και απλό, στην πραγματικότητα όμως κρύβεται ολόκληρη θεωρία πίσω από την σωστή, παραγωγική και αποτελεσματική στοχοθέτηση! Πόσο συμβατός είσαι με τον στόχο σου, είναι αυτός παράγωγο δικό σου ή προέρχεται από κάποιον άλλον σημαντικό για εσένα τρίτο, είναι μήπως γέννημα κάποιων πεποιθήσεων σου, που παρά το γεγονός ότι δεν σε καλύπτουν 100%, συνεχίζουν να διέπουν την ζωή σου, πόσο συγκεκριμένος και εφικτός είναι κι ένα σωρό ακόμη ερωτήσεις που θα μπορούσαν να γραφτούν, ώστε να κατανοήσουμε εάν ο στόχος είναι “εύστοχος” ή “άστοχος” όσον αφορά τον πυρήνα σου!

menabytes.com

Ξεκαθάρισε, κατηγοριοποίησε και συγκεκριμενοποίησε τους στόχους σου, εστίασε στην παρούσα κατάσταση και αποφάσισε εάν αυτό που «κυνηγάς» είναι εφικτό και πραγματοποιήσιμο! Θέσε χρονικά όρια στον εαυτό σου και λειτούργησε εντός πλαισίου και προς κατευθυνόμενους στόχους , γιόρτασε κάθε προσωπική επιτυχία σου, η επίτευξη της οποίας σε φέρνει ένα βήμα κοντύτερα στο επιθυμητό! Βρες έναν άνθρωπο με τον οποίο θα μοιράζεσαι τα πλάνα και τα βήματα σου, δούλεψε με έναν coach ο οποίος με διάφορα εργαλεία θα σε υποστηρίξει να «ξεκλειδώσεις»  το κουτί των προσωπικών θησαυρών σου.

Τότε θα δεις πως σιγά σιγά ο στόχος θα γίνει η αγαπημένη σου λέξη, θα σε τροφοδοτεί με ενέργεια, σοφία και αυτοπεποίθηση! Κι έτσι το «βέλος» της επίτευξης θα τρέχει γεμάτο αγάπη και ικανοποίηση προς το κέντρο του  «εύ-στοχου» πλέον στόχου σου, που δεν βρίσκεται πουθενά αλλού, πέρα από την … καρδιά σου!

lh3.googleusercontent.com

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: minutes.co


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
13
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
1
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
4
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!

Comments